Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye hizmet binasında konuk ettiği Ahmet Leman Baydar İlköğretim Okulu öğrencilerine, 10 bilgisayarlı teknoloji sınıfı müjdesi verdi.

12.03.2013 16:08

Foto: İstiklal Marşını okuyan kız, ödül töreni, gösterilerden

===

Tütüncü'den 'teknoloji sınıfı' müjdesi

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye hizmet binasında konuk ettiği Ahmet Leman Baydar İlköğretim Okulu öğrencilerine, 10 bilgisayarlı teknoloji sınıfı müjdesi verdi. Başkan Tütüncü, Kepez'deki ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencileri belediye hizmet binasında konuk ederek, yerel yönetimler ve işleyişi konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

Sınıf öğretmenleri nezaretinde Kepez Belediyesi'ni ziyaret eden öğrencilere, Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından belediyenin birimleri gezdirilerek, çalışma alanları hakkında bilgi veriliyor. Öğrenciler daha sonra da Belediye Meclis Salonu'nda bir araya geldikleri Başkan Tütüncü'ye merak ettikleri konular hakkında soru sorma fırsatı buluyor.

Son olarak Ahmet Leman Baydar ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndan 92 öğrenciyle Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Başkan Tütüncü, öğrencilere, yerel yönetimler ve merak ettikleri konular hakkında bilgi verdi. Başkan Tütüncü, uzun süredir teknoloji sınıfı talep eden öğrencilere de müjdeli haber verdi.

Meclis Salonu'nda bulunan Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acar'dan Ahmet Leman Baydar İlkokulu öğrencileri için bir teknoloji sınıfı hazırlamasını isteyen Tütüncü, "10 bilgisayarlı teknoloji sınıfı şimdiden Ahmet Leman Baydar İlköğretim Okulu'na hayırlı olsun" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan ve öğrencilerin fotosu

===

İstiklal Marşı 92 yaşında

İSTİKLAL Marşı'nın Kabulü'nün 92'inci Yıldönümü Burdur'da düzenlenen törenle kutlandı. Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Vali Nurettin Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat ve davetliler katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Nurettin Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Tören İmam hatip Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı Oratoryosu ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı hangi şartlarda yazdığı ve TBMM'de kabulünün anlatıldığı piyeslerin sahnelenmesiyle sona erdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: İstiklal Marşı'nın kabulünü kutlama törenlerinden

===

Serik'te coşkulu kutlama

İSTİKLAL Marşı'nın kabulünün 92'inci Yıldönümü Serik Kaynak Koleji'nde düzenlenen törenle kutlandı. Serik Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kısakürek, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Serik Lisesi Müdürü Mustafa Duran, ulusları millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marşın geldiğini söyledi. Bu iki değerin milletin onur ve namusu olduğunu kaydeden Duran, "Şubat 1921'de henüz cephelerde hiçbir zafer kazanılmamışken Mehmet Akif 'Dalgalan sende şafaklar gibi ey nazlı hilal. Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal' diyerek adeta zaferin kazanıldığını ilan eden İstiklal Marşı'nı yazdı" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İstiklal Marşı Oratoryosu ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı hangi şartlarda yazdığı ve TBMM'de kabulünün anlatıldığı piyesler sahnelendi. Tören, İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kutlama

===

Otobüste kaçak sigara

ALANYA'da şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan aramada 1100 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Alanya'ya gümrük kaçağı sigara getirileceği ihbarını alan polis ilçe girişinde öğle saatlerinde tedbir aldı. Önceden plakası tespit edilen otobüsü durdurarak arama yapan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) otobüsün bagajında 1100 paket gümrük kaçağı ele geçirdi. Sigaraların sahibi olduğu belirlenen 47 yaşındaki H.K. gözaltına alındı. H.K, emniyetteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sigaralardan

===

Polisten kaçamadı

Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, ilçeye esrar maddesi getirileceği ihbarı üzerine ilçe girişinde önlem aldı. Önceden plakası belirlenen otobüsü durduran polis, otobüste ve yolcuların çantalarında arama yaptı. Aramada, kadın yolculardan 35 yaşındaki R.N.'nin çantasında 2 kilo 565 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan R.N. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan R.N., adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement