Gazipaşa'da Düzenlenen Etkinlik Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa'da Düzenlenen Etkinlik Yoğun İlgi Gördü

Gazipaşa\'da Düzenlenen Etkinlik Yoğun İlgi Gördü

Gazipaşa'da Kültür Geceleri Düzenleme Kurulu tarafından ilk kez organize edilen "Gazipaşa Kültür Geceleri" programı büyük ilgi gördü.

03.07.2013 12:00  Güncelleme: 12:15

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Kültür Geceleri Düzenleme Kurulu tarafından ilk kez organize edilen "Gazipaşa Kültür Geceleri" programı büyük ilgi gördü.

Ilıca Parkı Anfi Tiyatro'da düzenlenen "Kültür Geceleri" programına İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Hasibe Yıldırım, hiç kimseye bağımlı olmadan gönüllü olarak geceyi düzenlemeye karar verdiklerini anlattı. Yıldırım, "Bilindiği gibi günümüzde, bazı televizyon programları, bilgisayar, gazete ve dergi yayınları, özel broşürler ile gençlerimiz etkilenmekte kendi kültürümüzü yeterince öğrenememektedirler. Benzer düşünceleri paylaşan bazı arkadaşlarla bir araya geldik. Herhangi bir dernek ya da kuruluşumuz yok. Gönüllüyüz. İlgi görürse başka gönüllülerin de katılımıyla etkinliklerimizin süreceğine inanıyoruz. Amacımız, olanaklarımız ölçüsünde kültürümü birlikte yaşamak, yaşatmak" dedi. Yıldırım, Gazipaşa Kültür Geceleri programını geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

KAYMAKAM PAMUK ŞİİR OKUDU

Gecede konuşan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, içinde bulunduğumuz çağda yoğun bir kültürel baskı altında olduklarını söyledi. Pamuk, "Globalleşen dünyamızda yaşadığımız kültürel bombardıman yerel değerlerimizden, kültürümüzden bizleri uzaklaştırıyor. Hepimizi popüler kültüre zorluyor. Bu akşam hem kendileri hem de gönülleri genç insanlar Gazipaşa'nın yerel kültürüne sahip çıkmak adına bu güzel programı organize etmişler. Beni mutlu eden bu tarz programların aslında halk tarafından sahip çıkılmasıdır. Gazipaşa bu akşam yerel değerlerimizi benimseyerek, yerel kültürümüze sahip çıkarak ama yerele takılmadan dünyaya kucak açıyor. Yerel kültürden bahsederken türküden, şiirden vazgeçemeyiz" dedi. Pamuk, konuşmasının sonunda Yusuf Akgül'ün "Türküler" adlı şiirini okudu.

ÖZGENÇ, "KÜLTÜR GECELERİ GELİŞMELİ"

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise gecede yaptığı konuşmada, "Ilıca Parkı'nı resmi olarak açtıktan sonra gerçekleşen ilk etkinlik. Çok mutluyum. Bizim burada yapmak istediğimiz şey de tam olarak buydu. Gazipaşa'da bütün dünyanın gelişmiş kentlerinde olduğu gibi şehirlerde insanları bir araya getiren meydanlar, parklar buluşma noktaları vardır. İstanbul'da Taksim Meydanı, İzmir'de Konak meydana buluşma noktasıdır. Bu buluşma noktalarında insanlar bir araya gelir, anılar tazelenir. Kentin belleği oluşur. Biz de Gazipaşa'da böyle bir alanı yaratmak istedik. ve imar planımızda konut sahası olan, 5 katlı konutların yapılacağı bu alanı korumaya almaya çalıştık. Şimdi burası Gazipaşa halkına ait bir alan oldu. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Biliyorsunuz yıllar önce Gazipaşa 50'nci yıl parkını kaybetti. Sanırım Ilıca Parkı, 50'nci yıl parkını bir şekilde varisi oldu. O dönem kaybettiğimiz 50'nci yıl parkını tekrar burada kazandık diye düşünüyorum. Hocalarımızın başlattığı bu çalışmanın daha da gelişmesini istiyoruz. Gençlerimizin sazlarıyla, gitarıyla, flütüyle etkinlikler yapmasını, konferanslar verilmesini istiyoruz. Sadece belediyemizden bazı şeyler beklenmemeli. Hocalarımızın attığı bu adıma elimizden gelen katkıyı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yerel sanatçı ve şairler tarafından Gazipaşa'ya özgün şiir ve türküler seslendirildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa'da Düzenlenen Etkinlik Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement