Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu - Son Dakika
Yaşam

Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu

Anadolu Ajansı\'nın 100. Yıl Vizyonu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni teknolojileri kullanarak, dünyanın değişik coğrafyalarına açılarak, nitelikli ve genç çalışanlarıyla AA'nın belirlenen hedefleri ve vizyonu hayata geçireceğine inandığını belirterek, "Anadolu Ajansı'nın 11"...

09.04.2012 15:16

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni teknolojileri kullanarak, dünyanın değişik coğrafyalarına açılarak, nitelikli ve genç çalışanlarıyla AA'nın belirlenen hedefleri ve vizyonu hayata geçireceğine inandığını belirterek, " Anadolu Ajansı'nın 11 dildeki yayını Türkiye'nin büyüklüğünü, gücünü, derinliğini de bir kez daha göstermiş olacak" dedi.

AA'nın 100. Yıl Vizyonu'nun açıklanmasının ardından Bakan Yılmaz, açıklanan hedefleri değerlendirdi.

Bakan Yılmaz, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün açıkladığı hedefleri son derece olumlu gördüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin de 21. yüzyılda iddialı hedefler açıkladığını anımsatan Bakan Yılmaz, "Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü için ülke olarak ciddi hedefler belirledik. AA'nın 100. yılıyla ilgili vizyonu, bizim genel vizyonumuza son derece yakışan, onunla bütünleşen bir vizyon durumunda" dedi.

Bakan Yılmaz, AA yönetimini ve çalışanlarını tebrik ettiğini ve ortaya konan hedeflere ulaşma noktasında AA'ya güvendiğini dile getirerek, "Yeni teknolojileri kullanarak, dünyanın değişik coğrafyalarına açılarak ve nitelikli bir kadroyla yeni genç çalışanlarıyla AA'nın belirlenen hedefleri, vizyonu hayata geçireceğine inanıyorum. Bunu gerçekleştirilmesi de bizim genel vizyonumuza hizmet edecek inşallah" diye konuştu.

AA'nın 11 dilde yayın yapmasının önemine işaret eden Bakan Yılmaz, küresel bir devlet olma yolundaki Türkiye'nin, dünyaya sesini daha çok duyurması için bu adımların atılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, "AA'nın 11 dildeki yayını Türkiye'nin büyüklüğünü, gücünü, derinliğini de bir kez daha göstermiş olacak. Bütün dünyada neyin olup bittiğini bilmek, görmek, dünyaya da Türkiye'yi taşımak durumundayız. Bu diller değişik dünyalara kanallar olacak inşallah" dedi.

-"Bence AA doğru yolda"-

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve ekibini kutlayarak, "Sayın Genel Müdürün 'bir hayalimiz olmalı' sözü çok önemli. Türkiye'ye yakışan, Türkiye'nin hak ettiği bir ajansı oluşturma konusundaki çabaları, gayretleri heyecanla takip ettik. Sayın Genel Müdür, Türkiye'nin en kritik kurumlarının haberlerinin uluslararası ajanslardan alınmasındaki ironiyi ifade etti. Bence AA doğru yolda, ülkemizin, devletimiz büyük bir kurumu olarak emin adımlarla yürüyor" diye konuştu.

-"Bu çıkışı AA'ya yakıştırıyoruz"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da sunumun tek kelimeyle

"muhteşem" olduğunu söyledi.

Geçmişi bilen, geleceğe de hazırlıklı bir sunum izlediklerini anlatan Atalay, "Bu çıkışı AA'ya yakıştırıyoruz. Yıllarca ülkemize, dünyaya büyük hizmetler vermiş bir ajansın, gelecekte etkinliğinin en az rakipleri kadar olması için yapılabilecek ne varsa bugün büyük bir kısmını burada aldık" dedi.

Ajansı bugüne getirenlere teşekkür eden Atalay, bugünkü ekibe de başarılar diledi.

-"Yeni Türkiye'nin vizyonuyla uyumlu hikayelerimiz var"-

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, AA'yı kardeş bir kuruluş gördüğünü belirterek, AA'nın 100. Yıl Vizyonu'nun açıklandığı bir toplantıda bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

"Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü denildiği zaman Anadolu Ajansı, Anadolu Ajansı denildiği zaman da Genel Müdürlüğümüz hatırlanmaktadır" diyen Karakaya, her iki kurumun da 92. kuruluş yıl dönümünü kutladığını anımsattı.

Türkiye'de 92 yıllık bir geçmişe sahip çok az kurum bulunduğunu ifade eden Karakaya, "Yeni Türkiye'nin vizyonuyla uyumlu hikayelerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 vizyonuyla uyumlu bir Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyon'u bizleri etkiledi" dedi.

Karakaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın açıkladığı 2023 vizyonunun taşıyıcı kurumları arasında AA'nın da bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin güçlü bir ajansa, sesini duyuracak bir ajansa ihtiyacı var. İngilizce, Arapça gibi birçok dilde Türkiye'nin sesini duyuracak bir kuruma ihtiyaç vardı. Umut ediyorum AA 100. yılında bu görevi layıkıyla yerine getirecek. Dünyanın önde gelen ilk 5 ajansı arasına AA'yı sokabilirsek bizim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement