Yalova'da Vekil Belediye Başkan Seçildi - Son Dakika
Politika

Yalova'da Vekil Belediye Başkan Seçildi

Yalova\'da Vekil Belediye Başkan Seçildi

Yalova'da seçimin yenileneceği 1 Haziran tarihine kadar belediye başkanlığına vekalet edecek isim belirlendi.

05.05.2014 12:41

Yalova'da seçimin yenileneceği 1 Haziran tarihine kadar belediye başkanlığına vekalet edecek isim belirlendi. 18 oy alan AK Partili Ömer Aslan başkan vekili seçildi.

Yalova Belediye Meclisi, 1 Haziran tarihine kadar belediye başkanlığına vekalet edecek ismi belirlemek için olağanüstü toplandı. Gergin başlayan mecliste CHP grubu adına söz alan Şerafettin Çelik'in konuşması, sataşma yaptığı ve usul hatası yapıldığı gerekçesi ile AK Partili meclis üyelerinden tepki gördü. CHP, antidemokratik bir ortam olduğunu öne sürerek aday çıkartmadı. AK Parti ise, Ömer Aslan'ı başkan vekilliğine aday gösterdi. Başkan vekili üçüncü turda seçildi.

Aday çıkartmayan CHP'liler, gizli oylama ile yapılan seçimde zarfları boş olarak sandığa attı. Meclisin 3'te 2 çoğunluğunun arandığı ilk tur seçimde 13 oy boş çıkarken, 17 oy ise AK Parti adayı Ömer Aslan'a çıktı. Ancak sandıktan 1 oyun Recep Tayyip Erdoğan'a çıkması meclisi karıştırdı. CHP'li üyeler başbakanın adının tahtaya yazılmasını ve oy pusulasının meclise gösterilmesini istedi. Oyun geçersiz olduğunu söyleyen Ömer Aslan ise, CHP'lilerin şov için böyle bir istekte bulunduklarını dile getirdi. Ardından yerinden kalkan Aslan, CHP grup sözcüsü Şerafettin Çelik'in yanına giderek, üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazan geçersiz oy pusulasını gösterdi.

İkinci turda yine aranan 3'te 2 çoğunluğa ulaşılamadı. 3'ncü turda ise salt çoğunluk olan 18 sayısına ulaşan Ömer Aslan, belediye başkan vekilliğine seçildi.

Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, "1 Hazirana kadar muhalefet üyeleriyle de istişareler yaparak şehrimize hizmet edeceğiz. Biz koltukta emaneten bulunuyoruz. Kısmetse 1 Haziranda yapılacak seçimden sonra koltuğu gerçek sahibine teslim edeceğiz" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalova'da Vekil Belediye Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement