Adıyaman'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Adıyaman\'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Adıyaman’da Valilik önünde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

03.12.2016 11:05

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri Adıyaman'da Valilik önünde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Besni Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Ömer Aslan günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Adıyaman ve ülkemizdeki tüm engelli dernekleri olarak ürettiğimiz proje ve etkinliklerle engelli kardeşlerimizin ve ailelerimizin sesini duyurma çabası içerisindeyiz. Son yıllarda hükümetimizin ve devletimizin devrim niteliğindeki açılımları ve çalışmalarıyla bizlerin hayatlarındaki engelleri bir bir kaldırmaktadır. Bunlar yeterli değildir ama güçlü bir devlet olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni yasalar çıkarılmaktadır. Engelli istihdamı ile ilgili konunun daha iyi takip edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Abdurrahman Bilgiç, engellilerine rağmen başarılara doymayan engellilerin başarılarına değinerek, "Bugün başarıları ile hepimizin göğsünü kabartan hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen siz engelli kardeşlerimizin sergilediği bu mücadele gerçekten takdire şayandır. Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünya nüfusunun yüzde 10'nunu engelliler teşkil etmektedir. Ülkemizin yüzde 12,3'nü engelli kardeşimiz oluşturuyor. Engelli kardeşlerimizin toplum hayatına tam ve sorunsuz bir şekilde katılımı noktasında elbette kamunun insiyatif alması ve öncülük yapması şarttır. Ancak bu meselenin çözümü için tüm toplum kesimlerinin adeta seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor" dedi.

2005 yılında çıkarılan engelliler kanunuyla engelliler ile ilgili çığır açan tarihi bir düzenleme yapıldığını vurgulayan Abdurrahman Bilgiç, "Bu kanunla eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdam ayrımcılığının önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konu ele alınmış, engellilerin hakları kendilerine teslim edilmiştir. 2007 yılında Bakanlığımızın başlattığı evde bakım aylığı uygulaması ile engelli kardeşlerimiz kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladılar. Adıyaman'da şuan itibariyle 6 bin 361 engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden faydalanmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 adet tekerlekli sandalye, 5 adet akülü engelli aracının dağıtımı yapıldı. Törende engelli çocukların engelliler ile ilgili okuduğu şiirler duygulandırdı.

Ayrıca Valilik, Belediye ve İşkur'un öncülük ederek hayırsever işadamları tarafından yaptırılan 10 adet engelli simit satış arabası sahiplerine teslim edildi. Tören halkoyunları gösterisiyle son buldu.

Törene Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement