Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.'KENT Şarkıları' adlı müzik grubu Antalya'da ilk konserini 20 Ocak pazar akşamı Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda verecek.

18.01.2013 10:37

Foto: Ziyaretten

===

'Kent Şarkıları' Antalya'da sahneye çıkacak

'KENT Şarkıları' adlı müzik grubu Antalya'da ilk konserini 20 Ocak pazar akşamı Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda verecek. Klibi Alanya'da çekilen ve Gurbet Üzgün Demiral ve Barış Kesmen'in seslendirdiği 'Deniz anlatıyor mu beni sana' adlı şarkıyla adını duyuran 'Kent Şarkıları' adlı müzik grubu, İstanbul, Kütahya ve Alanya başta olmak üzere birçok ilde verdiği konserlerden sonra Antalya'da müzik tutkunlarının karşısına çıkacak.

Gurbet Üzgün Demiral, Barış Kesmen, Yalçın Duran, Erkan Güneş, Pınar Ünal, Önder Çetintaş, Güngör Perçin, Gönül Taner ve Celal Turhan'dan oluşan Kent Şarkıları grubu kurulduğu 2011 yılından bu yana çıkardığı 'deniz anlatıyor mu beni sana' ve 'başka' adlı albümlerinde yer alan popüler şarkılarını seslendirecek.

Gurbet Üzgün Demiral, Barış Kesmen, Yalçın Doğan, Erkan Güneş, Pınar Ünal, Önder Çetintaş, Güngör Perçin, Gönül Taner ve Celal Turhan'dan oluşan 'Kent Şarkıları' grubu, kurulduğu 2011 yılından bu yana piyasaya çıkardığı 'Deniz Anlatıyor mu beni sana' ve 'Başka' isimli albümlerde yer alan popüler şarkılarını seslendirecek.

Grubun kurucusu Erkan Güneş, Antalya'da ilk kez konser verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Grubumuz kendi imkanlarıyla ayakta duran, popülist kaygılar taşımadan müzik yapmaya çalışan bir gruptur. Antalya konserinin keyifli geçeceğini umut ediyorum. Saat 19.30'da başlayacak konsere tüm müzik dostlarını bekliyorum." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Grubun sahneden fotoları

===

Mahkumlara arıcılık kursu açıldı

ALANYA L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumun açık bölümünde 'Arı Kovanı ve Bal Çıtası Yapımı' ile 'Arı Yetiştiriciliği' kursları açıldı. Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak yürütülen proje kapsamında, 20 hükümlüye arı kovanı ve bal çıtasının yapılması, 30 hükümlüye ise arı yetiştiriciliği alanında eğitim veriliyor.

Kursiyerler, cza infaz kurumunun atölyelerinde hükümlülerce yapılan kovanlarda, pratik eğitim alıyor. Alanya bölgesinin arıcılık için özellikle kış aylarında ılıman iklimi nedeniyle tercih edildiğini aktaran Alanya Cumhuriyet Basşavcısı Yener Yavuz, "Birçok bölgede arıcılıkla uğraşanlar, arı kolonilerinin kış konaklaması için Alanya ve çevresini tercih ediyor. Hem bölgemize gelen arıcılara yardımcı olmak hem bölge insanının bu işten gelir elde etmesini sağlamak amacıyla hükümlülere kurs veriyoruz" dedi.

Cezaevindeki marangoz atölyelerinde hükümlülerce yakalaşık 3 bin arı kovanı yapıldığını ve tamamının satıldığını anlatan Yavuz, kaliteden ödün vermeden bölge şartlarına uygun farklı model ve özelliklerde kovan ürettiklerini vurguladı. Yavuz, gelen siparişleri de çok kısa sürede yaparak teslim ettiklerini söyledi. Hükümlülerin, kursa beklenenden daha fazla ilgi gösterdiğine işaret eden Cezaevi Müdürü Sabri Karataş ise tarım ve hayvancılığın gelişmesien katkı sağladıklarına değindi.

Açılan kurslarda hükümlülere sadece teorikte değil pratikte arı kovanı yapımı ve arı yetiştiriciliği alanında eğitim verdiklerine işaret eden Karataş, "Kurs sonunda başarılı olanlara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından başarı belgesi verilecek. Kursa katılan tüm hükümlülerin gerçek birer bal üreticisi olarak bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Buradaki hükümlüler cezalarını tamamlayıp tahliye olduklarında aynı zamanda meslek sahibi olmuş olacak"diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Yener Yavuz - kurstan fotolar, arı kovanı, atölye fotosu

===

Çamkese böceği ile mücadele başladı

GAZİPAŞA Orman İşletme Müdürlüğü özellikle çam ağaçlarına zarar veren 'çamkese böceğiyle' mücadele çalışması başlattı. İşletme Müdürllüğü koruma sahasında yer alan 500 hektarlık alanda çamkese böceğine karşı ilaçlı mücadeleye başlandı. Çamkese böceğinin ağaçlara ciddi zararlar verdiğini vurgulayan Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, ilaçlama ekibinin çalışmalara başladığını kaydetti.

Yapılan ilaçlama çalışmasının çamkese böceği dışında hiçbir canlıya zararı olmadığını anlatan Kısacık, "Ormanlık alanlarda çamkese böceği ile mücadele kapsamında sisleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmayı yaklaşık 500 hektar alanda yapacağız. Amacımız çamkese böceğini ormanlarda tamamen bitirmek değil. Doğal dengeyi sağlayabilmek maksadıyla yapıyoruz. Kullandığımız ilaç doğal bir ilaç ve kesinlikle çamkese böceği dışında başka bir canlıya zarar vermiyor" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Orman ekipleri sisleme çalışması, ağaçlarda çamkese böcekleri fotolar

===

Finike'ye fizik tedavi bölümü

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde daha önce teras olarak kullanılan bölüm, Fizik Tedavi Merkezi olarak düzenleniyor. Finike Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, hastanede acil çözülmesi gereken fiziksel düzenlemelerin yanı sıra personel ihtiyacına yönelik eksiklerin de giderilmeye başlandığını söyledi. Kamu Hastaneler Birliği'nin kurulmasıyla birlikte hız kazanan yeniliklerin devam ettiğini açıklayan Dr. Konak, personel eksiğinin giderilmesine yönelik girişimlerin sonuç verdiğini söyledi.

Hastaneye atanan fizik tedavi uzmanı Dr. Buket Miranoğlu'nun poliklinik hizmeti vermeye başladığını kaydeden Dr. Konak, "Uzun dönemden beri haftada sadece bir gün açık olan fizik tedavi polikliniğimiz artık her gün hizmet verebilecek. Finike halkı için önemli gördüğümüz bu sorun giderilmiş oldu" dedi.

Fizik tedavi merkezinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışma başlattıklarını belirten Dr. Konak, merkezin şubat ayının ilk haftasında hizmete gireceğini duyurdu. Hastane Müdürü Refik Akten ise, hasta odaklı çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini vurgulayarak, fizik tedavi ünitesinin 10 yataklı bir merkez haline getirileceğini vurguladı.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Hastanede yangın tatbikatı

KEMER Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Doktor, hemşire ve hastane personelinin yer aldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı. Belediye İtfaiye Müdürü İsmail Ceylan ile eski İtfaiye Müdürü Orhan Uysal'ın yönettiği tatbikat gereği, acil servis ve müracaat kısmında yangın çıktı. Alevlerin yükselmesi üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen 3 itfaiye ekibi, yangına müdahale ederken, hastane personeli ise hasta ve yaralıları dışarıya çıkardı. Durumu daha ağır olan hastalar da, sedyelerle hastane bahçesine çıkarıldı. Doktor ve hemşireler hastalara hastanenin bahçesinde müdahale etti. Yaklaşık 20 dakika süren tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye İtfaiye Müdürü İsmail Ceylan, "Her yıl resmi kurumlarda ve okullarda bu tür tatbikatlar düzenleniyor. Bu sene Kemer Devlet Hastanesi seçildi. Hastanede karşılaşılabilecek olumsuzlukları görmek, aksaklıkları belirlemek açısından tatbikat çok verimli geçti. Vatandaşlarımız, hastane personeli ve itfaiye ekipleri, böyle bir durumda ne yapmaları gerektiğini hep birlikte görme fırsatı bulduk" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: tatbikattan foto

===

Jandarma uzmanlarla halkı buluşturdu

YALVAÇ İl Jandarma Komutanlığı tarafından aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla 'Başa Baş Değil, Baş Başa Hayat' adı altında proje başlatıldı. Isparta Valiliği ve İl Jandarma Komutalığı koordinesinde yürütülen 'Başa Baş Değil, Baş Başa Hayat' projesi Kozluçay Beldesi'nde başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Isparta Barosu işbirliğinde gerçekleşen projede psikolog, sosyolog ve hukukçular vatandaşlara aile içi şiddetin unsurları, bu durumla karşılaşanların ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

UZMANLAR AYDINLATTI

Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen seminere Kaymakam Ahmet Altıntaş, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Güler, Belde Belediye Başkanı Ali Buba, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Çetin, jandarma personeli ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Kamile Şahin aile içinde meydana gelen kavga ve şiddet olaylarının nedenleri, çözüm yolları ve etkileri konusunda sunum yaptı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Seyhan Çatak, aile içerisinde huzursuzluk ortamı olması halinde çocukların uğradığı zararlardan söz ederken, Isparta Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ayfer Eseryel ise şiddete maruz kalanların hukuki haklarını ve şiddet uygulayanlara verilen cezalar konusunda bilgilendirmede bulundu. Seminerin ardından jandarma ekipleri katılımcılara çocuk kıyafeti bulunan hediye paketleri dağıttı. Seminerde yapılan çekilişte ise bir çift Vali Memduh Oğuz'un 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vereceği yemeğe katılma şansı elde etti.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Etkinlikten protokol ve halk görüntüleri, sunum yapan uzmanlar

===

Korkuteli'nde HEM'in programı belirlendi

KORKUTELİ'nde '2'nci Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyon Toplantısı' yapıldı.Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Kaymakamı Erkan Karahan'ın başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, Çevre ve Orman Müdürü Sezai Akbulut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Topay, okul müdürleri ve diğer kurum amirleri katıldı.

Komisyon Halk Eğitim Merkezi'nin gelecek 6 aylık dönemde yapacağı çalışmaları planlamak amacıyla toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan HEM Müdürü M. Harun Topay, 2012-2013 öğretim yılı birinci döneminde yapılan çalışmaları ve ikinci dönem için planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Topay, 44 farklı kurs açarak istihdama yönelik olarak öğrenciler yetiştirdiklerini, bu kurslara 740 kursiyerin katıldığını belirtti.

Aile eğitimi kurslarının yanı sıra inşaatlarda çalışmakta olan ve belgesi olmayan, alanı tesisat teknolojisi, inşaat teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi olan ustalara yönelik kurslar açılarak belge almalarının sağlanacağını vurgulayan Topay, 21 Mart 2008'den bu yana sürdürülen 'Antalya Okuyor ve Ana Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyaları çerçevesinde okuma yazma bilmeyenlerin oranını en aza indirdiklerini kaydetti.

İlçede 2008 yılında yapılan tespitlerde okuma yazma bilmeyen sayısının 3 bin 213 kişi olduğunu vurgulayan Topay, bu kişilere yönelik faaliyetlerin halen sürdüğünü kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ise yaptığı konuşmada HEM'in geniş kapsamda eğitim verdiğini belirterek, "Daha önce sadece okuma yazma alanında faaliyet gösterirken, bu günlerde gelişen teknolojinin de etkisiyle toplumun ihtiyacı olan beceri kurslarına ağırlık verilmekte" dedi.

İlçe Kaymakam Erkan Karahan da Halk Eğitim faaliyetlerinin hayat boyu sürdüğünü belirterek, "Okuma yazma çalışmaları başta olmak üzere, değişik alanlarda kurslar düzenlenmekte. En önemli faaliyet toplumu bilinçlendirmek ve kültür düzeyini yükseltmek. İstihdama yönelik olarak açılan tarım ve hayvancılık kursları ile kursiyerlerin başarılarını arttıracak kursların açılması çok önemli. Özellikle mantarcılık, sağlıklı yaşam kurslarına önem verilmeli" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

İşadamları Atatürk Havalimanı'nı istiyor

TÜRK Hava Yolları'nın nisan ayı itibariyle Isparta İstanbul seferlerine başlama müjdesi vermesine rağmen iş dünyası, seferlerin geçen dönem gibi ayarlanması durumunda uçağın dolmayacağı görüşünde. Serlerin başlamasının memnuniyet verici olduğunu belirten Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, "Ancak geçen dönem THY'nin Borajet ve Anadolujet seferleri ile Sabiha Gökçen'e inmesi, uçuşların gece olması nedeniyle iş adamları olarak büyük sıkıntılar yaşamıştık" dedi.

THY'nin de Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin kendilerine yarar sağlamayacağını kaydeden Demiralay, "Aynı şey olacaksa uçağın dolacağını sanmıyorum. Biz iş adamları, Sabiha Gökçen'e değil Atatürk Havalimanı'na iniş istiyoruz. Ayrıca seferlerin Isparta'dan gece değil sabah saatlerinde yapılmasını arzuluyoruz. Uçak 07.00 veya 08.00'de havalanıp İstanbul'a inmeli. Aksi takdirde uçağın dolma garantisi olmaz. Atatürk Havalimanı'na inerse uçak dolacaktır" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Adem Demiralay - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement