"1000 Günde 1000 Gölet" Projesi - Son Dakika
Yerel

"1000 Günde 1000 Gölet" Projesi

"1000 Günde 1000 Gölet" Projesi

AK Parti Milletvekili Kemalettin Aydın "1000 günde 1000 gölet" projesi ile su sıkıntılarının son bulacağını söyledi.

20.01.2012 10:20  Güncelleme: 10:30

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, hükümetin dev projeleri arasında bulunan "1000 günde 1000 gölet" projesi ile su ile bereketin gelirle buluşacağı gölet projelerinin tamamlanmasıyla Gümüşhane'de yılların özleminin son bulacağını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'nin son yıllarda yapılan titiz takipler ve AK Parti hükümetinin destekleri ile barajlar ve göletler diyarı olmakta olduğunu vurguladı.

Gümüşhane'de tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli destekler sağlandığını, bu gelişmeye paralel olarak, sulama alanlarının her geçen gün daha da arttığını kaydeden Aydın, şunları kaydetti:

"Hükümetlerimiz döneminde tamamlanan Kürtün, Torul, Şiran Koruluk, Köse ve Yuvacık barajlarının yanı sıra çalışmalarına süratle devam edilen Aşağı Alıçlı, Sadak hızla yükselmektedir. Gümüşhane il merkezinde yan derelerin ıslahının yanı sıra, Köse ve Torul-da ıslah çalışmaları tamamlanmış ve Kelkit merkez, Deredolu, Şiran merkez dere ıslah çalışmaları da devam etmektedir. Gümüşhane coğrafyasının hizmetine sunulacak olan 35 gölet projesi çalışmalarında ise Şiran'da 6, Köse'de 2, Gümüşhane merkez ilçede 1, Kelkit'te 9 adet göletin planlama çalışmaları devam ettirilmekte olup, bu bahsi geçen göletlerden ayrı olmak üzere Şiran'da 5, merkezde 1, Kelkit ilçemizde de 4 adet göletin de ön inceleme aşaması tamamlanmak üzeredir. Özetle bahsetmek gerekirse 18 adet göletimiz planlama ihalesi yapılıp 2012- 2013 yılında teslim edilmesi, 10 göletin de etüdü tamamlandığında planlama ihalesine çıkartılması için yoğun temaslarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz."

Hükümetin dev projeleri arasında bulunan "1000 günde 1000 gölet" projesi ile su ile bereketin gelirle buluşacağı gölet projelerinin tamamlanmasıyla Gümüşhane'de yılların özleminin son bulacağını ifade eden Aydın, "Gümüşhane'nin her alanda gelişmesi için hükümetlerimizin imkanlarından en üst düzeyde faydalanmasını sağlayan Saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarımı sunarım. Her şeyin en iyisine layık hemşehrilerime dev DSİ projelerimizin hayırlar getirmesini dilerim" diye kaydetti.

GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1000 Günde 1000 Gölet' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement