Haluk Koç'tan "Hsyk Yasası" Açıklaması - Son Dakika
Politika

Haluk Koç'tan "Hsyk Yasası" Açıklaması

Haluk Koç\'tan "Hsyk Yasası" Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK yasasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı, bu açık anayasa ihlaline gözünü maalesef kapatacak gibi durmaktadır” dedi.

19.02.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, HSYK yasasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı, bu açık anayasa ihlaline gözünü maalesef kapatacak gibi durmaktadır" dedi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ankara Arena'da konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine değinerek başlayan Koç, "Türkiye maalesef, bu adaylık tartışmalarının yanı sıra ciddi bir şekilde yarı kapalı bir rejime dönüştürülmüş durumdadır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı HSYK yasasını onaylarsa yargı artık Hükümetin güdümünde bir resmi daire konumuna indirgeneceğini iddia eden Koç, "Aynen internete sansür yasasında olduğu gibi ben ne yapabilirim ki, modundan çıkamayan Cumhurbaşkanı, bu açık anayasa ihlaline de gözünü maalesef kapatacak gibi durmaktadır" diye konuştu.

"HERKESİN HER ALANDA FİŞLENDİĞİ BİR TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'nin bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gittiğini hatırlatan Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı onaylamadan iptal başvurusu yaptı. Bu yasa düzenlemesi hukuk rejimini yargı, yürütme, yasama ayaklarını fiilen çökerten bir düzenlemedir. İptalden öte, yok hükmünde olan bu düzenleme bizim başvurumuzun gerekçesini oluşturmaktadır. Yok hükmünde olması gereken bir düzenleme. AYM, en olumsuz şartlarda yok hükmünde bulunan bu başvuruyu değerlendirmek zorundadır. Şunu da hatırlatmak istiyorum. CHP'nin yasanın esasıyla ilgili AYM'ye başvurma hakkını bugün yapılan başvuru engellememektedir. Ancak burada Cumhurbaşkanının anayasanın 104. Maddesindeki görevlerini hatırlatmakta yarar var. Anayasa 104 Cumhurbaşkanına şu görevleri veriyor: 'Ülkenin anayasasını korumak, devlet kurumları arasında ahenkli çalışmayı düzenlemek.' Şimdi Cumhurbaşkanı anayasanın 104. Maddesindeki görevleri ile diktatörün talepleri arasına sıkışmış. Böyle bir manzara hukuk devletinde trajikomik bir görüntü ortaya çıkarıyor. Cumhurbaşkanının tavırları, kararları ve mahcup açıklamaları, Yok aslında birbirimizden farkımız, hepimiz aynı yolun yolcusuyuz şeklinde değerlendirilmektedir. Cumhurbaşkanı gelecekte kafasında planladığı koltuk için hesap hiçbir zaman yapamaz. Anayasa ihlali, hukuk devletinin çökertilmesi yasakçı bir toplum oluşturulması maalesef sayın Cumhurbaşkanının 104'teki yetkilerinin elinde olmasına rağmen umurunda bile gözükmemektedir. Anayasanın 104. maddesinin çöktüğünü savunan Koç, şunları söyledi: "Herkesin her alanda fişlendiği ve takip edildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Türkiye Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün 2014 basın özgürlüğü listesinde 180 ülke arasında 54. sırada yer almaktadır. İçler acısı bir durum."

KÜRT SORUNU

Başbakan'ın Kürt sorununu çözüme de provokatif yaklaştığını ileri süren Koç, fişleme iddialarından bahsetti. Koç, hükümetin memur alımlarında "kırmızı, mavi, yeşil" listeler hazırlayarak adayları fişlediği iddiasına ilişkin şunları kaydetti: "Siz bu insanlarımızı Kürt diye, Alevi diye, ulusalcı diye nasıl bölebilirsiniz? Bu devletin bir kurumu ya diğerleri. Muşlular, Diyarbakırlılar, Hopalılar bu ülkenin birinci sınıf yurttaşı değil mi sizin gözünüzde? En büyük bölücü sizsiniz. Türkiye'de her alanda herkes fişlenmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haluk Koç'tan 'Hsyk Yasası' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement