Kadın İstihdamı Destekleniyor - Son Dakika
Yerel

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Kadın İstihdamı Destekleniyor

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonunu kapsamında 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Erzurum'da çevre illerinde katılımıyla iletişim etkinliği düzenlendi.

12.09.2012 12:29

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonunu kapsamında 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Erzurum'da çevre illerinde katılımıyla iletişim etkinliği düzenlendi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinasyon Birim Üyesi Nazan Kahraman, "3 gündür buradayız. Projemizdeki iletişim etkinlikleri kapsamında farklı hedef kitlelerle, farklı bilgilendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Örneğin işverenlerle, erkeklerle, kadınlarla ve ildeki karar verme yetkisine sahip kişilerle görüşüyoruz." dedi.

Erzurum İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ise konuşmasında, "Kadın İstihdamını Destekleme Operasyonu bildiğiniz gibi İŞKUR tarafından yürütülüyor. Burada kadınlarımızın İstihdamını arttırmak amaçlanıyor. Erzurum'da diğer illere göre kadın istihdam oranı biraz düşük.

Erzincan, Erzurum ve Bayburt'ta toplam yürütülen proje sayısının 6 olduğunu öğrendim. Ama Van'a baktığımız 15 projenin olduğunu görüyoruz. Bizde 3 ilde 6 proje varken orada tek ilde 15 proje var. Bu oran bizim için çok düşük biz bu oranı arttırmanın yollarını bulacağız" şeklinde konuştu.

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonunu kapsamında "Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi" konulu konferansta istihdam politikalarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akımlaştırılması ve yerel kurum uygulamaları, yasal çevre, toplumsal cinsiyet temelli bütçeleme konuları ve iyi uygulama örnekleri ele alındı.

Konferansa konuşmacı olarak, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nden Burcu Üstün, İŞKUR'dan Ayşe Karakulak ve Muğla Üniversitesi'nden Doç. Dr. Abdulrezak Altun konuşmacı olarak katıldı.

BÖLGEDE HİBE ALAN PROJE TEMSİLCİLERİ ERZURUM'DA BULUŞTU

Geçtiğimiz yıl Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu hibe programı kapsamında Erzurum, Erzincan, Muş, Bingöl, Kars ve Ardahan illerinde bakım sorumlulukları, kırsaldan kente göç ve kültürel engeller nedeniyle istihdama katılmamış kadınlara mesleki beceri ve kişisel gelişim eğitimleri vermek amacıyla desteklenen 131 projeden 15'inin proje temsilcileri ve projelerden faydalanarak çalışma hayatına katılan kursiyer kadınlar deneyim ve vizyon paylaşımı için bir araya geldi. Toplantıya ayrıca işsiz kadınlarda katıldı. Bu vizyon ve deneyim paylaşımları toplantıları ile ileriye dönük işbirlikleri ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak bir iletişim ağı oluşturulması amaçlanıyor.

AŞKALE ÇİMENTO ÇALIŞANLARI "KADININ TOPLUMSAL YAŞAMA KATILIMI" KONULU EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Erzurum'un önde gelen sanayi kuruluşu Aşkale Çimento çalışanları "Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı" konulu seminere katıldı. Ağırlıklı olarak erkek işçilerin katıldığı toplantıda, kadın erkek eşitliği konusunda uzman Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerin köklerine ilişkin bilgi verdi. Altun, kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinerek, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerinde toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın İstihdamı Destekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement