Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi CHP'li Belediye Meclisi üyesi ve gazeteci İbrahim Akkaya hakkında, şikayet üzerine yeni bir fezleke hazırlandı.

16.01.2013 10:51

Foto: Ziyaretten, EXPO alanından

===

Akkaya'ya ikinci dava

ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi CHP'li Belediye Meclisi üyesi ve gazeteci İbrahim Akkaya hakkında, şikayet üzerine yeni bir fezleke hazırlandı. Muratpaşa Belediye spor Hentbol Takımı sporcularına, belediye tarafından verilen para ödüllerini sporcuların ellerinden aldıkları gerekçesiyle geçen yıl yapılan operasyonun ardından Belediye Meclisi üyesi Mehmet Tosun ve kulüp yöneticisi Hasan Yumak'la birlikte bir süre tutuklu kalan İbrahim Akkaya hakkında, bu kez kulübün cimnastik takımındaki sporcuların aileleri şikayetçi oldu.

Hakkında açılan ilk davadan beraat eden, ancak yapılan itirazlar nedeniyle yeniden yargılanması gündeme gelen İbrahim Akkaya için yeni hazırlanan iddianame, ilki gibi Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştü. Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianamede, cimnastik takımının 8 sporcusunun ailelerinden sadece kızı cimnastik takımında olan Ali Can Deveci şikayetçi olmadı. Takımın geri kalan yaşı küçük 7 sporcusunun aileleri şikayetçi olduklarını bildirdi.

Sporcuların velilerinden Maide Şenhanlı ifadesinde İbrahim Akkaya'yı suçlayarak, kızı Elif Zeynep Celep'in 2006-2012 yılları arasında Muratpaşa Belediyespor'da cimnastik yaptığını, 2009'da kulüpten telefonla aranıp, kızına 2 bin 500 lira ödül verileceğini söylediklerini anlattı. Kızının yaşı küçük olduğu için çeki kendisinin alması gerektiğine değinen Şenhanlı, "Kulübe gittiğimde çeki vermeyeceklerini, sadece arkasını imzalamam gerektiğini söylediler" dedi.

Kulüp Başkanı İbrahim Akkaya ile görüştüğünü belirten Şenhanlı, Akkaya'nın, sporcu ailelerine gereken yardımın daha sonra yapılacağını söylediğini aktardı. Şenhanlı, "Akkaya, çeki imzalayıp geri vermem gerektiğini, bu paranın yine çocuklar için harcandığını söyledi. Kızımın spor hayatını düşünerek imzaladım" dedi. Muratpaşa Belediyespor Cimnastik Takımı'nda çocukları bulunan şikayetçi diğer aileler de ifadelerinde benzer iddiaları dile getirdi.

Şikayet üzerine 'şüpheli' olarak 20 Aralık 2012'de gözaltına alındığı, ifade verdikten sonra serbest bırakıldığı belirlenen İbrahim Akkaya ise suçlamaları reddetti. Akkaya, geçen yıl Mayıs ayında kulüp başkanlığı görevinden ayrıldığını belirterek, "Bağış makbuzu tanzim etmeye benimle birlikte kulübün başkan yardımcısı Mehmet Tosun ve Deniz Demiröz'ün de yetkisi var. Maide Şenhanlı ile görüştüğümü hazırlamıyorum. Çeki cirolayarak, geri verdiğinden bilgim yok. Sporcuların kendilerine verilen paraları iade ettiklerinden de bilgim yok" diye konuştu.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Foto: İbrahim Akkaya

===

Çölyak hastalarına bedava ekmek

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, ömür boyu normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküviden uzak bir yaşam sürmesi gereken çölyak hastaları için ücretsiz glutensiz ekmek dağıtıyor. Çölyaklı hastaların, adlarına düzenlenen kartla alabileceği ekmek, Ankara'da üretiliyor ve Antalya'da her perşembe iki halk büfesinden dağıtılıyor. Piyasada 5 TL'ye kadar bulunabilen glutensiz ekmek, besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı olan çölyak hastalarına özel hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası İşletme Müdürü Ertuğrul Atasoy, glutensiz ekmeğin dağıtımına bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladıklarını söyledi. Glutensiz ekmek üretiminin çok pahalı bir teknolojiye gereksinim duyduğunu, normal ekmekle, üretim bantları farklı olsa dahi aynı ortamda üretilemeyeceğini kaydeden Atasoy, Antalya'ya glutensiz ekmeğin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'ndan geldiğini kaydetti.

Ankara'dan gelen bu özel ekmeğin biri Özdilek Alışveriş Merkezi, diğeri Güzeloba'da bulunan halk ekmek büfelerinden her perşembe dağıtıldığını belirten Atasoy, ekmeğin kendileri tarafından düzenlenen kartla alınabileceğini söyledi. Projenin başladığı ilk günlerde glutensiz ekmeğin hasta veya hasta yakını olmayan kişiler tarafından alınıp parayla satıldığını tespit ettiklerini ve bu nedenle kart uygulamasına başladıklarını belirten Ertuğrul Atasoy, "Bugüne kadar raporlarıyla bize müracaat eden 80 çölyaklı hastaya kart verdik" dedi.

Atasoy, çölyak hastalarının raporlarıyla kendilerine başvurmaları halinde kartlarının hazırlanarak, ev adreslerine en yakın noktaya glutensiz ekmeğin ücretsiz bırakılabileceğini söyledi. Çölyak hastaları, buğday, arpa ve çavdarda bulunan 'gluten' olarak adlandırılan bir proteine tahammül edemiyor ve gluten içeren yiyecekler yediklerinde, bağışıklık sistemleri bu durumu ince bağırsaklara zarar vererek yanıtlıyor. Çölyaklı kişiler normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküvi ve benzeri çok sayıda gıdadan ömür boyu uzak kalarak yaşamlarını sürdürüyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz.

===

Büyük buluşma Antalya'da

İSTANBUL Çapa Öğretmen Okulu'ndan 1978'de mezun olan öğretmenlerin geleneksel buluşması, 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. Çeşitli branşlarda görev yapmış 400 emekli öğretmen, Konyaaltı sahilindeki Sea Life Hotel'de bir araya gelecek. Emekli öğretmenler, Antalya'da kaldıkları süre içinde, aralarında Antalya Müzesi, Perge ve Aspendos'un da bulunduğu tarihi ören yerlerini, Düden ve Kurşunlu şelalelerini gezecek, yat turlarına katılacak, şehir merkezinde alış veriş yapacak, akşamları da oteldeki müzik etkinliklerine katılacak.

Antalya buluşmasının organizasyonunu üstlenen emekli öğretmen ve ressam Makbule Topçuoğlu, "Geleneksel büyük buluşmayı, 7 yıldır aksatmadan sürdürüyoruz. Her defasında farklı illerde bir araya geliyoruz. Buluşmaya, bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak. Amacımız birbirimizle irtibatı kesmemek, derdimizi, kederimizi, üzüntümüzü, sevincimizi paylaşmak, Çapa Öğretmen Okulu'nda geçen öğrencilik yıllarımızda yaşadığımız, hiç unutamadığımız anılarımızı tazelemek, hep birlikte eğlenerek mutlu birkaç gün yaşamak" dedi. Grup, 2011'de de Göynük'de bir araya gelmişti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Makbule Topçuoğlu'nun fotosu

===

Gökyüzü tutkunlarına kurs

TÜRK Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi ve Karain Havacılık Eğitim Merkezi tarafından havacılık meraklılarına ücretsiz alternatif kurs seçenekleri sunuluyor. Karain Havaalanı, Gökçen Model Uçak Uğraş Evi personeli Yelda Atmış ve Ahmet Baştuğ'un gözetiminde hafta sonları R/C model uçak meraklılarını bir araya topluyor. Uçuş gösterileriyle meraklı sayısının artırılmasını hedeflediklerini belirten THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, "Havacılığa merakı gökyüzü tutkunlarını keşfederek kurslara yönlendiriyoruz" dedi.

Karain Havaalanı'nda verilen kurslara ilave olarak model uçak öğretmenleri Ceyta Atmış ve Ümmü Gerenaz tarafından her ayın 2'nci cumartesi günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde çeşitli branşlarda, her ayın 3'üncü cumartesi günü ise Antalya Akvaryum'da lise seviyesi öğrenci guruplarına kurs verildiğini söyleyen Yüceliş, "Her ayın 4'üncü cumartesi günü ise Antalya Oyuncak Müzesi'nde 'Annem ve Babamla Uçak Yapıyorum' konsepti altında 5 ile 12 yaş arası çocuklara aileleriyle birlikte model uçak kursları veriyoruz" diye konuştu.

Vasıf Yüceliş, bu tür etkinliklerle gökyüzü sevdalısı yeni nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, kursları başarıyla bitiren kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi atölyesinde sertifika verildiğini kaydetti.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eğitimlerden foto.

===

Kariyeri için İstanbul'u seçti

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu manken Günnur Yavuz, kariyeri için İstanbul'u seçti. Antalya'da mankenlik kariyerine başlayan, ardından oyunculuk eğitimi alan Yavuz, İstanbul'a yerleşti. Ailesinin desteğini arkasına alarak kariyerini yükseltmek için atağa kalkan genç manken, iyi bir model ve oyuncu olmak için 24 saat çalıştığını belirtti.

Kariyerine odaklanmak için İstanbul'un ideal bir kent olduğunu vurgulayan Yavuz, " Türkiye'de modanın ve ekranların merkezi İstanbul. İstanbul'da işler arasında seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Antalya'da ise daha dar bir alanla sınırlı. Gece gündüz çalışıyorum, moda çekimleri, tanıtım filmlerinin ardı arkası kesilmiyor. Dizi teklifleri de geliyor. Oyunculuk perdesini aralamak için biraz daha zamana ihtiyacım var. Altyapımı oluşturup, sektörü hızlı girmek istiyorum" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Günnur Yavuz'un tek fotosu

17 OCAK PERŞEMBE SABİTLERİ

==========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 11/19 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 05/11 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 03/10 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ALANYA : 12/18 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 09/18 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 02/10 (YAĞMURLU)

MANAVGAT : 12/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 08/19 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 06/11 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 04/09 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 01/08 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

FETHİYE : 08/17 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.36 07.02 12.14 14.51 17.15 18.34

AFYONKARAHİSAR: 05.39 07.07 12.15 14.47 17.11 18.32

BURDUR : 05.38 07.05 12.16 14.50 17.14 18.34

ISPARTA : 05.37 07.04 12.15 14.49 17.13 18.33

ALANYA : 05.31 06.57 12.09 14.46 17.10 18.29

KEMER : 05.37 07.03 12.15 14.52 17.16 18.35

KUMLUCA : 05.38 07.04 12.16 14.53 17.17 18.36

FETHİYE : 05.43 07.09 12.21 14.56 17.20 18.40

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ARIK Tınaztepe Cad. 9/4 248 14 82

AZİM Güllük Cad. Aktaş Apt. 345 02 00

BÜYÜK Molla Yusuf Mah. 1425 Sk. 227 42 44

DİLŞAD Ulus Mah. Rasih Kaplan Cad. 334 61 73

KAAN Liman Mah. Boğaçayı Cad. 259 42 22

KIYMET Bayındır Mah. Antalya Koleji yanı 238 23 68

MERKEZ 34 Nolu Sağlık Ocağı yanı 325 10 06

ÖZDEMİR Fener Mah. 1968 Sk. No: 9/1 323 71 14

PÜREN 30 Nolu Sağlık Ocağı karş. 321 36 32

AFYONKARAHİSAR

--------------

BÜŞRA 2 Nolu Sağlık Ocağı yanı 213 81 87

NURGÜL Eski SSK Hastanesi arkası 213 70 49

SELİN Göğüs Hastanesi karşısı 215 99 34

ISPARTA

-------

FATİH Fatih Mah. 4577 Sk. No: 13 228 20 75

SOFULU Hızırbey Mah. Hastane Cad. No: 112 500 40 55

BURDUR

------

SABIR Yeni Mah. Şehit Ersan Cad. No: 16/C 232 16 66

ALANYA

------

GÜNEYLİOĞLU H.Akçalıoğlu Cad. 513 11 13

KOÇAK Ş.Hane Mah. Ş.Tokuş Cad. No: 87/C 513 65 67

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

DENİZ A.Pazarcı Mah. Lise karş. 742 12 82

KAHVECİOĞLU Tugayoğlu Cad. 3/F 746 15 06

FETHİYE

-------

ADA Devlet Hast. arkası 613 21 25

NİL Doktorlar Sit. 614 81 88 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement