İzmit Belediyesi'nin Deprem Bölgelerinde Çadırkent Kurmaya Yönelik Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi'nin Deprem Bölgelerinde Çadırkent Kurmaya Yönelik Çalışmaları Sürüyor

İzmit Belediyesi\'nin Deprem Bölgelerinde Çadırkent Kurmaya Yönelik Çalışmaları Sürüyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta kurulacak çadırkentlerle ilgili belediye yöneticileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

20.02.2023 14:20  Güncelleme: 14:30

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta kurulacak çadırkentlerle ilgili belediye yöneticileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

İzmit Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede kapsamlı çadırkentlerin kurulması için çalışmalarına devam ediyor. Çadır kentlerin kurulacağı yerlerin tespiti için deprem bölgesine giden Başkan Hürriyet, İzmit'e döner dönmez yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Hürriyet, sosyal bir yaşam alanı olarak kurulacak çadır kentlerde, başta çadır ve konteynerler olmak üzere su, elektrik, soba, yakacak ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçların temini konusunda yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu.

ÇADIRLAR BU HAFTA KURULMAYA BAŞLAYACAK

İzmit Belediyesi, Adıyaman'daki çadır kentin kurulacağı alanda zemin düzenlemesi ile elektrik ve su bağlantılarını bu hafta içi tamamlayarak çadırları kurmaya başlamayı planlıyor. Kahramanmaraş'ta da çadır kentin kurulacağı yer belirlenerek, çalışmalara başlandı.

KAPSAMLI HİZMET VEREN KONTEYNERLER YERLEŞTİRİLECEK

İzmit Belediyesi, Adıyaman'da yanmaz ve soğuk geçirmez özelliğe sahip kıl çadır kurulumuna öncelik verecek. Çadır kentlerde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'nün desteğiyle Mor Yerleşke adında kurulacak konteynerlerde çocuklar için terapi ve oyun alanlarının yanı sıra kadınların da faydalanabileceği alanlar olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi'nin Deprem Bölgelerinde Çadırkent Kurmaya Yönelik Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement