AESOB Başkanı Belediye Meclisine Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

AESOB Başkanı Belediye Meclisine Tepki Gösterdi

AESOB Başkanı Belediye Meclisine Tepki Gösterdi

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, kente yeni alışveriş merkezi yapılmasına yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkan karara tepki gösterdi.

19.11.2012 09:58  Güncelleme: 10:43

Foto: Gizli Bahçe'den ve Yusuf Kara

===

Yeni AVM onayı küçük esnafa kezzap

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, kente yeni alışveriş merkezi yapılmasına yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkan karara tepki gösterdi. Sevimçok, "Küçük esnaf bu kentin fidanlıklarıdır. Bu kararla fidanlıkların üzerine kezzap döküyorlar" dedi.

AESOB olarak AVM'lere karşı tutumlarının belli olduğunu vurgulayan Abdullah Sevimçok, AVM'lerin bir tek kendilerinin değil, tüm Antalya'nın ve ticaret yapan herkesin sıkıntısı olduğuna dikkati çekti. Kentin merkezine yeni bir AVM yapılmasına yönelik karar alan siyasilere tepki gösteren Sevimçok, şöyle dedi:

"Eski Tekel deposunun olduğu yerdeki AVM'ye karşı çıkıyorsunuz, bir diğerine onay veriyorsunuz. Şehrin gelişimi kültür merkezleriyle, sosyal alanlarla olur. Kentin en iyi yerlerine AVM'ler koyarak şehri katledecekler. Bizim idarecilerimiz işin en kolay yolunu seçiyor. Bunun vebalini 10-20 yıl sonra onların çocukları ödeyecek. Ama biz de gerektiği zaman ne yapacağımızı iyi biliyoruz."

KÜÇÜK ESNAF 'FİDAN'DIR

Antalya kent merkezindeki küçük esnaf ve sanatkarı 'fidan' olarak nitelendiren ve AVM'lerin bu fidanlıkları kuruttuğunu anlatan Sevimçok, "Siz bu fidanlıkları kurutursanız ülkenin gelişmesine nasıl katkı koyacaksınız. Şehir merkezinde AVM'lere onay vererek fidanlıkların üzerine kezzap döküyorlar" dedi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Abdullah Sevimçok

===

Kaleiçi'nde yöresel tur

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ziraat Ajansı tarafından Antalya'da bu yıl ilki Cam Piramit'te düzenlenen Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ile Yöresel Ürünler Sempozyum, Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne, Türkiye'nin 65 üniversitesinden 200'e yakın akademisyen katıldı. 3 gün süren sempozyumun finali ise Kaleiçi ve Yat Limanı'ndan yat turu ile yapıldı.

Türkiye'nin bir çok yöresindeki üniversitelerin kendi yöresel ürünlerine ilişkin yürütülen bilimsel çalışmaları sempozyumda bildiriler halinde sunan akademisyenler için Kaleiçi gezisi ve Yat Limanı'na gezi düzenlendi. Tarihi Kaleiçi'ne hayran kalan akademisyenler, yatla Akdeniz'e açılarak, falezleri ve Düden Şelalesi'ni görme fırsatı buldu.

Türkiye'de ilk defa yöresel ürünler konusunda çalışan akademisyenlerle sektörü buluşturma fırsatı yakaladıklarını belirten Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, sektör ve akademisyenlerin kendi ortak çalışmalarında birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Etkinliklerin koordinatörü AÜ GSF Geleneksel Türk El sanatları öğretim görevlisi Mehmet Ali Eroğlu, üretici, tüketici ve sektör temsilcileri ile akademisyenleri bir çatı altında topladıklarını söyledi.

65 farklı üniversiteden 200'e yakın tebliğ ile müracaat edildiğini belirten Mehmet Ali Eroğlu, yöresel ürünlerin tanıtımı, pazarlanması, marka değeri kazanması, yöresel ürünlerle istihdam durumu, yöresel ürünlerde belgeleme teknikleri gibi alanları içeren 110 bildirinin iki günlük sempozyum programında sunulduğunu açıkladı.

Etkinlik kapsamındaki sergi programına geleneksel sanatlar ve plastik sanatlar alanında 300'e yakın eser sergilendiğini de söyleyen Eroğlu, workshop programında ise 45 katılımcının ebru, hat, tezhip, dokuma, telkari, Edirne Kehali, resim, minyatür, ahşap oymacılığı ve çini alanlarında iki gün boyunca uygulamalı gösterilerin de ilgi topladığını ifade etti.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kaleiçi yat turundan foto

===

Simge bebekler sergileniyor

MESLEKİ Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA), İŞKUR ve AESOB işbirliğiyle İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nde açılan 'Folklorik Bebek' yapımı kursunda kadınların ürettiği Antalya'nın simgeleri bebekler, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi ve bahçesinde sergilendi. Kursiyerler dekoratif bebeklerin satışını da yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

EVDE ÜRETİP PARA KAZANACAKLAR

Serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İŞKUR Müdürü Veli Tekkanat, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, MEKSA Akdeniz Proje Başkanı Elif Alper Delice, ANSAN Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ceylan birlikte kesti. AESOB Başkanı Sevimçok, kursa sosyal güvencesi ve geliri olmayan kadınların katıldığını, öğrendiklerini evlerinde tatbik edip, üretimlerini satarak paraya dönüştürebileceklerini söyledi.

ŞEHRİN SİMGELERİ MAKET OLDU

Sergide, Antalya'da üretim alanları her geçen gün daralan portakal bahçeleri, pamuk tarlaları, turfanda sebze seraları, köylerdeki eski gelenek, görenekler, köy balıkçıları, Yörük çadırları, folklorik maket çalışmaları tanıtılıyor. Kurs öğretmeni Yıldız Noyaner, "Önce ince telden bebeğin iskeleti oluşturuluyor, bitkisel ürün olan kitre eritilip pamuk üzerine dökülüyor. Hamura dönüşen pamuk, şekillendirilip iskelet üzerinde kol, bacak, gövde ve baş oluşturuluyor, üzeri de folklorik kıyafetlerle süsleniyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Halil Serdar Cevheroğlu folklorik bebekleri incelerken, MEKSA yöneticileri ve kursiyerlerin

===

'Ata'ya Saygı' sergisi

GÜZEL Sanatlar Derneği'nce (GÜSAD) gelenekselleştirilen 'Ata'ya Saygı' adlı resim sergisinin 5'ncisi açıldı. Birçoğu Atatürk portrelerinden oluşan karma sergiye, GÜSAD üyesi 40 ressam eserleriyle katıldı. Mimarlar Odası Fuayesi'ndeki sergide, yağlıboya, akrilik boya, suluboya teknikleriyle çalışılmış klasik ve soyut tarzlardaki 50 tablo beğeniye sunuldu.

GÜSAD Başkanı Mehmet Emin Erşan, "Her yıl Nisan ayında kurucumuz Esen Emekcil anısına, Kasım ayında 'Ata'ya Saygı', Ocak ayında 'kış karması', Altın Portakal Film Festivali'nde de festivale destek amaçlı karma resim sergileri açıyoruz" dedi. Sergi, 30 Kasım Cuma akşamına kadar açık kalacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiye katılan sanatçıların toplu ve bazı sanatçıların tablolarıyla

===

Hobi diye başladı mesleğe dönüştü

ANTALYA'nın popüler mankenlerinden Gökçen Demirel, bir yandan eğitimini, diğer yandan hobi olarak başladığı mankenlik mesleğini sürdürüyor. Ailesiyle birlikte renkli bir yaz tatili geçirip moral depoladığını söyleyen Demirel, okulunu ve işini birlikte yürütmeye çalıştığını kaydetti. Çalışmayı çok sevdiğini, özellikle katalog çekimlerinde çok iyi zaman geçirdiğini vurgulayan Demirel, "İki yıl önce Esline Ajans'a geldiğimde amacım sadece hobi olarak mankenlik yapıp okul harçlığımı çıkarmaktı" dedi.

Zaman geçtikçe mankenliğin hobiden çıkıp mesleğe dönüştüğünü vurgulayan genç manken, "Fakat ilk hedefim eğitimimi en iyi şekilde tamamlamak. Üniversite eğitiminin ardından iş hayatıma istediğim gibi yön verebilirim. Benim elimde olan bir şey" dedi. Esline Ajans'ın kariyer basamaklarında kendisine kapı açtığını kaydeden Demirel, "Birçok defilede podyuma çıktım, katalog çekiminde görev yaptım. Hedefimse İstanbul ve yurt dışı organizasyonlarında podyuma çıkmak" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gökçen Demirel'in tek fotoları

===

'Zeytinyağı Oscarı' için geri sayım

DÜNYANIN en prestijli sektör yayınlarından olan ve zeytinyağı hakkında ABD'de yayımlanan Olive Oil Times tarafından düzenlenen 'New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması' kayıtları başladı. Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan yarışmaya, Antalya ve çevresindeki zeytinyağı üreticileri de katılabilecek. Natürel sızma zeytinyağı üreticilerinin online başvuru formunu doldurup e-mail göndermeleri ve yarışmaya katılmak için 200 dolar katılım ücretini online ödemeleri yeterli oluyor.

Yarışma için https://nyoliveoil.com/entry-form/ adresinden kayıt yaptırabilecek üreticiler, 'Zeytinyağı Oscarı' ödülü için yarışacak. Kayıt işleminin ardından zeytinyağı numunelerinin 1 Nisan 2013 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor. Başvuru sahipleri, bir kayıt için 500 mililitrelik 3 numune veya 250 mililitrelik 6 numune gönderecek. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce numuneyi değerlendirerek 'Zeytinyağı Oscarı'nı belirleyecek olan jüri, en iyi natürel sızma zeytinyağını seçecek.

Yarışmada yoğunluk bakımından üç kategoride değerlendirilecek zeytinyağları hafif, orta ve yoğun olarak sınıflandırılacak. Üreticiler eğer organik ürünle yarışmaya katılacak ise ürünün organik olduğuna ilişkin belgelerini yarışma komitesine ulaştırmaları gerekecek. Yarışmayı kazananlar New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması Başkanı tarafından ödüllendirilecek ve istedikleri takdirde ürün etiketlerinde referans etiketi kullanabilecek. Yarışma sonuçları 13 Nisan 2013 tarihinde açıklanacak.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

20 KASIM SALI SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 15/21 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 05/16 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 02/15 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 15/24 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 13/23 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 04/10 (SİSLİ)

MANAVGAT : 11/23 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 11/23 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 07/19 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 06/15 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 01/15 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 13/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.09 06.34 11.50 14.29 16.54 18.12

AFYONKARAHİSAR: 05.11 06.39 11.50 14.26 16.50 18.11

BURDUR : 05.11 06.37 11.52 14.29 16.54 18.13

ISPARTA : 05.10 06.36 11.50 14.28 16.52 18.12

ALANYA : 05.04 06.29 11.45 14.24 16.49 18.07

KEMER : 05.10 06.35 11.51 14.30 16.55 18.13

KUMLUCA : 05.11 06.36 11.52 14.31 16.56 18.14

FETHİYE : 05.15 06.41 11.56 14.35 16.59 18.18

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ARSLAN Uncalı 35. Cad. Defne 1 Konutları 226 27 24

ESMELER Pınarbaşı Mah. Kamaç Apt. B Blok 228 76 93

GÜLEN Yeşiltepe Mah. Ziya Gökalp Cad. 346 73 73

İBRAHİM ÖZER İsmet Gökşen Cad. 97/1 316 38 36

KORKUTELİ Habibler Mah. 5603 Sk. No: 7 361 21 21

KUMBUL Ali Çetinkaya Cad. PTT karş. 322 19 00

MEKİK TRT Cad. Saray Apt. No: 28/B 242 05 12

UĞUR Cumhuriyet Cad. No: 74 242 11 17

YENİ NİL Eğitim ve Araştırma Hast. karş. 237 66 88

AFYONKARAHİSAR

--------------

ÇİÇEK Saraçlar Çarşısı No: 28 215 53 47

EFE SSK İl Müdürlüğü yanı No: 31 213 93 40

SERDAR Park Hastanesi karş. 214 15 03

ISPARTA

-------

AKÇA Davraz Mah. 133 Cad. Nilbükü Apt. 218 27 29

SAĞLIK Hastane Cad. No: 48 233 04 00

BURDUR

------

PELİN İ.İnönü Bulvarı No: 130/C 233 46 82

ALANYA

------

GÖKSU Ş.Hane Mah. Ş.Tokuş Cad. Şeker Apt. 513 62 79

MARTI Ş.Hane Mah. Hacet Cad. No: 57/C 513 71 12

KEMER

-----

LİMAN Liman Cad. No: 38 814 61 74

MANAVGAT

--------

GİZEM Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı karş. 743 13 36

ULUSOY 1 Nolu Sağlık Ocağı karş. 743 23 76

FETHİYE

-------

AKARCA Akarca Mah. 613 45 58

PERİ 22 metrelik yol 614 75 69 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel AESOB Başkanı Belediye Meclisine Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement