Çokab Meclis Toplantısı Meydancık'ta Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çokab Meclis Toplantısı Meydancık'ta Yapıldı

Çokab Meclis Toplantısı Meydancık\'ta Yapıldı

ÇOKAB 10.Olağan Meclis toplantısı Artvin ili Şavşat ilçesine bağlı Meydancık Beldesi'nde yapıldı.

27.04.2012 10:41

ÇOKAB 10. Olağan Meclis toplantısı Artvin ili Şavşat ilçesine bağlı Meydancık Beldesi'nde yapıldı. Meydancık Belediye Binası Yemek Salonu'nda saat 14.00'te yapılan toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Açılış konuşmasını Meydancık Belediye Başkanı Nihat Acar yaparken Çoruh Havzası Kalkınma Birliği'nin 10. Olağan Meclis Toplantısının ev sahipliğini üstlenmelerinden ötürü son derece memnun olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Şavşat İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, Şavşat'ın en güzel beldelerinden birisi olan Meydancık Beldesi'nin ÇOKAB üyelerini ağırlamaktan onur duyduk." dedi.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Birliğimizin kendi kabuğunu kırarak etrafa açılmanın vakti gelmişti. Katı Atık Projesinde çok önemli bir yol aldıklarını dile getirdi. Daha sonra Birlik Müdürü Cafer Yakupoğulları, proje süreci ve gelinen nokta hakkında meclis üyesi belediye başkanlarını bilgilendirdi. Daha sonra seçime geçildi. Oy birliğiyle eski yönetimin devamına karar verildi.

Toplantıya sonunda Uzman - Ekonomist David Taft, kurumsal, mali ve finansal değerlendirme ve öneriler ile fizibilite çalışması hakkında birliğe üye belediyelerin bundan sonraki 18 aylık süreçte yapmaları gereken işlemleri anlattı. David Taft'ın konuşmasının çevirisi Çevre Yüksek Mühendisi ve Master Planların hazırlanmasından Sorumlu Takım Lideri Sultan Aksakal tarafından yapılarak birlik üyelerine aktarıldı. Konuşmasının sonunda David Taft, birlik üyesi belediyeleri dolaşarak çeşitli izlenimlerde bulunacağını belirtti.

Öte yandan yapılan seçim sonrası devam kararı çıkan yeni yönetim ve encümenler şu şekilde belirlendi: Birlik Başkanı Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Birlik Başkan vekili Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, Birlik Başkan vekili Meydancık Belde Belediye Başkanı Nihat Acar, katipler Yusuf Bektaş (Oltu), İskender Karakelle (Tortum), Birlik encümenleri Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Bağbaşı Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çokab Meclis Toplantısı Meydancık'ta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement