Toma'lar TBMM Gündeminde - Son Dakika
Politika

Toma'lar TBMM Gündeminde

Toma\'lar TBMM Gündeminde

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) alım sürecinin 'gizli ihale' kapsamında yapıldığının açıklanması tepkileri beraberinde getirdi.

14.08.2013 13:25

Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) alım sürecinin 'gizli ihale' kapsamında yapıldığının açıklanması tepkileri beraberinde getirdi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, TOMA alım ihalesinin AK Parti İzmir Eski Milletvekili İsmail Katmerci'nin şirketine ihale edildiğini öne sürdü.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, her iki Bakan'a TOMA ihalesinde yaşanan gizliliğin nedenlerini ve ihaleyi alan firmanın yeterli olup olmadığını sordu.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: " Maliye Bakanlığı'nın geçen Mayıs ayında kamuoyundan gizli bir şekilde 10 milyon TL'lik TOMA ihalesi gerçekleştirmiş ve ihaleyi bu alanda yeterliliği şaibeli eski bir AKP milletvekiline ait firmaya vermiştir. Ülkemiz kaynaklarının bu şekilde heba edilmesini mi eleştirmek gerekli, yoksa toplumsal olaylardan gün geçtikçe daha da çekinerek bunun için her türlü otoriter tavrı sergileyen iktidarı mı sorusunun cevabı tam bu noktada önem arz etmektedir. İktidar, Taksim'de yaşanan Gezi Parkı protestolarında makam sevdaları yüzünden algılama yetersizliğine düşmüş, süreci yönetememiş ve milletimize toplumsal müdahale araçlarıyla saldırarak, sindirme politikası yürütmüştür. Bu otoriter tutumuna devam edeceğini atmış olduğu adımlardan görmekteyiz. İktidar emniyet teşkilatının mühimmat ve teçhizatının yenilenmesi amacıyla 44 milyon liralık özel ödenek tahsis ederek, TOMA, Shortland, zırhlı otobüs ve biber gazı alımlarıyla ilgili ihale sürecini başlatmıştır. Başbakan'ın talimatıyla başlatılan ihale süreci için Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan 32 milyon TL, 12 milyon TL'lik kısmı da Başbakanlık örtülü ödeneğinden karşılanacağı gün yüzüne de çıkmıştır."

Tanrıkulu, Gezi Parkı eylemlerinden çekinerek sergilediği bu makam savunma anlayışını 15 Ağustos'u bayram ilan etmeye çalışan teröristlere karşı sergileyemeyen İktidar'ın, ülkenin bölünme sürecine de tam destek vermeye devam ettiğini söyledi.

Devletin savunma envanterine giren her araç gerecin reklamını yaparak kamuoyuna duyuran iktidarın, bir yandan da gizli ve kamu ihalelerine aykırı alımlarla kendisinden olan yandaşlarına milletimizden toplanan vergileri dağıtmaya devam ettiğini anlatan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda Maliye Bakanlığı geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyundan gizli bir şekilde ihale yaparak, 10 milyon TL'lik TOMA alım ihalesini bu alanda yeterliliği şaibeli AKP'li eski bir milletvekiline ait firmaya vermiştir. TOMA'ların ihale süreci gizli ve karanlıktır. Bir önceki ihalede alınan TOMA birim fiyatından bu ihalede verilen fiyatın ne kadar yüksek olduğu belli değildir. Ayrıca önceki TOMA'larda görülen yetersizlikler ve eksikliklerin bu ihalede giderilip, giderilmediği de açık değildir. Yaşanan tüm bu olumsuzlukları, milletimizden alınan vergilerin ne şekilde kimlere verildiğini ortaya çıkarmak için vermiş olduğum önergelerimle bu önemli konunun aydınlanacağını düşünmekteyim." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Toma'lar TBMM Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement