"ÖSYM Aradan Çıksın" - Son Dakika
Politika

"ÖSYM Aradan Çıksın"

"ÖSYM Aradan Çıksın"

Bülent Arınç'tan Tartışma Yaratacak Bir Öneri Geldi.

21.09.2010 21:48  Güncelleme: 00:38

Manisa'da sel felaketi yaşayan Pakistan'a 440 ton yardım malzemesi gönderilmesi töreninin ardından Saruhanlı Belediyesi'nin yaptırdığı Üzüm Otel'in açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını değerlendirdi.

Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını doğal karşıladığını belirterek, "Sanırım Hükümetimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda YÖK ile birlikte çalışarak en güvenilir, en şafaf ve en denetlenebilir bir sınav mekanizmasını kuracaktır. ÖYSM'nin geldiği bu noktada bir değişime ihtiyaç olduğunu görüyorum' dedi.

Ünal Yarımağa'nın bugün istifa ettiğini duyduğunu belirten Arınç, "ÖSYM'de yaşanan tam bir sıkandaldır. Olayın boyutları genişledi ve savcılık bu konuda soruşturma yapıyor. İş bu noktaya geldikten sonra onun başındaki bir kişinin istifa etmesini doğal karşılıyorum. Önemli olan bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasıdır. Bu kurum binlerce insanın iş imkanı için ter döktüğü, göz nuru verdiği önemli bir imtihanı hazırlıyor. Bugün yaşadığımız olaylara bakarsak, kurumun daha çok şefaf, daha çok denetlenebilir ve daha çok güvenlikli olması lazım. Bu birinci şarttır. İkincisi de binlerce insan belli bir puan alarak kurumlara yerleştirilmek için sınava giriyor. Heralde bundan sonra kurumların ayrı ayrı kendi sınavlarını yapmalarında fayda var. Çünkü gördüğümüz kadarı ile böyle bir merkezi sistemde soruların elden çıkarılması veya suistimali çok daha kolay oluyor. Sanırım Hükümetimiz bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK ile birlikte çalışarak en güvenilir, en şafaf ve en denetlenebilir bir sınav mekanizmasını kuracaktır. ÖYSM'nin geldiği bu noktada bir değişime ihtiyaç olduğunu görüyorum' dedi.

İlker KILIÇASLAN- MANİSA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'ÖSYM Aradan Çıksın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement