1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ve milletvekilleri, mesaj yayımladı.

30.04.2014 17:59

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sözlü, mesajında, işçilerin alın terinin karşılığını aldığı, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye dileğinde bulundu.

İşçi bayramının tüm işçi, emekçilere kutlu olmasını dileyen Sözlü, şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz Türk milletinin bir refah toplumuna dönüşmesidir. Refah toplumu haline gelirsek işçilerimizin başı dik, sırtı pek olur, ekonomik anlamda Avrupa standartlarına ulaşmış hale geliriz. Dileğimiz işçinin alın terinin karşılığını almasıdır. Türkiye'nin 1 Mayıs'ları bir demokrasi şöleni şeklinde kutlaması en büyük dileğimizdir."

Milletvekili Gürkan ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk ve dayanışma havası içerisinde kutlanmasını dileyerek, "Çalışmak, üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak alın teri dökmek kutsal bir faaliyettir. 1 Mayıs, emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günüdür" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Develi de 1 Mayıs'ın "Emek en yüce değerdir" diyenlerin bayramı olduğunu kaydetti.

1 Mayıs'ın, bir mücadelenin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirten Develi, şunları anlattı:

"Bu tarih, emekçilerin alın teri ve kanları ile yazılmıştır. Emeğin evrensel değerlerine ulaşmak için mücadele  her zaman daha iyiyi aramanın yolu olacaktır. Dünyada ekonomik krizler bahane edilerek, emekçi haklarında geri gidiş dayatılmaktadır. Krizlerin bedeli işçilere ödetilmek istenmektedir. Bu durum yeni mücadelelerin habercisidir. Barış, özgürlük, demokrasi için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için yarın hep birlikte alanlarda olacağız. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement