Erenler'de 8 Mart Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Erenler'de 8 Mart Coşku ile Kutlandı

Erenler\'de 8 Mart Coşku ile Kutlandı

AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi.

12.03.2015 16:48

AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe; Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve eşi Ayşe Öztürk, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayları Çiğdem Erdoğan Atabek ve Hatice Kalkan, Erenler Kaymakamı ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin eşleri, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı yönetimi ve üyeleri, Kocaeli ve Serdivan ilçe Kadın Kolları Başkanları ile çok sayıda kadın katıldı.

Kadınları anlatan slayt sunumu ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birçok ünlü isimle yer aldığı Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için hazırlanan "Kadına şiddet insanlığa ihanet" temalı kamu spotu büyük ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, "Kadınlarımızın gelişiminde önünde bulunan engeller kaldırılmalı ve ailesine yaşadığı çevreye millete faydalı bir birey olması için bütün imkanlar seferber edilmelidir. Hamd olsun ki iktidara geldiğimizden günden bu yana kadınlarımızın sosyal hayata katılması ile ilgili kız çocuklarımızın okutulmasıyla ilgili kadınlarımızın meslek hayatına katılması ile ilgili bütün şartlar yerine getirilmeye çalışılmış başarılı da olunmuştur. Bizler bugün burada bu konferansları bu organizasyonları gerçekleştirerek bunu en net şekilde ispatlıyoruz ve topluma da örnek oluyoruz. Bunun gibi sayısız projelere de örnek olduk öncü olduk. 'Unutmayın ki! Bir kadını cahil bırakmak bir milleti cahil bırakmaktır' diyor bu duygu ve düşüncelerle başta Şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyor Allah'a ısmarladık diyorum" diye konuştu.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, "8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü gönülden kutluyorum. Sizin emeklerinizi hiç kimse inkar edemez. Sizlerin sayesinde Sakaryamızdan ilk kadın Bakanımızı çıkardık. Daha sonra ilk kez tesettürlü bir Bakan Yardımcımız oldu. Birçok seçimde sizlerin sayesinde zafer kazandık. Ne yapsak sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Göstermiş olduğunuz özverili çalışmalar ve inanılmaz katkılardan dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, "Bize her zaman destek olan sadece ilçe değil İl Kadın Kollarının da her daim yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Erenler Belediye Başkanımız Sayın Cavit Öztürk'e çalışmalarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere Cumhuriyet döneminde oy kullanma hakkı verildi ama AK Parti döneminde özgürlükler verildi. Yerel seçimlerde yüzde 58, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70 oy aldık. Haziran ayındaki seçimlerde bizim için çok önemli. 7-0 yapmak için biz hazırız. Biz Kadınlar beşikte sallarız Dünya'yı da" ifadelerini kullandı. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ve şuan AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı olan Çiğdem Erdoğan Atabek, 'Kadına yönelik şiddet' konulu konuşması ile özellikle sabah kuşağı programlarının filtrelenerek izlenmesi gerektiğini ve çocuklarında bu programları aileleri ile birlikte izlediğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Atabek; "İletişim aracı olarak Televizyon ve İnternet artık herkesin olmazsa olmazı oldu. İzlediğimiz tüm programları çocuklarımızın da bizimle birlikte izlediklerini unutmamalıyız ve ona göre davranmalıyız. Ayrıca şiddet, toplumsal bir sorundur. Bu işi sadece hükümete yıkmak yanlış olur. Bu işi siyaset malzemesi yapmak doğru değil. Kadına yönelik şiddet sadece bizim ülkemizin değil tüm dünyanın kanaması bir türlü durdurulamayan derin yarasıdır. Bunun çözümü önce ailede başlamalı çocuk eğitiminden başlamalı. Ailenin temelini atan biz kadınlar da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenler'de 8 Mart Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement