Erzurum'da Engelliler Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Erzurum'da Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Erzurum\'da Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelliler tarafından hazırlanan bir program düzenledi. Programa birçok önemli isim katıldı ve duygu dolu anlar yaşandı.

01.12.2023 16:55  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle kuruluşlarında bulunan engelliler tarafından hazırlanan bir program düzenledi.

"Sevgi varsa, engel yoktur" sloganıyla Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil İlbaş, İl Müftüsü Rüstem Can, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Atatürk Üniversitesi Engelli Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Fatma Tüfekçi, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve diğer davetliler katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruluşlarında kalan engellilerin hazırladıkları program zaman zaman duygu dolu anlara vesile oldu.

"Her zaman onların yanında olacağız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil İlbaş, insanların eşit doğduğunu ve sosyal hayata katılımda eşit haklara sahip olduğunu belirterek, " Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 Ocak ayı engelli istatistik bilgilerine göre ülkemizde engelli sayısı İki Milyon 511 bin Dokuzyüz ellidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 15'i yani 1 milyardan fazla nüfusu engelli bireyler oluşturmaktadır. Onlar büyürken bizler de onlara desteklerimizle daima yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmek için bizim de onları görmezden gelmememiz gerekmektedir. Özel insanlar hayatın her alanında öncelikle ön yargı engelini aşmaya çalışıyorlar. Bu durumun bizim bir gerçeğimiz olduğunu kavramak ve buna göre tavır sergilemek zorundayız. Bundan dolayı diyoruz ki asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engellerdir. 2023 ocak ayı itibariyle engelli vatandaşlarımıza toplamda Erzurum ilinde bin 650 adet kimlik kartı teslim edilmiş olup her ay bakanlığımızın engelli vatandaşlarımıza verdiği evde bakım hizmetinden 6 bin 600 engelli vatandaşımız faydalanmıştır ve toplamda kasım ayı itibariyle yıllık üç yüz kırk milyon TL evde bakım bir o kadarda vakıflarımız tarafından yardım yapılmıştır. İl Müdürlüğü olarak Engelli bireylere yönelik Hizmet veren Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde 86 engelli bireyimize hizmet verilmektedir. Yine Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Özel Palandöken Bakım Merkezi ve Güzide 1 ve Güzide 2 Bakım Merkezinde toplam 459 engelli bireyimize hizmet verilmektedir. Ayrıca Gündüzlü Bakım hizmeti vermekteyiz. Erzurum Büyükşehir belediyemize Atatürk Üniversitesi ve ETÜ, (Yakutiye Palandöken, Aziziye) ilçe Belediyelerimizin ve STK'larımızın kıymetli çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmalardan sonra engelli çocuklar ve gençler tarafından hazırlanan gösteriler sahneye koyuldu. Vali Mustafa Çiftçi etkinliğe katılan çocuklara hediyeler verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erzurum'da Engelliler Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement