Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Afyon Jeotermal A.Ş., Ömer-Gecek Mevkisi ile Fethibey arasında kalan bölgede yeni bir kuyuda sıcak su buldu.

27.11.2012 11:03

Foto: Ziyaretten

===

AF29'da 110 derecelik su çıktı

Afyon Jeotermal A.Ş., Ömer-Gecek Mevkisi ile Fethibey arasında kalan bölgede yeni bir kuyuda sıcak su buldu. AFJET, 'AF29' adı verilen yeni kuyuda sıcaklığı 110 dereceye kadar çıkan termal su buldu.

Bölge ile ilgili araştırma yürüttüklerini belirten AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, "AF29 kuyusu, Afyon Jeotermal'in bu dönem açacağı son kuyu. Derinlik 402 metre şu anda. Yeterli sıcaklık ve debiye ulaştık. Sıcaklık 108 ile 110 derece arasında değişiyor" dedi.

Sıcaklığın üretim aşamasında biraz daha artacağını vurgulayan Ulutürk, kuyunun debisinin ise 70 metre/saniye olduğunu kaydetti. Suyun termal turizm ya da konut ısıtması için yeterli olduğuna işaret eden Ulutürk, " Denizli'de 103 derecede elektrik üretimi için kullanılıyor. 50 dereceye kadar düşürüp yaklaşık 1 megawattlık bir enerji sağlayabilirsiniz" dedi.

NERELERE KUYU AÇILACAĞI BELİRLENDİ

Bu kuyuda 45 günlük bir çalışmadan sonra suya ulaştıklarını kaydeden Ulutürk, "Kuyuda çalışmalara başlayalı 45 gün oldu. 24 yıldır bu konuda çalışıyoruz. Yapıyı biliyoruz. Üniversiteden uzmanlarla Fethibey'e kadar çalışma yaptık. Belirli noktaları belirledik. Vatandaşın ekili alanlarına girmemeye çalışıyoruz. AFJET olarak bölgeyi Milli Emlak'tan satın aldık. Nerelere kuyu açacağımızı da çalışmalarımız doğrultusunda belirledik" diye konuştu.

ELEKTRİK ÜRETİMİ VE SERACILIK YAPILACAK

Jeotermal enerjinin birçok alanda kullanılabileceğinin altını çizen Ulutürk, "AFJET 8 tane kuyuyu termal turizm tesisleri ve konut ısınması için kullanıyor. İki tane de yedekte tutuyor. Ayrıca 7 tane daha kuyusu var. Bunları da elektrik üretimi veya termal seracılık gibi yerlerde kullanmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece konut ısıtması için değil termal seracılık ve bunun yanında da elektrik üretiminde de ciddi mesafeler kat edeceğiz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Termal kuyulardan

===

Vali Oğuz mültecilere misafir oldu

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz ve iş adamı Ali İhsan Altınok, kentte yaşayan Somali ve Sudanlı mültecileri ziyaret etti. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Isparta'ya yerleşen mülteciler, Vali Memduh Oğuz'u ağırladı. Vali Oğuz, mültecilerle birlikte akşam yemeği yedi. Mülteciler, "Bir devlet büyünün fakir bir aileyi ziyareti bizim ülkemizde olmaz. Sayın valimize çok teşekkür ediyoruz, bizim elimizden kendisine dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Allah Türkiye'yi iç savaştan korusun" dedi.

Mültecilerin evlerinin duvarına kendi bayraklarıyla birlikte Türk bayrağını astığını kaydeden Vali Oğuz, "Biz bu kardeşliğin evrensel olduğuna inanıyoruz. Memleketlerinde meydana gelen olaylar nedeniyle sıkıntıya giren kardeşlerimiz, Isparta'ya geldi. Onlar, Türkiye ve Isparta'nın misafiri, elbette misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var. Burada yaşayan insanlar bir ülkenin parçalanmasının ne kadar büyük felaketlere yol açtığının göstergesidir" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Valilikten gelen foto

===

Ova beldesinde 112 hizmete girdi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Ova Beldesi'nde 112 İlk Yardım İstasyonu kuruldu. Ova Beldesi'nde hayırsever Ümmü Gülsüm Karagül'ün bağışladığı arsaya Ova Belde Belediyesi tarafından 112 İlk Yardım İstasyonu yapıldı. Merkezi İstanbul'da bulanan Erşat Grup İnşaat Firması, 100 metrekare kapalı alana sahip Acil Yardım İstasyonu binası yapılarak teslim edildi. Çalışma odası, bekleme odası, dinlenme odası ve mutfak bölümlerinin yer aldığı merkezde, Sağlık Bakanlığı'na bağlı 13 personel görev yapacak.

112 İlk Yardım İstasyonu'nda görev yapacak ambulans ise Ova Belde Belediyesi tarafından 150 bin liraya satın alınarak Sağlık Bakanlığı'na bağışlandı. Ova Belde Belediye Başkanı Tevfik Taner, "Bölgemizde büyük bir eksiklik giderildi. Tüm organizasyon ve altyapı belediyemiz tarafından sağlandı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü de personel atamasını yaptı. Yaklaşık 20 bin nüfus hizmet alacak" dedi.

Ova Beldesi'ne en yakın 112 İlk Yardım İstasyonu'nun Kalkan ve Fethiye'de olduğunu hatırlatan Taner, "Yoğun turizm mevsimi olan yaz döneminde büyük aksaklık yaşanıyordu. Artık, Ova Beldesi'nde 112 İlk Yardım İstasyonu ile acil vakalara daha hızlı müdahale edilebilecek. Bu şamaya gelinmesinde katkı sağlayan herkese, bölge insanı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Okul yaptıran hayırsever: Tek isteğim başarı

KORKUTELİ'nde iş adamı Mehmet Cadıl, eşi ve kendi adına yaptırdığı Fatma -Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri onuruna yemek verdi. Yemeğe, hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Belediye Başkanı Hasan Gökce ve öğretmenler katıldı. Yemekte konuşan okul müdürü Durmuş Özokudan, bir milletin gelişmesi, çağdaş uygarlık seviyesine çıkması ancak eğitimle ve insanının iyi yetişmesiyle mümkün olduğunu söyledi.

İnsanlara eğitim verilmesi için kaliteli eğitim kurumlarına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Özokudan,

"Bizler şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Belediye Başkanımı Hasan Gökce ve iş adamı Mehmet Cadıl'ın destekleriyle eğitim alanında önemli mesafeler aldık" dedi. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ise "Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi Korkuteli'nin eğitim yuvasıdır. Mehmet Cadıl'ın okulun başarısının sürekli artması ve devamlı ilgilenmeleri, içli dışlı olmaları bizi mutlu ediyor" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Gökce de Hayırsever Mehmet Cadıl'a teşekkür ederek, "Okulu sadece yapmadı aynı zamanda okula sahip çıkıyor. Korkuteli hayırseverleri ile meşhur ama Mehmet Cadıl'ın çok büyük gayret içerisinde olduğunu, bu işin peşini hiç bırakmadığını biliyoruz. Bu nedenle okulun yanında birde yurt binası yaptırıyor" dedi.

Hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl ise öğretmenlerden sadece başarı beklediğini söyledi. Cadıl, "Beni iki isteğim var. Bucak ve Korkuteli'ndeki okullarımızda başarıyı istiyorum. Benden maddi ve manevi ne isterseniz isteyin. Yeter ki bana başarıyı getirin" dedi. Cadıl, öğretmenlere eğitimin sadece öğretmekle sınırlı olmadığını aynı zamanda bir gönül işi olduğunu da vurguladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Yemekten foto

===

Afyon'da DASK ilgi görmedi

AFYONKARAHİSAR İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mehmet Buldan, Afyonkarahisar'ın topraklarının yarısının birinci, diğer yarısının ise ikinci derece deprem kuşağında olmasına rağmen, DASK oranın yüzde 16 olduğunu söyledi. Depremde zararın en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirlerden en önemlisinin Zorunlu Deprem Sigortası olduğunu kaydeden Buldan, buna rağmen zorunlu deprem sigortasına konut sahiplerinin ilgi göstermediğini söyledi.

Dünyadaki en hareketli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski içerisinde olduğunu kaydeden Buldan, Türkiye'nin deprem riski açısından 5 ayrı bölgeye ayrıldığını vurguladı. Buldan, Afyonkarahisar topraklarının yarısının birinci derece diğer yarısının ise ikinci derece deprem bölgesinde yer aldığını söyledi.

DASK sigortalılık oranının Türkiye genelinde yüzde 26, Afyonkarahisar'da ise yüzde 16 olduğunu kaydeden Buldan, "Deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak, depremden sonra afetzedeler üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi ve iyileştirme sürecini hızlandırmak, riski transfer etmek ve yaymak üzere DASK sigortasının yaptırılması halkımız açısından faydalı olacaktır" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mehmet Buldan

===

Kahvaltının geliri öğrencilere

ALANYA'da burs alan öğrenciler yararına düzenlenen etkinlikte, minikler renkli görüntüler oluşturdu.

Bahçeşehir Alanya Koleji Anaokulu, İlköğretim ve Lise Aile Birliği'nin geleneksel hale getirdiği kahvaltı organizasyonu renkli görüntülere sahne oldu. Filika Restoran'da düzenlenen organizasyonda minikler, sihirbaz, palyaço, balon park, canlı müzik, rodeo ve jonklör gösterisi ile doyasıya eğlendi.

Yaklaşık 500 velinin katıldığı kahvaltının ardından canlı müzik ile başlayan etkinlikler yarışmalarla devam etti. Renkli kalemlerle yüzlerine hayvan figürleri çizdiren minik öğrenciler ise daha sonra müzik eşliğinde eğlendi.

Okulu Aile Birliği Başkanı Hasan Seral, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen kahvaltı organizasyonlarında elde edilen gelirle yürüme engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye ettiklerini belirterek, "Organizasyona bu yıl beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. Elde ettiğimiz geliri bu yıl okulumuzda burslu okuyan öğrencilerin ihtiyaçları için kullanacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Okul aile birliği ve minik öğrencilerden fotolar

===

Fethiye'de aşure günü

Fethiye Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Foça Mahallesi'nde Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı'nda halka aşure dağıttı. Foça Mahallesi'ndeki etkinlikte Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ve Metin Talaş katıldı.

Protokol üyeleri türküler eşliğinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Muharrem Ayı'nda pek çok olay yaşandığını biliyoruz. Ancak bunlarda bizleri en çok yaralayan, üzen Ehlibeyt'ten 72 canın kanları çöl topraklarına akmıştır. Biz buraya aşure yemeğe değil, sizlerle bu acıları paylaşmaya geldik. Sizin acınız bizim acımızdır. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve düzenimizi bozmasın" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Aşure dağıtımı

===

Plakasız motosikletler toplatılıyor

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde plakasız ve tescilsiz motosikletlere yönelik uygulama başlattı. Uygulamalarda, park halinde veya seyir halindeki plakasız motosikletlere el konuldu. Motosiklet kullanımının yoğun olduğu Gazipaşa'da trafiğe kayıtlı olmayan motosikletlere geçit verilmeyeceğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, ruhsatı olmayan, tescil yaptırmayan, ehliyeti olmayan, hız yapan motor sahiplerine kurallara uymaları çağrısı yaptı.

Sürücülere daha önce de defalarca çağrıda bulunduğunu hatırlatan Çelik, "Ama sürücüler dikkat etmiyor. Bu yüzden ekiplerimiz şehrin değişik noktalarında motosikletleri toplamaya başladı" dedi. Motosikletlerin toplatılmasındaki tek amaçlarının tescilsiz araçları kayıt altına almak olduğunu bildiren Çelik, tescilini yaptıranların motorlarının geri verildiğini kaydetti. İlçenin değişik yerlerinde uygulama başlatan ekipler, topladıkları plakasız motosikletleri kurtarıcı yardımı ile yedi emin otoparklarına götürdü.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Motosikletlerden ve Ercan Çelik fotosu

===

Kaş bütçesi tamam

ANTALYA'da Kaş İlçe Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesi, 12 milyon 904 bin 300 lira olarak belirlendi. Kasım ayı meclis toplantısında gündeme gelen 2013 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. 2013 bütçesi 12 milyon 904 bin 300 lira olarak belirlenirken 2012 yılı bütçesinin 9 milyon 500 bin lira olduğu hatırlatıldı.

Kaş Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesinde en büyük pay 9 milyon 962 bin 200 lira ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrıldı. Bütçeden Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne 1 milyon 658 bin 800 lira, Yazı İşleri Müdürlüğü'ne 853 bin lira, Özel Kalem Müdürlüğü'ne 429 bin 400 lira ayrıldı.

Bütçenin 5 CHP'li, 3 AK Partili ve 1 MHP'li meclis üyesinin katılımıyla oybirliğiyle onaylandığını belirten Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "Gelir gider dengesi eşit, denk bir bütçe yaptığımızı düşünüyorum. Bu nedenle bütçemiz oybirliği ile kabul edildi. Bütçemizde en büyük payı yatırımlara ayırdık. Geçen yıla göre, yüzde 30'u aşan bir bütçe artışı oldu" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Abdullah Gültekin

===

Kaşlılar muhasebe öğreniyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Antalya Çalışma ve İş Kurumu işbirliğiyle bilgisayar destekli muhasebe kursu açıldı. 320 saat sürecek kursa, 23'ü kadın toplam 25 kursiyer katılıyor. Rezan Tekin tarafından verilen kursa, en az ilköğretim mezunu 15 yaşından büyük, 50 yaşından küçük ve İŞKUR'a kayıtlı işsizler katılabiliyor.

Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, muhasebe kursunun istihdam yaratmak adına açıldığını kaydetti. Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanan kursiyerlerin finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum ve kuruluşta genel muhasebe işlemleri yapabileceğini kaydeden Öztürk, Şirket ve işlemlerin muhasebe birimlerinde yardımcı elemen olarak çalışabilecekler. Kursiyerlerin tamamına yakının kadın olması da bizim için çok önemli" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Yeşilova'ya kadın eli değdi

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde belediyenin park bakımı ve parke düşeme işleri, bölgedeki işsiz kadınlar tarafından yapılıyor. Yeşilovalı kadınlar kazma kürek, çevre düzenlemesi, kilit taşı döşeme işlerini yapıyor. Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, belediye işlerinde çalışan kadınlarla görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadınların istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Özbek, kadınlara işten memnun olup olmadıklarını da sordu.

Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, ilçede yardıma muhtaç, ekonomik yönden sıkıntı çeken kadınlara sadaka vermek yerine iş verdiklerini söyledi. Park ve bahçe düzenlemesi, parke taşı döşemesi gibi hafif işlerde çalıştırılmak üzere personel ihtiyacı duyduklarını belirten Başkan Özbek, "Burada çalışan işçiler belediye personeli değil. Zaman zaman yevmiyeli işçi ihtiyacımız oluyor. Biz de bu işleri kadınlara teklif ettik. Kadın emeğiyle Yeşilova daha güzel görünüyor" dedi.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Çalışan kadınlar

===

Yol verme kavgası: 3 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde trafikte yol verme yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Olay önceki gece saat 01.00 sıralarında Yunus Emre Caddesi'nde meydana geldi. Araçlarıyla gezen iki grup, yol verme meselesi yüzünden tartıştı. Olayı büyümesi üzerine Sefa Kokkokoğlu (18) elindeki bıçakla Haberal Çetiner (26), Mehmet Ali Özalbayrak (24) ve Rifat Özüdoğru'yu (24) çeşitli yerlerinden yaraladı.

Sandıklı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Haberal Çetiner daha sonra Afyon Kocatepe Tıp Fakültesi, Mehmet Ali Özalbayrak ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sefa Kokkokoğlu ise gözaltına alındı.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kavga eden gençlerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement