Eğilmez, Aba Altından Sopa Mı Gösterdi? - Son Dakika
Yerel

Eğilmez, Aba Altından Sopa Mı Gösterdi?

Eğilmez, Aba Altından Sopa Mı Gösterdi?

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Eğilmez, "Hükümetle iyi ilişkiler içerisinde olacak olan belediye başkanı her zaman çok büyük bir avantajdır" dedi.

07.03.2014 12:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Urfa'ya yapacağı ziyaretle ilgili AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, miting için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. Seçim çalışmalarının son sürat devam ettiğini vurgulayan Eğilmez, "Sayın Bakanımız Faruk Çelik ile birlikte biz ilçe ilçe, köy köy seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm teşkilatımız da seçim çalışmalarına devam ediyor. 9 Mart Pazar Günü, saat 13.00'de Topçu Meydanı'nda sayın başbakanımız tüm Şanlıurfalılara hitap edecek, partimizin mitingi olacak. Bununla ilgili olarak da biz teşkilatlar olarak çalışmalarımızı yapıyoruz, bitirmek üzereyiz. Bu vesileyle ben tüm Şanlıurfalıları mitingimize bekliyorum. Bunun yanında yine sayın başbakanımız Suruç Sulamayla ilgili de açılışı yapacak. Biliyorsunuz Suruç Tüneli bitti. Tünelden Suruç Ovası'na su verilecek. Bu sulama sezonunda da suyu Suruçlu hemşerilerimiz kullanacaklar, yani sulama sezonuna yetişecek. Önümüzdeki senelerde de eksik kalan kısımlar tamamlanacak. Bununla ilgili biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün belediye başkanımızla da görüştük. Meydanda yapılması gerekenlerle ilgili belediye başkanımızla tüm yetkililerle görüştük. İnşallah biz Pazar günü çok yoğun bir katılım bekliyoruz hemşerilerimizden. Şimdiden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

'OYUMUZ YÜZDE 60 CİVARINDA'
Son yapılan anket çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Eğilmez, parti olarak sürekli halkın nabzını tuttuklarını ifade etti. Eğilmez, "Biliyorsunuz partimiz sürekli anketler yapıyor. Bu seçim sürecinde 15 günde bir anket yapıyoruz. Tabi bunlar partinin yaptığı özel anketler. O verileri kullanarak biz çalışmalarımızı ona göre yönlendiriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız anket çalışmalarında durumumuz gayet iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Büyükşehirde yüzde 60 oranında bir oyumuz var inşallah ve bu oranın daha da artması için daha da çalışacağız inşallah" diye konuştu.

BELEDİYELER ARASINDA ÖDENEK FARKI YOK
Şanlıurfa'da başka bir partinin büyükşehir belediye başkanlığını kazanması durumunda belediyeye gelen ödeneklerin kesilip kesilmeyeceği şeklindeki soruya Eğilmez, belediyeler arasında hükümet olarak ayrım gözetmediklerini ancak hükümetle aynı partiden olan belediyelerin daha iyi ve daha hızlı hizmet ettiklerini vurguladı. Eğilmez sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti döneminde İller Bankası vardır, şimdi İl Bank oldu. Burada bütün belediyelere nüfusları oranında bir ödenek gönderiliyor. Bu belediyenin AK Parti olup olmamasına da bakılmıyor. Yine bizim hükümetimiz Antalya örneğinde olduğu gibi, İzmir örneğinde olduğu gibi belediyenin yapması gereken acil ihtiyaçlar da bile, belediye yetersiz olduğunda bizim hükümetimiz bu noktalarda gerekli yatırımları yapıyor. Ama biz şunu tecrübe ettik. Belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, hükümet aynı partide olursa burada bir uyum oluyor ve hizmetler çok daha hızlı ve çok daha düzenli yapılıyor. Çok daha büyük hizmetler yapılıyor bu da bir gerçek. Ama öbür tarafta baktığınızda Diyarbakır'da bugün şehrin içinden geçen 5 alt geçit, üst geçit var. Bunların hepsini Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Urfa'da biliyorsunuz üçünü Urfa Belediyesi yaptı, birini Karayolları yaptı. Ama Diyarbakır'da bütün bu dalgeçitlerin hepsini hükümet yaptı ve Diyarbakır Belediyesi'ne de aynı ödenek gönderiliyor. Ama bu şunu gösteriyor. Hükümetle belediye aynı partiden olursa o şehir kazanıyor ve bunun örneğini de 2011 seçimlerinden sonra yaşadık. Bugün Topçu Meydanı diyoruz. Topçu Meydanı'nın o hale gelmesini hiç kimse beklemiyordu. Bu kadar kısa bir sürede Topçu Meydanı gibi devasa bir alan meydan olarak kullanılıyor. Bunun için hükümetle iyi ilişkiler içerisinde olacak olan, aynı partiden seçilecek olan bir belediye başkanı her zaman çok büyük bir avantajdır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğilmez, Aba Altından Sopa Mı Gösterdi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet eğilir: Yusuf Eğilmez kim sopa kım, Eğilmez'in Hiç paralel devletle ilgili bir söz soyleyebilmişmidir, yoksa cdler sukuttunmıdır.. 1 0 Yanıtla

Advertisement