Cumhuriyet Güçbirliği Destek İstedi - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Güçbirliği Destek İstedi

Cumhuriyet Güçbirliği Destek İstedi

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir Bağımsız Milletvekili Adayları Bornova'da destek istedi

06.06.2011 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir Bağımsız Milletvekili Adayları Bornova'da düzenlenen mitingde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i Meclis'e taşıma çağrısında bulundu.

Kars'ta yaptığı anıt tartışmalı bir şekilde yıkılan Heykeltraş Mehmet Aksoy da, Kars Belediyesi'nin 'kaşar ve bal' heykeli için ihale açtığını ileri sürerek " Çengelköy'e de hıyar heykeli mi yapalım" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci'nin milletvekili adayı olduğu Cumhuriyet Güçbirliği, İzmirlilere Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda seslendi.

Konuşmaların yanı sıra konser ve gösterilerin de yer aldığı mitingde sanatçılar Levent Kırca ve Selda Bağcan da sahne aldı. 'Atatürk'te birleştik, Bağımsız Türkiye için geliyoruz' yazılı pankartın önünde konuşan Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, kendilerinin Mustafa Kemal'in askerleri olduğunu söyleyerek hükümete yüklendi.

Perinçek, "Namusu olmayan Türk'ünü de satar, Kürt'ünü de satar. Bu satışa dur diyecek Doğu Perinçek'i, Yaşar Müjdeci'yi Ankara'ya, o kürsüye götürecek miyiz? Emeğe değer vermeyenin namusu da olmaz vatanı da. Ancak gemiciği olur, Amerika'da villası olur. Oylarımızı vatan savunmasında birleştireceğiz. Bölmeyeceğiz, birleştireceğiz" dedi.

DOĞU PERİNÇEK'İN MESAJI OKUNDU

Mitingte Doğu Perinçek'in Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda özetle şunlar yer aldı:

"Size gerçekleri söylemek için Bornova Meydanı'ndayım. Gerçek şudur, bizi bölüyorlar, Cumhuriyet devrimimizi yıkıyorlar. Bizi iç kargaşalıklarla birbirimize kırdırmak istiyorlar. Önümüzdeki yakıcı mesele, Türk ordusuna karşı yıllardır sürdürülen düşman harekatıdır. ABD işbirlikçileri 'boyun eğelim, ses çıkartmayalım' diyorlar. Ama biz çok iyi biliyoruz kendi ordusuna sahip çıkmayan milletler yabancı milletlerin ordularına hizmet ediyorlar. Bu saldırıyı kesinlikle bozguna uğratacağız.

Silivri'yi ve Hasdal'ı yıkacağız. Sizden güç istiyoruz. Gücümüz büyüktür çünkü Atatürk'te birleştik. Atatürk de bizi birleştirmiştir, bugün yine Atatürk devrimiyle birleşiyoruz. Biz de İzmir'den başlıyoruz. Bunun için ben ve arkadaşım Yaşar Müjdeci sizden yetki istiyoruz.

İzmir'den başlıyoruz, çünkü İzmir aydınlık Türkiye'nin kalesi. Elimize Atatürk'ün demir süpürgesini alacağız, yabancı esaretini de, Ortaçağ karanlığını da süpüreceğiz. "

MÜJDECİ: SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Cumhuriyeti Güçbirliği Milletvekili Adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci de piyasada 11 milyon fazla seçmen olduğunu öne sürerek bunun yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 11'in üzerine çıkarılması anlamına geldiğini belirtti.

Sandıklara sahip çıkma sözü de isteyen Müjdeci, "Lütfen hilelere karşı koyalım" dedi. Görev başındaki komutanların tutuklanmasına da değinen Müjdeci, "Cumhuriyet Güçbirliği olarak dedik ki 'Tümgeneralini korumayan Genelkurmay Başkanı hemen istifa etsin. Sine-i millete dönsün.

Eğer siz bu orgenerali, tümgenerali kollayamıyorsunuz biz siviller, emekli askerler onların yanındayız' dedik" diye konuştu. Müjdeci konuşmasının sonunda katılımcılardan kendilerine oy vermelerini istedi.

Mitinge katılan AKUT Lideri Nasuh Mahruki de Cumhuriyet Güçbirliği adaylarına destek verdiğini duyurdu.

Miting, Levent Kırca'nın performansı ve Selda Bağcan konseriyle devam etti. İlk kez böyle bir mitinge katıldığını anlatan Levent Kırca, "İnşallah bulaşır, politikaya girerim" diye konuştu.

Kars BELEDİYESİ KAŞAR HEYKELİ İÇİN İHALE AÇMIŞ

Kars'taki İnsanlık Anıtı heykeli geçtiğimiz günlerde tartışmalı bir şekilde yıkılan Heykeltraş Mehmet Aksoy da katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Kars Belediyesi'nin yeni bir heykel için ihale açtığı bilgisini verdi.

Aksoy, "Kars kaşarı ve bal heykeli istiyorlar. Düşünebiliyor musunuz? Heykele bakış açıları bu kadar sığ, küçük. Heykelin çok anlamlı bir şey olduğunu farketmediler. Bir reklam aracı olduğunu düşünüyorlar. Bir ekmek heykeli düşünebiliyor musunuz?

Üç boyutlu herşeyi heykel sanıyorlar. Yenen içen bir şey sanıyorlar heykeli. Bu sığ düşünceyle sanat yapılmaz, kafalarında kurtlar var. Biz bu kurtlar ve ucubelerle uğraşıyoruz" dedi.

ÇENGELKÖY'E HIYAR HEYKELİ Mİ YAPALIM

Konuşmasında tepkilerini sürdüren Aksoy, "Peki peynir heykeli yapıyorsunuz da Kars'ın sembolü olan barış heykelini niye yıktınız? Biz de Çengelköy'e hıyar heykeli mi yapalım yani? Biz bu meydana toplandık, birlik olduk. Bugün vicdan gömüldü, vicdan yok artık. 90 bin kişi öldü Sarıkamış'ta. Onların anısına bir heykeli çok gördüler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Güçbirliği Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement