Antalya'da Piyasa Denetimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Piyasa Denetimleri Başladı

Antalya\'da Piyasa Denetimleri Başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Denetimi Genel Müdürlüğü'nün direktifleri ve Antalya Valisi Sabahattin Öztürk'ün talimatı doğrultusunda Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde Ticaret İl Müdürü Mesut...

19.11.2013 12:30

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Denetimi Genel Müdürlüğü'nün direktifleri ve Antalya Valisi Sabahattin Öztürk'ün talimatı doğrultusunda Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde Ticaret İl Müdürü Mesut İlter'in de katıldığı piyasa denetimleri başladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Ticaret İl Müdürü Mesut İlter, Antalya il ve ilçelerinde özellikle yaklaşan kış ayları sebebiyle çocukların giyecekleri ve oyuncakların standartlara uygun olup olmadığının denetleneceğini ifade etti. İlter, piyasada satılan 0-14 yaş grubu çocukların giysilerinde yer alan kordon ve büzme iplerinin boğulma ve fiziki yaralanma riski oluşturmayacak şekilde üretilmesi ve kolay alev almaması gerektiğini ifade ederek denetimlerin bu yönde sürdürüldüğünü ifade etti.

Ayrıca yiyecek taklidi ürünler ya da ayrılabilir kısımlarının tüketiciler ve özellikle çocuklar tarafından ağza alınması, emilmesi ya da yutulması halinde boğulma, zehirlenme yahut sindirim sisteminde delinmeye veya tıkanmaya yol açmaması gerektiğini, bu tür ürünlerin tespiti halinde piyasadan toplatılacağını ifade eden İlter, konunun Bakanlık ve Valilik tarafından hassasiyetle takip edildiğini kaydetti.

Fiyat etiketi, garanti belgesi ve kullanım kılavuzu denetimlerinin de eş zamanlı olarak yapılacağını ifade eden İlter esnafın ve tüketicilerin alışveriş yaparken dikkatli olmalarını istedi.

İlter, denetimlerin Kasım ve Aralık aylarında devam edeceğini, 2014 yılı Ocak ayından itibaren de aynı denetimlerin Antalya İl Ticaret Müdürlüğü denetim elemanları tarafından Antalya'nın yanı sıra, Isparta ve Burdur il ve ilçelerinde de başlanacağını bildirildi. İlter, özellikle fiyat etiketi konusunda bu illerdeki esnafın cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmamaları için ürünlerde mutlak surette etiket bulundurmaları gerektiğini ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da Piyasa Denetimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement