Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FETHİYELİ hayırsever Yusuf İzzet Gökçe tarafından eşi Gülşen Gökçe adına yaptırdığı Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, törenle açıldı.

14.04.2013 10:11

Foto: Ali Boğa'nın salla çaydan geçmesi, Hüseyin Turhan ve Mustafa Ali Türkan

===

Hayırseverden bir okul daha

FETHİYELİ hayırsever Yusuf İzzet Gökçe tarafından eşi Gülşen Gökçe adına yaptırdığı Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi, törenle açıldı. Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı Mevkii'nde yapımı tamamlanan lisenin açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, siyasi parti, dernek ve oda temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Fethiye Belediye Bandosu'nun konseri ile başlayan törende, Vali Fatih Şahin, Yusuf İzzet Gökçe ve eşi Gülşen Gökçe'ye teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan hayırsever Yusuf İzzet Gökçe, ticari hayatında kendini tercih edip bugünlere gelmesini sağlayan Fethiyelilerin bu okulu çoktan hak ettiğini belirterek, "Bu ilçeye yaptığımız bütün işler helaldir. Öğrencilerimizin burada sağlık ve mutluluk içinde eğitim almasını dilerim. Dilerim bu okula hiçbir felaket uğramaz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Okulun teknik durumu hakkında bilgi veren Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, 480 öğrenci kapasiteli Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin 16 dersliğe sahip olduğunu açıkladı. Gültekin okulda ayrıca 2 laboratuvar, 1 kütüphane ve 1 yemekhane bulunduğunu söylerken lisenin 1 milyon 480 bin TL'ye tamamlandığını belirtti.

Vali Fatih Şahin ise, Fethiye'de hayırseverlerin katkısı ile eğitimde büyük işlerin yapıldığını kaydetti. Devlet millet işbirliğine dikkat çeken Vali Şahin, "Son yıllarda Muğla ile özellikle de Fethiye'de hayırseverlerimiz tarafından binlerce derslik yapıldı. Fethiye bu konuda hem Muğla'ya hem de Türkiye'ye örnek teşkil eden bir ilçedir" dedi. Vali Şahin, 3 Nisan'da yanan Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nin yerine yeni okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurduklarını söyledi. Açılış töreni kurdele kesimi ve katılımcıların sınıfları gezmesinin ardından sona erdi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden genel ve detay fotoğraflar

===

Kadına şiddette hayır

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, 'Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocukların Korunması'na yönelik olarak Korkuteli'nin Küçükköy Beldesi'nde seminer düzenledi. Küçükköy Şehit Adem Yörük İlköğretim Okulu'nun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Filiz Tekkanlıoğlu, Sosyal Hizmetler Uzmanı Özgür Akça Güven, İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amiri Şahin Aşık, Jandarma Astsubay Ümmihan Temir, Uzman Jandarma Ufuk Olgun konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde konuşan Astsubay Ümmihan Temir, hiç kimsenin şiddeti hak etmediğini belirtti. Şiddetin büyük bir suç olduğunu anlatan Temir, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla bilgilendirme çalışmalarının yanında şiddete maruz kalanları koruma altına alıyoruz" dedi.

Temir, şiddet gösteren kişilere yönelik çalışmaların da olduğunu, kadına yönelik şiddet olaylarıyla karşılaşılması halinde 155, 156 veya 183 ihbar hatlarından yardım istenebileceğini belirtti.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Özgür Akça Güven ise, "Kadınlar ve erkekler dünyaya eşit geliyor. Ancak toplumsal yaşamdaki birçok söz, kadını incitici boyutta. Kadını değersiz gören bir anlayış, toplumsal yaşamda egemen kılınmaya çalışılıyor. Lütfen sizler kız ve erkek çocuklarınız arasında ayrım yapmayın. Evde her ikisine de eşit oranda görev verin" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Filiz Terkanlıoğlu da yaşanan olaylarda, eğitimsizliğin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Terkanlıoğlu, Türkiye'de 3 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediğini kaydetti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir başka unsurun da kadınların iş gücüne katılımı olduğunu anlatan Terkanlıoğlu, kadınların yüzde 71'inin hiçbir sosyal güvenceye tabi olmadıklarını belirtti.

Adem DURMAZ/KOKUTELİ, (DHA)

Foto: Seminerden

===

'Gedikli' eylemci gözaltına alındı

TÜRKİYE'nin 81 ilini gezerek Deniz Feneri davasını protesto eden, AK Parti hükümetini eleştiren emekli Ferhat Gedikli, Gazipaşa'da eylem yaparken gözaltına alındı. Kendisine 'Adaleti Arayan Adam' adını veren Ferhat Gedikli, semt pazarında eline ve başına zincir bağladı. Elinde deniz fenerleri ve gemi maketleri taşıyan Gedikli, burada etrafına toplanan kalabalığa seslendi.

Elinde taşıdığı zincir, deniz feneri ve gemi maketlerinin anlamını açıklayarak sözlerine başlayan Gedikli, "Benim kim olduğumu merak ediyorsunuz değil mi? Ben 'Adaleti arayan adamım.' Bu gördüğünüz gemicikler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun sahip olduğu gemicikleri temsil ediyor. Bunlar birdi, şimdi iki oldu. Bu gördüğünüz fenerler ise Deniz Feneri'ni temsil ediyor. Deniz Feneri'nin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Zincirler ise bize vurulan zincirleri, getirilen sınırlamaları, yasaklamaları temsil ediyor" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Konuşması sırasında elindeki bilgi notunu da vatandaşlara dağıtan Gedikli, bir süre sonra pazar yerine gelen polislerin engeline takıldı. Gedikli'ye amacını soran polisler, savcılığın talimatıyla Ferhat Gedikli'yi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. İfadesi alınan Gedikli'ye çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle 88 TL idari para cezası verildi.

ALANYA'YA GİTTİ

Karşılaştığı davranış karşısında şok olduğunu dile getiren Gedikli, "Eylemimde adaleti aradığımı söyledim. Bana yapılan bu uygulama, eylemimde ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Bizleri soyan yöneticiler için herhangi bir girişimde bulunmayan savcılar, hakkını arayan vatandaş için işlem başlatıyor. Bu uygulamayı kabul etmiyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Ferhat Gedikli eylem resimleri

===

Model uçaklar havalandı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Model Uçak Kursu'na katılan kursiyerler, yaptıkları model uçakları uçurdu. Sandıklı Şehir Stadyumu'nun yanındaki boş arazide uçuş denemesi yapan 15 kursiyer, yaptıkları modellerin uçmasıyla mutlu oldu.

Kursiyerlerin 24 saat eğitim aldığını belirten kurs öğretmeni İbrahim Yaman, kursların ilkokul öğrencileri de dahil olmak üzere her yaşa yönelik devam ettiğini kaydetti. Yaman, model uçak kurslarının yanı sıra serbest paraşüt, paraşüt, planör, yamaç paraşütü gibi kursları da açtıklarını, bu alanlarda eğitim verdiklerini vurguladı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Model uçak uçururken ve yamaç paraşütü hakkında bilgi verirken fotolar

===

Utku optik açıldı

GAZİPAŞA, Cumhur Uysal'ın işletmeciliğini yapacağı 'Utku Optik' törenle hizmete açıldı. Devlet Hastanesi karşısındaki işyeri, Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkan Vekili Kamil Bucak, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Sönmez, CHP İlçe Başkanı Vural Görgülü ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta, DJ Kantik'in canlı performansı büyük beğeni topladı.

KAYMAKAM'DAN ANLAMLI ÇAĞRI

Açılışta konuşan Kaymakam Muhittin Pamuk, "Yeni bir iş yeri ilçemize kazandırılıyor. Bu tarz işyerleri sadece sahibine para kazandıran yerler değildir. Bu işyerleri bir ilçenin, şehrin gelişimi için, bulunduğu şehre katkı sağlayan işletmelerdir. Gazipaşalı olarak kendi işyerimize, esnafımıza sahip çıkmalıyız. Ben buradan kamu kurumlarına özellikle belirtmek istiyorum, alımlarında mutlaka Gazipaşa esnafını tercih etmek durumundayız" dedi

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok tarafından okunan duanın ardından iş yerinin kurdelesi, Kaymakam Pamuk, Belediye Başkan Vekili Kamil Bucak, İlçe Müftüsü Ahmet Şamil Ok ve iş yeri sahibi Cumhur Uysal tarafından kesildi. Açılışa katılanlar DJ Kantik'in canlı performansı eşliğinde zaman geçirdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk konuşma, açılıştan ve DJKANTİK

===

Fotoğraflarla savaşın öteki yüzü

DEMRE'de oturan fotoğraf sanatçısı Remzi Aydın ve Demre Fotoğraf Dostları'nın girişimiyle 'Bizi rahat bırakın' adı altında savaş karşıtı fotoğraf sergisi açıldı. Noel Baba Meydanı'ndaki serginin açılışı,

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belde Belediye Başkanı Osman Güngör ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal tarafından yapıldı.

Noel Baba Meydanı'nda 3 gün süreyle açık kalacak sergide, Türk fotoğraf sanatçı Niko Guido'nun Irak savaşında yaralanan asker, kadın ve çocuklardan kesitler sunan 24 fotoğrafı yer alıyor. Ürdün'deki hastanelerde tedavi gördükleri sırada objektife yansıyan Iraklı mağdurların hayat öyküsü de fotoğrafların altında yer alıyor. Bombalarla yüzü ve vücutları parçalanan, savaşın onulmaz yaralar açtığı insanların en acı halleri fotoğraflarda yansıtılıyor.

Serginin açılışında konuşan yazar ve fotoğraf sanatçısı Remzi Aydın, serginin 17- 19 Nisan'da Kumluca'da, 20-21 Nisan'da Finike'de, 26- 28 Nisan'da Kaş'ta açılacağını kaydetti. Amaçlarının savaşın korkunç yüzünü, toplumda açtığı yarayı insanlara göstermek olduğunu kaydeden Aydın, "Noel Baba Meydanı'ndan savaşa hayır, barışa evet mesajı veriyoruz" dedi. Sergiyi öğrenciler ve yabancı turistler ilgiyle gezdi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Belediye asfaltta hedef büyüttü

ISPARTA Belediyesi, 2013 yılı altyapı ve asfalt sezonuna Vatan Mahallesi'nden başladı. Asfalt sezonunun başlaması nedeniyle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya mahalle sakinleri ve muhtarlar katıldı. Başkan Günaydın, bu yıl hedefi büyüterek 205 kilometre asfalt yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

'HEDEFİMİ BÜYÜTTÜM'

Geçen yıl 80 kilometre yolu asfaltlama hedefi koyduklarını belirten Başkan Günaydın, bu hedefin yüzde 50'lik kısmını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Günaydın, "Isparta'nın daha iyi altyapıya ve asfalta kavuşması için çalışmalara bu yaz da devam edeceğiz. Şimdiki hedefimiz 205 kilometre asfalt. Bunu da inşallah başaracağız. Bu sefer daha büyük hedef seçtik. İnşallah bu ikinci etabı da başaracağız" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Tanıtım toplantısından foto

===

Sağlık filosuna bir ambulans daha

ISPARTA Sağlık Müdürlüğü'nün araç filosuna kar paletli bir ambulans daha kazandırıldı. Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Türkiye'de sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartlarının her geçen gün arttığını belirtti. Acil sağlık hizmetlerinin 7 gün 24 saat kesintisiz verildiğini belirten Karakaya, günümüz koşullarına sağlık personelinin yanında kullanılan ekipman ve tam donanımlı ambulansların da çok önemli olduğunu kaydetti.

Hizmet kalitesinin arttırılması açısından Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine 300 bin TL değerinde 1 adet 4X4 arazi tipi kar paletli ambulans tahsis edildiğine işaret eden Karakaya, "Filomuzda 3 adet 4X4 arazi tipi kar paletli ambulans bulunuyor. Ağır kış şartlarında hastalarımıza daha etkili bir şekilde müdahale edeceğiz" dedi.

ISPARTA'DA 47 AMBULANS HİZMET VERİYOR

Ambulans sayısının Isparta'da 47'ye ulaştığını kaydeden Karakaya, "Müdürlüğümüz tüm çalışanları ile daha iyi şartlarda kaliteli ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmak için çalışmaktadır. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu il merkezindeki vakalara ilk 10 dakikada, kırsal bölgelerdeki vakalara ise ilk 30 dakikada ulaşabilme hedefini tutturabilmek için gayret sarf ediyoruz. Şu anda bu hedefe ulaşma oranımız yüzde 95" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ambulans fotosu

===

Başarılı projelere teşekkür

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından 2012 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası kuruluşlarca projeleri kabul edilen öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür belgeleri törenle verildi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu katıldı.

Törende konuşan Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu, teknogirişim desteği hakkında bilgi verdi. Desteğin, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından verildiğini belirten Ateşoğlu, "Tekno girişim desteği ile öğrencilere 100 bin TL'ye kadar teminatsız hibe verilmektedir. 2013 yılı itibariyle Üniversitemiz adına 20 tekno girişim başvurusundan 4 tanesi kabul edilmiştir" dedi.

ÜST SIRALARDA YER ALMAK İSTİYORUZ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise dünya genelinde üniversiteler arasında üst sıralarda yer almak istediklerini vurguladı. Güçlü akademik kadro, başarılı öğrenciler ve teknolojik altyapıyla bunu hak ettiklerini belirten Prof.Dr. İbicioğlu, "Proje hazırlama konusunda SDÜ'nün kuluçka merkezi gibi çalışıyor. Hayat artık proje boyutuyla algılanıyor. Güçlü projelere sahip olan insanlar zaman içerisinde her meseleye proje odaklı yaklaşarak yerinde çözüm üretebiliyor. Biz gelecekten devralmış olduğumuz iyi niyeti, desteği en etkin şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİ PROJELERİNDE DE BİRİNCİYİZ

İbicioğlu konuşmasının devamında 2012 yılı içerisinde desteklenmesine karar verilen projeler hakkında bilgi vererek şunları kaydetti: "Uluslararası öğretim üyesi projelerinden bahsettiğimizde 48 projemiz var. Ulusal projelerde de 28 TUBİTAK projemiz, öğrenci projelerinde ise 205 projemiz bulunmakta. Öğretim üyesi projelerinde 2. ve 3. sırada, öğrenci projelerinde de 1. sıradayız. SDÜ bundan sonraki süreç içerisinde dünyada söz sahibi olmak istiyor. "

İLİME ÖNEM VERİYORUZ

Isparta Valisi Memduh Oğuz ise bilime büyük önem verdiklerini dile getirerek 'İlim Şehri Isparta'da güzel gelişmelerin yaşandığını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından 2012 yılı başvuru süresi içerisinde desteklenmesine karar verilen projelerin yürütücülerine ve öğrencilere plaket, Seramik Araştırma Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan hediyeler ve teşekkür belgeleri verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement