Arda Turan, vergi kaçırmaktan 1 yıl hapis cezası aldı - Son Dakika
Spor

Arda Turan, vergi kaçırmaktan 1 yıl hapis cezası aldı

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, futbolculuk döneminde Atletico Madrid ile Barcelona'da oynadığı 2015 ve 2016 yıllarında İspanya maliyesinden vergi kaçırdığına dair iki farklı suçtan 1 yıl hapis cezası aldı. Cezası, suçu kabul etmesi ve iki yıl boyunca suç işlememesi şartıyla ertelendi. Turan, cezaevine girmeyecek ve kalan borcunu 6 taksitle ödeyecek.

19.03.2024 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, futbolculuk döneminde Atletico Madrid ile Barcelona'da oynadığı 2015 ve 2016 yıllarında İspanya maliyesinden vergi kaçırdığına dair iki farklı suçtan 1 yıl hapis cezası aldı.

CEZAEVİNE GİRMEYECEK

Barselona Adalet Sarayı 13. Nolu Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya Maliyesinden vergi kaçırmakla suçlanan Arda Turan, her bir suç için 6'şar aydan toplamda 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçunu kabul eden Arda Turan'ın cezasının, savcılığın talebi ve gerek Devlet Avukatlığı kurumu gerekse savunma avukatlarının kabul etmesiyle iki yıl boyunca herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendiği, Turan'ın cezaevine girmeyeceği öğrenildi.

Arda Turan'a vergi kaçırma suçundan 1 yıl hapis cezası

KALAN 617 BİN AVROLUK BORCUNU 6 TAKSİTLE ÖDEYECEK

Dava sürecinde Maliye'ye olan 2015'ten 303 bin 162 avro ve 2016'dan 330 bin avro olan ceza tutarlarını ödediğini belirten Turan'ın, kalan 617 bin 773 avroluk borcunu ise 6 taksitle ödemesine karar verildi.

Ayrıca Başsavcılığın, bu süre içinde herhangi bir suç işlememesi şartıyla cezanın iki yıl süreyle ertelenmesi yönündeki teklifin de Başsavcılık ve Turan'ın avukatlarının desteklediği belirtildi.

Savcılığın hazırladığı belgede Arda Turan'ın, "İspanya'da kişisel gelir vergisi mükellefi statüsüne sahip olmasına ve 2015 yılında önemli gelir elde etmesine rağmen kişisel gelirini göstermediği ve İspanya'da vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı" açıklandı.

Arda Turan, vergi kaçırmaktan 1 yıl hapis cezası aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Arda Turan, vergi kaçırmaktan 1 yıl hapis cezası aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Murat Aslan: Anlamadıgim şey reisi destekleyen insanlar hep dalavereci çıkıyor 177 46 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: Bu herif Türk futbolundan uzaklaştırılmalı 174 39 Yanıtla
  • Mesut Erdoğan: Fatih terim fonundan kazanılan paraların vergisini devletimiz almayı düşünmüyor sanırım! Bu ülkede asgari ücretli kadar vergi ödeyen yok yazık bu insanlara 182 7 Yanıtla
  • Ali Kublay: Türkiye'de ne kadar vergi vermiş şimdiye kadar acaba emlak ve taşıt vergileri hariç yani gelir veya kurumlar vergisi heralde toplamda orda aldığı ceza kadar odememistir 131 4 Yanıtla
    oceanAhmet: Türkiye’ye gelen yabancı futbolcuların ilk geliş sebebi bu zaten. Vergi bakımından çok rahatlar. Ama yurt dışında öyle değil. Absürt para kazananların üzerine öyle bir çöküyor ki devlet, elindekinin yarısı gidiyor zaten. O yüzden vergi kaçırma olayı çoğu futbolcuda var, araştırın şaşırırsınız. Bizim ülkemizde ise bir araba bana iki tane devlete. Krediye hiç girmiyorum bile. Hıaammmına… 24 2
  • Murat YILDIRIM: Sinir Oluyorum Bunu adamı gördümmü 90 11 Yanıtla
  • Hugs70: meslek haline getirmiş her yerde 90 7 Yanıtla
  • kazbek tseyev: Tamam da ne kadar kaçırmış neden yazmıyorsunuz? 80 7 Yanıtla
  • Emk: Boşa Cennet vatanım demiyor 80 3 Yanıtla
  • Serkan Beyhan: Ya Arda sen nasıl bir beddua aldın her yerden çöküyosun maddi olarak 74 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement