Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu - Nurettin Nebati - - Son Dakika
Politika

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu - Nurettin Nebati -

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu - Nurettin Nebati -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Hiç kusura bakma, bu operasyonlar yapılacak, devam edecek, hesap vermeyi öğreneceksin ve gerekirse inlerinin içine kadar girilecek, oradakilerin uzantıları kimse, nereye kadar gidiyorsa, tek tek bulunup adil Türk yargısına teslim edilecek" dedi.

07.08.2014 16:21

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Hiç kusura bakma, bu operasyonlar yapılacak, devam edecek, hesap vermeyi öğreneceksin ve gerekirse inlerinin içine kadar girilecek, oradakilerin uzantıları kimse, nereye kadar gidiyorsa, tek tek bulunup adil Türk yargısına teslim edilecek" dedi.

Nebati, partisinin il başkanlığınca Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen programda, iç ve dış mihrakların 1960'dan itibaren kendilerinin meşru yolu darbeleri sürekli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Darbe girişimlerine karşı AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin desteğinin yüksek olmasından dolayı güçlü durduğunu ifade eden Nebati, şöyle konuştu:

"Ondan dolayı da bu darbe girişimcileri hesap vermeye başlıyorlar. Şimdi bakın, bas bas bağırıyorlar, 'bu operasyonlar niçin yapılıyor?' diye. Alışkın değiller, 60 darbesini yapacaksın, Menderes'i idam edeceksin. Hesap soran, yok. 80 darbesini yapacaksın, insanları idam edeceksin, fişleyeceksin, ülkeden atacaksın. Hesap veren, soran, yok. 28 Şubat sürecinde seçilmiş hükümeti düşüreceksin, insanları ötekileştireceksin. Başörtüsünü kafasından çıkaracaksın kızlarımızın, hesap soran var mı, yok. Bunlar, bu alışkanlıklarla AK Parti döneminde darbe girişiminde bulundular. ' Ergenekon, balyoz, ay ışığı, şunu, bunu dediler. 28 Nisan bildirisinde bulundular ama hepsinde dik duran, sağlam duran hükümeti gördüler. 12 Eylül 2010 referandumuyla, artık hesap vermenin ne demek olduğunu da gördüler."

Nebati 17 ve 25 Aralık'takg operasyonların çok ciddi darbe girişimleri olduğuna dikkati çeken Nebati, girişimde bulunanların ilk defa kullandıkları yönteme yeni motif kattıklarını dile getirdi.

"Beraber yürüdüğümüz insanları da aralarına kattılar" diyen Nebati, şunları kaydetti:

"Bu insanlar, 'Bize niye operasyon yapıyorsunuz' diye bas bas bağırıyorlar. Hiç kusura bakma, sen milletin seçmiş olduğu, miletin iradesinin temsilcisi hükümete, parlamentoya, Başbakan'a darbe girişiminde bulunacaksın, ondan sonra da sen resmi otorite olarak, Mavi Marmara'nın gidişini engelleyeceksin. 'İsrail'i resmi otorite kabul et, ne işin var burada?' diyeceksin ama kendi ülkendeki resmi otoriteye karşı, paralel yapı oluşturup kendi amirlerinden ziyade, kendi imamlarından emir alacak pozisyona getireceksin. Resmi otoriteyi tanımayacaksın, 'Türkiye'deki resmi otoriteyi tanımıyorum, resmi otorite benim' diyeceksin. Sonra, bu darbe girişiminde ulusal ve uluslararası işbirlikçileriyle hareket edeceksin. Bu da yetmezmiş gibi, bir tarafta casusluk faaliyetinde bulunacaksın. Öbür tarafta Başbakan'ı, Dışişleri Bakanı'nı dinleyeceksin. Sonra bunları dışarı servis edeceksin. Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini pazarlayacaksın, sonra buna karşı operasyon başlatıldığı zaman, 'Nasıl operasyonları başlatırsın' diye bas bas bağıracaksın."

"Hiç kusura bakma, bu operasyonlar yapılacak, devam edecek, hesap vermeyi öğreneceksin ve gerekirse inlerinin içine kadar girilecek, oradakilerin uzantıları kimse, nereye kadar gidiyorsa, tek tek bulunup adil Türk yargısına teslim edilecek" diyen Nebati, "Hiç kimsenin bu operasyonları küçümsemesine, operasyonlardan dolayı algı oluşturulmasına ihtiyaç duymaksızın devlet, hükümet olarak gereğini yapacağımızdan emin olsunlar" ifadesini kullandı.

Nebati, darbe girişiminde bulunanların hesap vereceğini ancak en önemli hesabı tarih önünde vereceklerini sözlerine ekledi.

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Daha sonra, valilik ve belediyeyi ziyaret eden Nebati, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda, basına kapalı toplantıya katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Emniyetteki 'paralel yapı' operasyonu - Nurettin Nebati - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement