Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de - Son Dakika
Dünya

Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı. Mısır ve Batı medyasında yer alan haberlerde heyetlerin görüşmesinden bu kez farklı sonuçlar çıkabileceği, uzlaşma formülünün bulunduğu belirtilirken umutlar bir kez daha suya düştü. Hamas yetkilisi, Hamas'ın Gazze Savaşı'nı sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğini belirtti.

04.05.2024 20:20  Güncelleme: 20:35

Hamas heyeti ateşkes müzakereleri kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti. Medyada yer alan haberlerde İsrail ve Hamas tarafının görüşmesinden bu kez uzlaşma kararının çıkma ihtimalinin olduğu belirtilirken ilk gelen bilgiler umutları bir kez daha bitirdi. Hamas yetkilisi, Hamas'ın Gazze Savaşı'nı sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğini söyledi.

HAMAS HEYETİ ATEŞKES MÜZAKERELERİ İÇİN KAHİRE'DE

İsrail Gazze'de 7 Ekim'den bu yana insanlık dışı saldırılarını sürdürürken, ateşkes için umutlar bir kez daha yeşerdi. İsrail ve Hamas heyetleri ateşkes müzakeresi için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Gözler Mısır'dan çıkacak kararda! Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de

UZLAŞMA FORMÜLÜ BULUNDU

Kahire el-İhbariye televizyon kanalının üst düzey bir kaynaktan aktardığına göre, görüşmelere katılmak üzere yola çıkan Hamas heyeti Kahire'ye ulaştı. Ateşkese yönelik yapılan yorumda, Mısır güvenlik heyetinin birçok anlaşmazlık noktasında uzlaşma formülüne ulaştığı ifade edildi.

Gözler Mısır'dan çıkacak kararda! Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de

"BU KEZ FARKLI SONUÇLAR ÇIKABİLİR"

Görüşmelere ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Direktörü William Burns'ün de katıldı. Reuters haber ajansı Mısırlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, heyetlerin görüşmesinden bu kez farklı sonuçlar çıkmasının beklendiğini yazdı.

Gözler Mısır'dan çıkacak kararda! Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de

HAMAS: SAVAŞI SONA ERDİRMEYEN ATEŞKESİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Görüşmeler sürerken ateşkes ihtimalini bir kez daha bitiren haber geldi. AFP'nin geçtiği habere göre, Hamas yetkilisi, Hamas'ın Gazze Savaşı'nı sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğini söyledi

Hamas Hareketi dün akşam yaptığı açıklamada, kendilerinden bir heyetin İsrail ile dolaylı görüşmelerin tamamlanması amacıyla cumartesi günü Kahire'ye gideceğini duyurmuştu. Yine el-İhbariye televizyon kanalı, geçen pazartesi Hamas Heyeti'nin görüşmelerin ardından Kahire'den ayrıldığını, Mısır'ın sunmuş olduğu ateşkes teklifini görüştükten sonra yazılı olarak iletmek üzere yeniden döneceğini ifade etmişti.

Gözler Mısır'dan çıkacak kararda! Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 654 Filistinli öldürüldü, 77 bin 908 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Gözler Mısır'dan çıkacak kararda! Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de
Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire\'de

Son Dakika Dünya Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Kahire'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Mehmetali Karatay: Allahım sen orda kalan son bir avuç Müslümana yadım et onlarda son Müslüman lar 36 4 Yanıtla
    Aa: Rabbimiz siz kardeş olun birbirinize yardım edin diyor.Kafire karşı birlik olun diyor.Biz Ne diyoruz allahim yardım er.Tabiki dua edeceğiz ama önce Üzerimize düşeni yapacağız.kafire karşı yürüyüp yardım isteyeceğiz.ama maalesef kardeşim hepimiz bittik. 9 4
  • Oooo: İnşallah ateşkes çıkar İki devletli çözüme ön ayak olur 24 3 Yanıtla
  • Ramazan Gündoğan: Hiç bir Filistinli ile konuştunuz mu? Osmanlı ve Türkler hakkında ne düşünüyor? Eğer konuşsaydınız burada böyle ümmetçilik yapamazdınız. 6 8 Yanıtla
    Ramazan Gündoğan: Kıbrıs’ta okurken KKTC devletinin onlara sunduğu tam burs ile okuyan birçok Filistinli ile konuştum. Türkleri de Osmanlı’yı da zalim görüyorlar, bizden nefret ediyorlar. Geçen ay İstanbul’da dış hekimliği okuyan Filistinli bir genç ile konuştum ve bana söyle dedi; Osmanlı’nın geçmişte yaptığını İsrail bugün bize yapıyor. Yalan söylüyorsam ALLAH şimdi canımı alsın. 7 5 Emrah Yılmaztürk: Evet doğru söylüyorsun ben bizzat İHH ile yardım ekibiyle gittim Filistin’e bana dusman gözüyle bakıyorlardı. Türk olduğumu öğrendikten sonra. Aralarında sürekli konuşuyorlardı ağrıma gitmişti. Sonradan öğrendim bizden nefret ediyorlarmış. 3 7 Mustafa tufan: Hayatında kaç tane Filistinli ile konuştun 3 6 Ogulcan Kayhan: Konu Kudüs ne konuşacaksın onla bunla ilk kıblemizi koruyacağız o bu bizi ne ilgilendiriyor biraz geniş düşün. 2 3 Ramazan Gündoğan: Oğulcan Kayhan seni tutan yok git ve ilk kıbleni koru. Rabbim şehadet şerbeti içmeni nasip etsin insallah. 1 1

Advertisement