Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 ve 6 yaş sınıfı öğrencileri, 6.Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ni ziyaret etti.10'u aşkın ülkeden 30 heykeltıraşın 10 bin ton nehir kumu kullanılarak hayat verdiği kum heykel...

29.09.2012 15:23

Foto: Eylemden

===

İSTEK'li minikler, Kum

Heykel Festivali'nde

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 ve 6 yaş sınıfı öğrencileri, 6. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ni ziyaret etti. 10'u aşkın ülkeden 30 heykeltıraşın 10 bin ton nehir kumu kullanılarak hayat verdiği kum heykel sergisini ziyaret eden İSTEK'li minikler, heykellerin yapım teknikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İSTEK'li minikler, 2012 temasının Hollywood 2 olduğu, Hollywood'un unutulmayan film karakterlerinin devasa boyutta heykellerle hayat bulduğu sergide merak ettikleri soruları yetkililere sorma fırsatı buldu. Dünyanın en büyük kum heykel festivalinde devasa heykelleri merakla ve büyük bir ilgiyle inceleyen minikler, heykel yapımında kullanılan farklı bir teknik ve malzemeyle de tanışmış oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler kum heykel sergisinde

===

Siyaset Akademisi

sınavı yapıldı

Geleceğin nitelikli siyasetçilerini yetiştirmek, yerel ve genel siyasette kadın ve gençlerin katılım düzeyini artırmak amacıyla düzenlenen Siyaset Akademisi'nin Antalya merkezdeki sınavına 322 kursiyer katıldı. Özel Akdeniz Toros Koleji'nde gözetmenler eşliğinde 19 sınıfta yapılan sınav yaklaşık bir saat sürdü. Siyaset Akademisi eğitimlerinin verildiği Kumluca, Manavgat ve Serik ilçelerinde de eş zamanlı olarak sınav gerçekleştirildi.

Sınavla ilgili bilgi veren AR-GE Başkanı Mesut Topcu, "Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya'da İl Başkanlığı'mız tarafından düzenlenen 'Lider Ülke Türkiye' konulu Siyaset Akademisi'nin sınavı bugün yapıldı. Antalya merkez, Kumluca, Serik ve Manavgat ilçelerimizde eş zamanlı gerçekleştirilen sınav sonunda yüzde 50'nin üzerinde başarılı olan kursiyerlerimize sertifikaları verilecek. Genel merkezimizden gelen gözetmenler nezaretinde gerçekleştirilen sınava katılan kursiyer arkadaşlarımızın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sınavdan

===

Limanı kirleten tekneye 34 bin TL ceza

ALANYA'da limana sintine boşaltan bir tur teknesine 34 bin TL ceza verildi. Denizi kirleten tur teknelerini yakın takibe alan Alanya Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, liman içinde bir tekneden denize atık su boşaltıldığını tespit etti. Denize 100 litre sintine ve teknenin mutfağına ait bulaşık suyunu boşaltan tekne hakkında Çevre Kanunu'nun ilgili maddesine göre tutanak tutuldu. Alanya Belediyesi encümeni tekne sahibine 34 bin TL ceza verdi.

Atık suyunu liman içine boşaltan bir tekneye Çevre Kanunu'na göre 34 bin TL ceza uygulandığını belirten Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Yasada sadece para cezası var. Tekrarında ruhsat iptaline kadar gidecek. Denizin ekmek kapımız olduğunu, ekmek teknemize de saygılı davranmamız gerektiğini, bu konuda da kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum" dedi. Alanya Yatçılar Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ise denizden ekmek yiyen herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Sipahioğlu - Yusuf Delmirel - Limandan tur tekneleri

===

Kredi kartı hırsızları yakalandı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan turistlere ait 5 kredi kartını çaldıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı. Kızlarpınarı Mahallesi'nde devriye görevi yapan Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler çeşitli suçlardan sabıkası bulunan ve hakkında arama kararı olan 33 yaşındaki Umut Ö'yu takibe aldı.

Takip sırasında bir alışveriş merkezine giren ve kısa süre sonra arkadaşı 39 yaşındaki Oğuzhan O., ile dışarıya çıkan Umut Ö., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Polis yaptığı aramada Umut Ö'nün elindeki poşette çalıntı 5 kredi kartını ele geçirdi. Kartların Türk asıllı İsveç vatandaşı Hakan Henriksen, İsveçli Helena Elsabeth, İrlandalı Sandra Meehan, Norveçli Sevein Gunnar Grimson ve Danimarkalı Kai Magnussen'e ait olduğu belirlendi. Oğuzhan O.'nun üzerinde ise Serkan Kök'e ait ehliyet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorguları yapılmak için Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şüpheliler adliyeye sevk edilirken

===

İmamlar yabancı dil öğrenecek

ALANYA Müftüsü Ahmet Başpınar'ın İzmir'in Çiğli İlçesi'ne atanması üzerine yerine Mersin'in Erdemli İlçe müftüsü Mustafa Topal getirildi. Alanya'ya gelerek göreve başlayan Mustafa Topal, makamında basınla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Topal, din hizmetlerinde yetişmiş personelin önemine dikkati çekti. Müftü Topal, doğru dini bilgiyi aktarabilmek için donanımlı personele ihtiyaç olduğunu söyledi.

Personelin eğitilmesi için hizmet içi eğitime, cami ve din hizmetlerine ağırlık vereceklerini kaydeden Topla, "Din hizmeti sunmada din görevlilerinin üstlendiği görev oldukça büyük önem taşımakta. Hedefimiz, Kur'an-ı Kerim'in kıraatiyle birlikte muhtevasını ve peygamberimizin sünnetini, en iyi şekilde anlamış, en azından ilmihal bilgileri konusunda iyi yetişmiş, sorumluluğunun idrakinde olan personel yetiştirmek olacaktır" dedi.

İMAMLAR İÇİN YABANCI DİL KURSU AÇACAĞIZ

Alanya'nın turizm bölgesi olduğunu hatırlantan Topal, bu nedenle camilerde yabancı dil bilen imamların bulunması gerektiğini söyledi. İmamların yabancı konuklara camiler ve İslam dini hakkında bilgi verebilecek kadar yabancı dil bilmesi gerektiğini vurgulayan Topal, "Halk Eğitim Müdürlüğü'nün imam ve din görevlilerimize yabancı dil eğitimi vermesi için çalışma yapacağız. İslam dini doğru anlatıldığı takdirde pek çok yabancının Müslüman olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mustafa Topal

===

Tarım Aydın'a emanet

KUMLUCA Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Erman'ın Konyaaltı'na atanması üzerine yerine Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın atandı. Aydın, ilçeye gelerek görev başladı. Antalya'nın tarım merkezi Kumluca'da üretimin büyümesi için çalışacaklarını kaydeden Aydın, çiftçilerin her türlü sorunuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Fırat Üniversitesi Veterinerlik Bölümü mezunu olan Aydın, daha önce Burdur, Şanlıurfa ve Eskişehir'de görev yaptı. Son görev yeri Kaş'ta 8 yıl görev yapan Aydın, evli ve 3 çocuk babası.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Adem Aydın

===

Buğday tohumunda sıkıntı

GAZİPAŞA Tarım Kredi Kooperatifi 'Cumhuriyet 75' marka buğday tohumunun satışına başladı. Ekim ayında başlanan buğday ekimleri öncesi tohum satışları hakkında bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Arzu Kırbaç, tohumun önceki yıllara nazaran sınırlı miktarda geldiğini belirtti. Üreticileri bir an önce tohum almaları konusunda uyaran Kırbaç, "Geçtiğimiz yıllarda 20 tona yakın 'Cumhuriyet 75' marka tohum geldi. Bu yıl gelen tohum miktarı 8 ton. Buğday tohumu almak isteyen üreticilerin vakit kaybetmeden kooperatife başvurmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Arzu Kırbaç

===

Sandıklı'da kaza: 2 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 2 otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza, Afyonkarahisar-Antalya Karayolu'nda Sandıklı Tren İstasyonu Kavşağı'nda meydana geldi. İlçe merkezine seyreden Hamza Başpınar'ın kullandığı 03 LM 451 plakalı otomobil yola kontrolsüz girince Nesrin Kıraç'ın kullandığı 20 LK 313 plakalı otomobille çarpıştı.

Araç sürücüleri kazadan yara almadan kurtulurken, Nesrin Kıraç'ın kullandığı otomobildeki çocukları 17 yaşındaki İhsan Oğuz Kaan Kıraç ve 6 yaşındaki İnci Umay Kıraç hafif şekilde yaralandı. Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedaviye alındı. Kaza nedeniyle karayolu bir süreliğine trafiğe kapandı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar

===

Dünyaca ünlü hafızlardan Kur'an ı ziyafeti

Alanya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya temsilciliği tarafından Milli Egemenlik Stadı'nda düzenlenen 'Kur'an Ziyafeti' etkinliğinde dünyaca ünlü hafızlar, davetlilere duygulu anlar yaşattı.

İlçe Müftüsü Mustafa Topal, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve yaklaşık 3 bin kişinin izlediği etkinliğin açılışında konuşan AGD Alanya Temsilcisi Sıdık Uyar, Alanya'da 3'ncü kez düzenlenen Kur'an-ı Kerim ziyafetine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından gecede Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Şampiyonları İranlı Ahmet Ebul Kasimi, Mısırlı Memduh Cüda Saad, Türkiye'den hafız Ramazan Demirkan ve çocuk hafız Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye şampiyonu Yunus Emre Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle dinleyicileri duygulandırdı. Kuran tilavetinin ardından, umre için çekilişin de yapıldığı program ilahi konseriyle sona erdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Kur'an-ı Kerim okuyan hafızlar- seyircilerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement