Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Jülide Özçelik'in sahnede yakın plan ve orkestra ile birlikte ve de izleyicilerden görüntü.

16.02.2013 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Jülide Özçelik'in sahnede yakın plan ve orkestra ile birlikte ve de izleyicilerden görüntü.

===

THK 88 yaşında

TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) kuruluşunun 88'nci yıldönümü, Antalya'da törenle kutlandı. THK Antalya Şubesi yönetici ve üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, Türk Havacılığı uğruna canlarını feda etmiş şehitler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, 'Genç Kanat Grubu'ndan 18 yaşındaki Onur Akbulut, 'THK Gelişiyor' başlıklı şiirini okudu. Antalya'da yaşayan 86 yaşındaki Kore Gazisi Tahir Yardım da, havacılığa gönül veren gençleri etrafında toplayıp, "Aferin size evlatlarım. Kore'de savaşmış bir gazi olarak sizinle gurur duydum, dün gibi büyük bir heyecan yaşadım" dedi. Yardım, gençlerin yanaklarından öpüp, birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

HAVACILIK EĞİTİMLERİ ÜCRETSİZ

THK Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş'in Ankara'daki törene katılmasından dolayı açıklamayı Denetleme Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Delegesi Süleyman Girgin yaptı. Girgin, "Ulu Önder Atatürk'ün, 'İstikbal Göklerdedir' özdeyişiyle 16 Şubat 1925 yılında temellerini attığı Türk Hava Kurumu, 88 yıllık tecrübesiyle, ilk gün olduğu gibi bugünde aynı heyecanı hissederek, halkına hizmet etme azmiyle yoluna devam ediyor. Kurumumuz, dünyanın her ülkesinde ücretli olan model uçak, yamaç paraşütü, yelken kanat, paraşüt, planör ve radyo kontrollü model uçak, R/C model uçak simülatör eğitim hizmetlerini gençlerimize ücretsiz sunuyor" dedi. Girgin, şube binasında ve Karain Havacılık Eğitim Merkezi'nde, 2011 yılından bugüne kadar bin 400 gencin havacılık eğitimi aldığını açıkladı.

YERLİ UÇAK ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Süleyman Girgin, THK'nin Türkiye'yi 84 yıldır Uluslararası Havacılık Federasyonu'nda (FAI) temsil ettiğini, daha güçlü bir konuma getirdiğini, 2012 yılında 'Uluslararası Jet Model Festivali'ni gerçekleştirildiğini, Side Belediyesi'nce düzenlenen 'Side Airshow'a da Antalya ve tüm illerdeki şubelerin katılarak destek verdiğini hatırlattı. Girgin, THK'nin, Türkiye'nin ilk, dünyanın 37'nci Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni 2011'de kurduğunu kaydetti. Girgin, "Türk sanayisinin imkanlarıyla THK tesislerinde üretilen ilk yerli Türkkuşu uçağımız 2014'te şanlı Türk Bayrağı ve THK logosuyla uçurulacak. THK, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetli 11 adet CL-215 tipi amfibik uçağı ülkemize kazandıran ilk ve tek ulusal kurumdur" diye konuştu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden ve Kore gazisi gençlerle

===

Emekli hakim sevenleri tarafından uğurladı

ANTALYA Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanı emekli hakim Fikri Durmaz (70) toprağa verildi. 2008'de emekliye ayrılan ve Antalya'da yaşamını sürdüren Fikri Durmaz için Muratpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Antalya Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcılar, avukatlar ile Fikri Durmaz'ın yakınları katıldı. Durmaz'ın cenazesi, kılının cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oğlu Anıl Yılmaz'ın 2010 yılında 27 yaşındaki vefatının ardından zor günler geçiren emekli hakim Fikri Durmaz, üç haftadır Akdeniz Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veriyordu. Fikri Durmaz'a, üç ay önce beyin tümörü teşhisi konulmuştu. Emekli Hakim Fikri Durmaz'ın eşi Aynur Durmaz ve yakınları, 2010 yılında 27 yaşındaki oğlunu zamansız vefatına çok üzüldüğünü, o günden beri kendini toparlayamadığını söyledi.

AZİME GÖKŞEN DE TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'nın tanınmış siyasilerinden, 1991 yılında vefat eden İsmet Gökşen'in 68 yaşındaki eşi Azime Gökşen hayatını kaybetti. Bir dönem DYP Antalya İl Başkanlığı yapan, İsmet Gökşen'in ev hanımı olan eşi, Gazeteci Mehmet Gökşen'in annesi Azime Gökşen, 7 yıldır hastalıkla mücadele ederken götürüldüğü Anadolu Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Üç çocuk 4 torun sahibi Azime Gökşen, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Azime Gökşen fotosu var.

==

Hemşirelik mesleğini öğrendiler

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Ay Sınıfı öğrencileri, aktif veli katılımlı öğrenme süreci kapsamında, hemşirelik mesleğini öğrendi. Sınıf arkadaşları Damla Su Karadeniz'in annesi Hemşire Hatice Karadeniz hazırladığı sunumda, aşı olan bir çocukla aşı olmayan çocuğun sağlık açısından farklarını anlattı. Karadeniz, "Aşı Bizden Korksun" başlığı altında, aşı olmanın önemini vurguladı. Ardından öğrenciler, anlatımı desteklemek amacıyla minik bir uygulama gerçekleştirdi.

Kolejli minikler, şişirdikleri balonları bantlayarak bantladıkları yerlerden balonlarına enjektörlerle aşı yaptı. Etkinlik sonunda, öğrencilere hemşirelik mesleği hakkında da bilgiler veren Hatice Karadeniz, 'Sağlıklı olmak için neler yapmalıyız' konusu kapsamında beslenme, temizlik ve sporun önemine değindi. Antalya Koleji Okul Öncesi Koordinatörü Emine Sönmez, aktif veli katılımlı eğitimlere devam edeceklerini, bu modelle öğrenilen bilgilerin akılda kalıcılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler toplu halde

===

Antrenöre doğum günü sürprizi

MURATPAŞA Belediyesi Spor Müdürlüğü'nde Tenis Antrenörü olarak görev yapan Ülker Pınar Aydın'a, öğrencileri tenis kortunda doğum günü sürprizi yaptı. Çağlayan Tesisleri'nde Tenis Antrenörü olarak çalışan Ülker Pınar Aydın'a, tenis öğrettiği öğrencileri ve velileri tarafından doğum günü sürprizi yapıldı.

Tenis Kortu'nda pasta keserek balonlu kalp uçurtması uçuran Aydın, 23'üncü yaşına güzel bir sürprizle girdi. Muratpaşa Belediyesi Kütüphane ve Spor Müdürü Özer Bedir, Kış Spor Okulları ile Antalyalılara hizmet vermeyi sürdürdüklerini kaydetti. Bedir, Antrenörü Ülker Pınar Aydın'ın başarılı bir çalıştırıcı olduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

Kuran kursu hocalarından Tütüncü'ye ziyaret

KEPEZ İlçe Müftülüğü'ne bağlı Sütçüler, Erenler ve Birlik Kız Kuran Kursu hocaları, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyü makamında ziyaret etti. Ziyaete katılan Sütçüler Kız Kuran Kursu Hocası Leyla Karakullukçu Yener, Birlik Kız Kuran Kursu Hocası Nesibe Erdoğan, Erenler Kız Kuran Kursu Hocası Nuray Kaplan ve öğrencisi Fadime Koçak, Tütüncü'ye kurslarına gösterdiği ilgiden dolayı, teşekkür etti.

Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Tütüncü, ilçedeki Kuran kurslarını geçtiğimiz günlerde tek tek ziyaret ederek, burada eğitim gören çoğu ev hanımı olan kursiyerlerle sohbet edip, taleplerini dinlediğini söyledi. Hakan Tütüncü, yaptığı bu ziyarette kursiyerlere Çanakkale ile Mevlana'ya gezi sözü verdiğini de sözlerine ekledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Hırsızlar şimdi yandı

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla elektronik eşyalar ile hurda malzemelerin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan işyeri sahiplerine idari para cezası uygulanacağını açıkladı. Isparta'da meydana gelen asayiş olaylarını değerlendiren Vali Oğuz, mala karşı işlenen suçlarda şüphelilerin genellikle kolay paraya çevirebilecekleri cep telefonu, bilgisayar, televizyon, beyaz eşya çaldıklarını kaydetti.

Şüphelilerin bu malzemeleri her türlü hurda malzeme veya ikinci el alım satımı yapan iş yerlerine sattığını belirlediklerini kaydeden Vali Oğuz, "Bu eşyaları alarak satanlar haksız yoldan kazanç elde ediyor. Ayrıca suçtan elde edilen ikinci el eşyayı bilmeyerek satın alan vatandaşlar mağdur duruma düşüyor. Vatandaşların kayıt altına alınmadan satın aldıkları suçtan elde edilen eşyalar nedeniyle haklarında adli işlem yapılıyor" dedi.

Kentte ikinci el eşya alım satımı yapan iş yerlerin bu malların kayıtlarını tutmalarını zorunlu hale getirdiklerini kaydeden Vali Oğuz, bu düzenlemeyle yaşanan mağduriyetlerin en aza indirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Vali Oğuz, "Böylece hırsızlık malı eşyanın ikinci el piyasasında satışını önleyerek hırsızlık malı eşyanın bir menfaat temini açısından cazip bir yol olarak görünmesinin önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

Gerçekleşen hırsızlık olayları sonrası elde edilen eşyanın tespiti üzerine olayın aydınlatılması, şüphelilerin tespiti ve yakalanması, çalınan malzemelerin elde edilmesinin kolaylaşacağını vurgulayan Vali Oğuz, "Suça konu eşyaların satın alınmak suretiyle ortadan kaybolması önlenerek delillerin karartılmasının önüne geçilmiş olacak" dedi.

Karara göre ikinci el eşya alım satımı yapan işyerleri ile hurdacıların satın aldıkları malzemeleri kendilerine satan ve bu malzemeyi sattıkların şahısların kimlik bilgileri ile alınan ve satılan eşyaların özellikleri 'İkinci El Eşya Alım Satım Formu'na işlenecek. Tutulan kayıtlar en az 1 yıl süreyle saklanacak. Karara uymayan ikinci el eşya satan iş yerlerine Kabahatler Kanunu gereğince 100 lira para cezası verilecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Vali Oğuz

===

Kayıt dışıyla mücadele sürüyor

ISPARTA'da 'Sosyal Güvenlik Reformu'nun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları' konulu konferans düzenlendi. Barida Otel'de düzenlenen konferansa Vali Memduh Oğuz'un yanı sıra, daire müdürleri, meslek

odaları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı. Konferansa Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Kuruca, SGK'nın son 10 yıl içinde önemli reformlara imza attığını belirtti.

Özellikle 2008 yılındaki Sosyal Güvenlik Reformu'ndan sonra 3 kurumun tek çatı altında toplandığını ve vatandaşların sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlandırılmasının eşit hale getirildiğini vurgulayan Kuruca, "Aradan geçen 4 yılı aşkın zamandan sonra kurum olarak aksayan yönlerimizi tespit ediyoruz ve ileriye dönük planlamalar yaparak daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

KAYITDIŞI ORANI YÜZDE 39

Türkiye'de kayıt dışı istihdam oranının yüzde 39 olduğuna dikkat çeken Kuruca, "Bu oran 4-5 yıl önce yüzde 47 idi. Hükümetimizin 2023 hedefi yüzde 15. Türkiye'de kurumlar kurumsallaşmasını tamamlamak üzere olduğu için istiyoruz ki çalışan herkes sosyal güvenlik kapsamında olsun. Primleri öndesin, kayıt dışı çalıştırılmasın hem de gelecek açısından hak kayıpları olmasın. Bunu bir günden yarına düşürmeniz mümkün değil. İnşallah 2023'te yüzde 15'e düşüreceğiz. Dünya ülkelerinde bu oran yüzde 10" dedi.

Hemen her sektörde kayıt dışılığın olduğunu belirten Kuruca, "Hizmet, tekstil, inşaat sektöründe kayıt dışılıkla karşılaşıyoruz. 2012 yılında kurumuzun Futbol Federasyonu ile yaptığımız çalışmada profesyonel futbolcuların ücretlerinin düşük gösterildiğini gördük. Bunların tamamı tavan ödeme üzerine alındı. Bundan da 30 milyon lira civarında bir gelir sağlandı" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Mustafa Kuruca

===

Jandarmadan sigara operasyonu

ALANYA'da yol kontrolü yapan jandarma bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada 1400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler ilçe girişinde yaptığı trafik uygulaması esnasında durduğu yolcu otobüsünde yaptığı aramada, 1400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Sigaralara el konulurken, olayla ilgili yolculardan N.K., gözaltına alındı. Sigaralar, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Başkan Akaydın Kaş'ı ziyaret etti

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaş'ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi, Kasaba Köyü Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Başkan Akaydın'a ziyaretinde CHP İl Başkanı Devrim Kök, Kaş Belediye Başkanı Adullah Gültekin, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Deniz Filiz eşlik etti.

Başkan Akaydın ilk Kaş Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Kemal Mutlu ve okul aile birliği yöneticileri, öğretmenler ve okulu yaptıran İsmet Köroğlu tarafından karşılanan Başkan Akaydın'a öğrenciler çiçek verdi. Başkan Akaydın ise Okul Müdürü Kemal Mutlu'ya Atatürk portesi, öğrencilere ise satranç takımı, spor malzemeleri hediye etti.

Öğrencilerle kısa bir süre sohbet eden Başkan Akaydın, daha sonra Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlköğretim Kurumu'nu ziyaret etti. Burada Okul Müdürü Sabit Yılmaz tarafından karşılanan Akaydın, okula spor malzemeleri, süt ve gıda maddeleri hediye etti. Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 102. yılı nedeniyle düzenlenen resim yarışmasına katılan öğrencilere, teşekkür belgelerini veren Akaydın, bayrak törenine katıldı.

Başkan Akaydın okul ziyaretlerinde öğrencilere kendisinin de bir üniversite hocası olduğunu belirterek, "Kaş'a İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği'nin daveti ile geldim. Buraya sadece ziyaret için geldim. Siz öğrencilerden bir tek şey isteyeceğim. Her şeyimizi borçlu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi tanıyın. Okuyun, anlayın ve Atatürk'ü anlatın" dedi. Başkan Akaydın'ın Kaş ziyareti pazar esnafı ziyaretiyle sona erdi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Side'ye iki okul

MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde hayırsever Güneş ailesi tarafından yaptırılan 2 okulun 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı kaydetti. Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, yaptığı açıklamada, Side Belediyesi'nin hazineye devrettiği okul arazisinde turizmci Güneş ailesi tarafından 8 derslikli anaokulu ve 18 derslikli ilkokul binası yaptırıldığını belirtti.

Güneş ailesinin yaptırdığı okullara 'Hacı Şayeste Mustafa Güneş' adının verileceğini bildiren Uçar, Side'deki okulların tamamının Sideli hayırseverler tarafından yaptırıldığını vurguladı. Okulların 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlamasının planlandığını anlatan Başkan Uçar, "Sideli her zaman yöresine sahip çıkmış, gerek hayırseverliği, gerekse ihtiyaçlara cevap vermesi açısından örnek olmuştur. Güneş ailesinin adı, yaptıkları yatırımla yaşayacaktır" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Okullardan

===

DSP'de kongre telaşı

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Teşkilatı'nın 9'uncu olağan kongresi 24 Şubat'ta yapılacak. İlçe Başkanlığı görevini 2010 yılından buyana sürdüren Ahmet Çakmak, 24 Şubat'ta yapılacak 9'uncu olağan kongrede yeniden başkan adayı olduğunu belirtti. 2014'te yapılacak yerel seçim çalışmalarına kongre sonrasında başlayacaklarını kaydeden Başkan Çakmak, seçimlerin kilit partisinin DSP olacağını ifade etti.

Her partinin olduğu gibi kendilerinin de hedefinin Manavgat Belediyesi'ni almak olduğunu anlatan Çakmak, "Büyükşehir Yasası ile birlikte her partiyi büyük bir yarış bekliyor. Seçmen sayısı 110 bine ulaştı. Genel kurulumuz sonrasında 2014 seçimlerine iyi bir şekilde hazırlanıp hedefimize ulaşmak istiyoruz. Artık partilerin şapkamı koysam kazanırım devri kapandı. Bizim için bir oy bir oydur. DSP olarak her bireyi önemsiyoruz. Biz seçimin kilit noktası olacağız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ahmet Çakmak - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement