Oltu'da dağdan kopan dev kaya parçası eve çarptı - Son Dakika
Yaşam

Oltu'da dağdan kopan dev kaya parçası eve çarptı

Erzurum'un Oltu ilçesinde faciadan dönüldü. Dağdan kopan 5 metre yükseklikteki kaya evin balkonunu yerle bir etti. 5 kişilik aileyi ölümden balkon kurtardı.

23.11.2023 09:26  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu'da dağdan kopan dev kaya parçası eve çarptı

ERZURUM - Erzurum'un Oltu ilçesinde faciadan dönüldü. Dağdan kopan 5 metre yükseklikteki kaya evin balkonunu yerle bir etti. 5 kişilik aileyi ölümden balkon kurtardı.

Oltu'nun Çengelli Mahallesinde önceki gece yağan sağanak yağmurdan sonra kayalıktan kopan 5 metre yükseklikteki kaya Mahalle Muhtarı Bünyamin Yeşilyurt'un evine çarparak durdu.

Gece saat 02: 30'da meydana gelen olayda, Çengelli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Yeşilyurt beş çocuğu ve eşi ile evde uyudukları esnada büyük bir gürültü ile uyandılar. Çocukları ile birlikte deprem oluyor diye dışarı koştuklarında evin balkon kısmında büyük bir kayayı gördüler. Aile dev kayanın evlerini yıkmadığı için şükrettiler.

Oltu'ya 12 kilometre uzaklıkta olan Çengelli Mahallesinde 50 hane 250 nüfus yaşıyor. Daha öncede heyelan ve kaya düşmesinden dolayı 1990 yılında 26 2008 yılında 14 afat evi yapılmıştı. Şu an mahallede acilen yapılması gerek ev sayısının 35 olduğunu belirtiliyor.

Çengelli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Yeşilyurt "Dün gece 02: 30 sularıydı korkunç bir gürültü ile uyandık uyandığımızda deprem oluyor sandık. Çocuklarımı hemen uyandırarak kapıya koştuk. Kapı önünde yamaçtan kopup evimize gelen kayayı gördük bu kaya balkonumuza çarparak durdu mahallemizde de aynı sıkıntılar çeken vatandaşlarımız mevcut bütün evlerde kaya gelme tehlikesi var. İleri de daha büyük sıkıntıların yaşanmaması için Devlet yetkililerimizden bu taş altında kalan evleri bir an önce başka bir yere taşıyarak insanların can güvenliklerini sağlamalarını istiyoruz. İnşallah bundan sonra bir kimsenin başına böyle bir sıkıntı gelmeden bu sorunlarımız çözülür" dedi.

Bünyamin Yeşilyurt'un eşi Esengül Yeşilyurt "Gece saat 02: 30 da deprem oldu sandık. Büyük bir gürültü ile ev sallandı çocuklarla birlikte dışarı çıktık evin önünde büyük bir taş vardı. Yetkilerden bir an önce bize bir ev yapmalarını istiyoruz. Yukarıdaki taşlarda çatlamış onlarda her an gelebilir bir önce o taşların alınmasını istiyoruz. Gece artık uyku uyuyamıyoruz, evimizi bırakıp bir yere gidemiyoruz hava soğuk" dedi.

Bünyamin Yeşilyurt'un annesi Necmiye Yeşilyurt "Evlerimizin bir an önce buradan kaldırılıp başka yere taşımalarını istiyoruz dün gece korkudan gözlerimi yummadım ben" dedi.

Oltu\'da dağdan kopan dev kaya parçası eve çarptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Oltu'da dağdan kopan dev kaya parçası eve çarptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement