Hindistan, İEF'ye Partner Ülke Olmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Hindistan, İEF'ye Partner Ülke Olmak İstiyor

Hindistan, İEF\'ye Partner Ülke Olmak İstiyor

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mrs. Madhumita Bhagat, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür Sanat İşleri ve Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’e nezaket ziyaretinde bulundu.

25.05.2014 16:18

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mrs. Madhumita Bhagat, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür Sanat İşleri ve Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Bhagat, 29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihlerinde 83'üncü kez gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuarı'na partner ülke olarak katılmak istediklerini söyledi. Bhagat, "Başka bir ülke partner olsa bile etkin biçimde fuara katılmayı düşünüyoruz. Geçmişten gelen ekonomik ilişkilerimiz ile beraber işbirliğimizin devamı bizim için çok önemli, bu nedenle bu organizasyonun içinde olmayı istiyoruz" diye konuştu.

Hindistan'ın 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'na partner ülke olarak katılmasından büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Örs, "İki ülke arasındaki ilişkilerimiz çok iyi ama daha da iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. Fuara katılmanızın ticari yönden her iki ülkeye de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hindistan'ın ticari, ekonomi katılımının yanı sıra kültürel ve sosyal yönden katılımının da olmasını arzu ediyoruz. Türk halkının Hindistan'ın zengin kültürüne karşı çok büyük eğilimi ve ilgisi var. İzmir Enternasyonal Fuarı, Hindistan'ın tanıtımı açısından çok önemli bir platform olacak ve yeni fırsatlar yaratacaktır" dedi.

1943 yılında İzmir Enternasyonal Fuarı'na ilk kez katılan Hindistan, fuarda bugüne değin toplam 42 defa katılımcı oldu. 1998 yılında ise Onur Konuğu Ülke olarak fuarda yer aldı.

Öte yandan, bu yıl fuara birçok ülkeden partner ülke olarak katılma talepleri dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl Hint Okyanusu'nda, Hindistan'ın güneyinde yer alan Sri Lanka partner ülke olarak fuara katılmıştı.

1992 yılından beri, sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya'nın onur konuğu ülke olduğu fuarda; 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. 80'inci İEF'de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 2012 yılında ise Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı'na ilk kez toplu katılım yapmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hindistan, İEF'ye Partner Ülke Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement