Golf - Son Dakika
Yerel

Golf

Golf

Türkiye Golf Federasyonu başkan adayı Akif Serin, "Yönetime geldiğimizde golf ilk defa tabana yayılacak" dedi.

03.11.2012 18:20

Türkiye Golf Federasyonu başkan adayı Akif Serin, "Yönetime geldiğimizde golf ilk defa tabana yayılacak" dedi.

Ardahan Öğretmenevi'nde federasyon üyeleriyle bir araya gelen Serin, Türkiye Golf Federasyonu'nun 9 Kasım'da yapılacak genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıkladığını belirterek, federasyonun yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bölgeye verdiği önemden dolayı Ardahan'a geldiğini belirten Serin,

"Ardahan'a ikinci kez geliyorum. Kente yapılması gerekenler konusunda burada görüş alışverişinde bulunduk. İlk kez Ardahan'ın yönetimde temsil edilmesini istiyorum. Ardahan'da bir golf sahasının yapılması ve en az iki golf antrenörü yetiştirilmesini istiyoruz. Burası golf oynanabilecek bir bölge. Doğal bir golf sahasının yapılacağı, en az 8 ay golf oynanacak bir bölgedir" dedi.

Yönetime geldiklerinde golfün ilk defa tabana yayılacağını ifade eden Serin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu an sadece 460 civarında golfçü var. Sayının artması lazım. Artması için de alt yapı yatırımları ve eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Doğu illerinde bu sahaların hayata geçirilmesi gerekiyor. 2020'de yapılacak olan olimpiyatlardan önce en azından milli sporcularımızın bir kısmının bu illerimizden çıkmasını sağlamak istiyoruz. Ardahan, Erzurum ve Ağrı gibi illerde. Bu da ancak bizimle mümkün. 11 yıldır devam eden yönetimin bu bölgeye bir yatırım yapmadığını görüyorum."

Serin, Antalya'daki golf finallerinde mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu ile bir gazeteci arasında yaşanan gerginliğin tüm ülkeyi üzdüğünü, sporda kontrol olması gerektiğini belirterek, "2020'de olimpiyatlar için adayız. Fakat bu durum çok büyük bir sıkıntı bizim için. Ayrıca söz konusu uygunsuz hareket neticesinde dünya genelinde 700 olumsuz haber oldu" diye konuştu.

Muhabir: Günay Nuh/ Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - ARDAHAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Golf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement