Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu öğrencileri, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak himayesinde yürütülen 'Zeytinköy Sosyal Kültürel ve Ekonomik Geliştirme Projesi'nin 'Kardeşler El Ele' alt projesi kapsamında, kardeş okul İnönü İlköğretim...

18.03.2013 13:32

Foto: Korodan, solistlerden ve izleyenlerden görüntü

===

Kardeş okuldan ziyaret

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu öğrencileri, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak himayesinde yürütülen 'Zeytinköy Sosyal Kültürel ve Ekonomik Geliştirme Projesi'nin 'Kardeşler El Ele' alt projesi kapsamında, kardeş okul İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerini misafir etti. Ziyaret kapsamında İlköğretim Okulu öğrencileri, okul kampüsünü gezme ve öğrencilerle yemek yiyip tanışma imkanı buldu.

Ziyaret hem kendi öğrencilerini hem de kardeş okulun öğrencilerini mutlu etti. Kardeş okulları ile ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini belirten İSTEK Antalya Yeditepe Koleji yönetimi, "Bu proje ile öğrencilerin birbirleriyle tanışmaları ve kaynaşıp arkadaş olmaları bizleri de mutlu ediyor" dedi. Kardeş okulun idareci ve öğretmenleri, bu proje için emek harcayan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Şehitler anıldı

ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü ve Şehit Günü, dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İbradı'daki ilk tören, ilçe merkezinde düzenlendi. Kaymakam Bülent Ay, İbradı Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarık Karagül, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Ormana Belde Belediye Başkanı Ayhan Keskin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasından sonra İstiklal Marşı okundu, bayrak göndere çekildi. Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin şiir okumasıyla buradaki tören sona erdi. İbradı Mezarlığı'nda şehitliğin ziyaret edilmesinden sonra etkinlikler Avni Erdoğan Ana Okulu Konferans Salonu'nda etti. Buradaki törende konuşan Kaymakam Bülent Ay, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tek yürek, tek bilek olduğunda neler yapabileceğini tüm dünya gösterdiğini söyledi. Tören, öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşları anlatan skeçlerin sunumuyla sona erdi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Törenden

===

Şehitlerimizi andık

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Ağlasun'daki törenlerin ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Buradaki törene, Ağlasun Kaymakamlığına vekalet eden Çeltikçi Kaymakamı Mustafa Maslak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erkan Yıldız, Belediye Başkanı Aydın Kaplan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tören, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda devam etti. Törende Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Çitekci, Çanakkale Zaferi'ne giden süreçte yapılan savaşlar hakkında bilgi verdi. Çanakkale Zaferi'nin inanç ve kahramanlık destanı olduğunu belirten Çitekçi, "Vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, bağımsızlığımızı eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler, Çanakkale'de yapılan savaşları anlatan çeşitli skeçleri sahneledi. Yine öğrencilerin yazdığı kompozisyon, şiir, marşlar okundu.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Kutlamalar

===

Kumluca'da zafer coşkusu

KUMLUCA'da Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene, Kumluca Kaymakamlığı'na vekalet eden Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Basdaş ve resmi kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Çanakkale Zaferi hakkında bilgiler verilen konuşmaların ardından öğrencilerin katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Etkinlikler, Gül-Çetin Kaur Lisesi tarafından Kumluca Belediyesi Kültür Salonu'nda yaptığı etkinliklerin ardından sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Şehitlerimizi minnetle andık

SERİK'te Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kısakürek, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Törende konuşan Serik İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halit Taşdemir, güçlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün çizdiği istikamette tarihine yaraşır bir şekilde dünyada yerini aldığını söyledi. Türkiye'nin ekonomik bakımdan güçlenmesini kendi çıkarları için tehlike gören devletlerin ülkemizde sorunlar yaratmaya çalıştığını anlatan Taşdemir, "Gelişmemiz her yola başvurularak engellenmeye çalışmaktadır" dedi. Tören, çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

===

Cenkçi Kaş'ta anıldı

ANKARA Gazeteciler Cemiyeti Başkanı eski Başkanı Beyhan Cenkçi, ölümünün 20'inci Yıldönümü'nde Kaş'ta mezarı başında anıldı. Töreni Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İşçi Partisi Kaş İlçe Başkanı Rauf Ergün, eski milletvekillerinden Fethi Akkoç, Kaş Belediyesi eski Başkanı Emin Erdem, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gazeteciler ve Kaşlılar katıldı.

Törende Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, Cenkçi'nin mezarına çelenk koydu. Cenkçi'nin dostları da mezarına karanfil bıraktı. Törende konuşan Başkan Bilgin, insanların öldükten sonra, ilkeleri ve düşüncelerinin yaşadığını söyledi. Çenkçi'nin ilkelerini yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Bilgin, "Buraya her yıl gelen gönül dostları olarak onu bir kez daha anıyoruz. Beyhan Cenkçi, yaşamını mesleğine adamış, doğruluk ve dürüstlük simgesi, ilkeleri olan bir insandı" dedi.

Beyhan Çenkçi'nin yaşamı boyunca basın özgürlüğü için mücadele ettiğini kaydeden Bilgin, "Hiç kimsenin hakkını yemedi, kimsenin hakkını yedirmedi. Kaş aşığı, adam gibi bir adamdı. Onu, Kaş'a ve Kaşlılara emanet ettik. Vasiyeti üzerine burada yatıyor. Ruhu şad olsun" dedi. Mezardaki görenin ardından Çenkçi için Merkez Süleyman çavuş Camii'nde mevlit okutuldu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Törenden

===

Burdur'da trafik kazası: 1 ölü

BURDUR'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kışla Mahallesi'nde bir akaryakıt istasyonunda çalışan 27 yaşındaki Mehmet Akın, önceki gün saat 19.00 sıralarında 07 GV 493 plakalı motosikletle işe gitmek için yol çıktı. Akın'ın kullandığı motosiklet, Burdur-Afyonkarahisar Karayolu'nun 5'inci kilometresinde yakıtı bittiği için yol kenarına park edilen 37 yaşındaki Özkan Ulusoy'a ait 15 DK 161 plakalı traktörün römorkuna arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Akın, çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Akın, Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Akın burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Geçen eylül ayında nişanlandığı belirtilen Akın'ın bu yıl evleneceği belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan traktör sürücüsü Özkan Ulusoy, "Mazotum bittiği için yol kenarına park etmiştim. Depoyu dolduruyordum. Bir anda gelip çarptı. Ne olduğunu anlamadım" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Olay yerinden, Mehmet Akın opak foto, Mehmet Akın nişanlısı ile

===

Gündoğmuş'ta Çanakkale zaferi kutlandı

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Özel Fatih Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler, kapalı spor salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa yoğun katılım oldu. Çanakkale savaşları ve zaferi üzerine yazılan şiirlerin okunduğu etkinlikte, dinleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ, (DHA)

Foto: Törenden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement