Birlik Vakfı Kars Şubesi Ananevi İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Birlik Vakfı Kars Şubesi Ananevi İftar Yemeği

Birlik Vakfı Kars Şubesi Ananevi İftar Yemeği

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanlığı’nca ‘Ananevi İftar Yemeği’ düzenledi.

20.07.2014 10:04

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanlığı'nca 'Ananevi İftar Yemeği' düzenledi.

Kars Öğretmenevi Salonu'ndan düzenlenen yemeğe; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Mehti Eker, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan, Cumhurbaşkanlığı makamına en çok yakışan isim, Vakfın kurucularından, ezilenlerin hür sesi, suskun dünyanın gür sesi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu olduğunu belirtti.

İslam alemi için kutsal olan bu aylarda Müslümanlara yapılan vahşet ve soykırıma değinmeden geçemeyeceğini ifade efade eden Özgür Turhan; " Filistin'de, Gazze'de katliam ve vahşet yaşanıyor. Müslümanlar katlediliyor, çocuklar terörist olduğu gerekçesiyle öldürülüyor.Ve bu vahşetin en acı boyutlarından biri de; insanlığın büyük bölümünün bu katliama sessiz kalıyor olması.Batı başta olmak üzere dünya ülkeleri nezdinde bunu kimse umursamıyor. Batı sadece endişeliyiz diyor, Gazzeli çocuklar ise ölüyorlar. 1948'den beri olduğu gibi bugün de bu mübarek Ramazan ayında hem insanlık, hem de halkı Müslüman ülkelerin pek çoğu trajediyi seyretmekle yetiniyor. Hatta artık insanlık seyretmeyi de bıraktı, sırtını döndü, olanları görmüyor, duymuyor, hissetmiyor" dedi.

"TARİHTE HİÇBİR DEVLET, HİÇBİR MİLLET ZULÜM İLE ABAT OLMAMIŞTIR. HİÇ BİR ZULÜM EBEDİ DEĞİLDİR, ZALİM ER YA DA GEÇ ZULMÜNÜN BEDELİNİ ÖDEMİŞTİR"

Katil İsrail son derece şımarık bir biçimde, Filistin deki Müslüman kardeşlerimizin üzerine tanklarla füzelerle, kimyasal silahlarla ölüm kusuyor, bunu izleyen İsrail halkı da onları alkışlıyor. Bu nasıl vicdan nasıl bir insanlıktır? Diyen Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan; "Uluslararası hukuku çiğneyerek, insani değerleri ayakları altına alarak bölgede devlet terörü estirmeye devam ediyor ve bizim dışımızda, Türkiye Devleti dışında bir tek ülke çıkıp buna dur diyemiyor. Tarihte hiçbir devlet, hiçbir millet zulüm ile abat olmamıştır. Hiç bir zulüm ebedi değildir, zalim er ya da geç zulmünün bedelini ödemiştir. Çocuk katilleri de, çocukları katledenlere karşı sessiz duranlar da elbet bir gün bunun bedelini ödeyeceklerdir" diye konuştu.

Bu mübarek günlerde Müslüman alemi böyle bir sınavdan geçerken, yaklaşık 20 gün sonra ülkemizde İslam aleminin ve tüm dünyanın yakından takip edeceği bir seçim olacağına dikkat çeken Özgür Turhan, şunları söyledi:

"Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreçtir. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde; vekillerin değil asılların yani 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinden hareketle milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Bu seçimle beraber Türkiye vesayetler döneminden tamamen kurtulacak ve halkın iradesi ile seçilen Cumhurbaşkanı ile yoluna devam edecektir. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi bu makama güçlü bir meşruiyet katacaktır. Bizce bu makama en çok yakışan isim, Vakfımızın da kurucularından, ezilenlerin hür sesi, suskun dünyanın gür sesi, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birlik Vakfı Kars Şubesi Ananevi İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement