CHP Milletvekili Baydar Siirt'te - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Baydar Siirt'te

CHP Milletvekili Baydar Siirt\'te

Siirt'te incelemelerde bulunan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, açlık grevi yapan mahkumlarla ilgili Türk Tabipler Birliği'nin başvurusunu desteklediğini açıkladı.

03.11.2012 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te incelemelerde bulunan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, açlık grevi yapan mahkumlarla ilgili Türk Tabipler Birliği'nin başvurusunu desteklediğini açıkladı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi ve Şırnak'ta incelemede bulunduktan sonra Eruh ilçesinde ve Siirt il merkezinde ziyaretlerde bulunan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Baydar, "Bizler Türkiye'deki tüm yaşayan insanları eşit ve özgür bireyler olarak ve demokrasiyi herkes için isteyerek yaşatmaya çalışıyoruz. Halihazırdaki Başbakan, demokrasiyi sadece kendisi ve sadece kendisi gibi düşünenler için istiyor. Herkes kendisi gibi düşündüğünde demokrasiyi yaşayabilme anlayışı var. Biz böyle düşünmüyoruz. Biz herkesin sözlerini söyleyebildiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz barışın olduğu, insanların el ele tutuştuğu, kardeşliğin egemen olduğu ve huzurun olduğu bir Türkiye hayal ediyoruz. Buna yönelik çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Hali hazırdaki Başbakan, Cumhuriyet Halk Partisi ve sivil toplum örgütleri ile birlikte Ulus'taki Birinci Meclis'in önünden Anıtkabir'e kadar yapılan yürüyüş ile ilgili yapmış olduğu eleştiride, -hadi bakalım sen bayrağı Ankara'da değil, hadi git Güneydoğu'da, Doğu'da salla- diyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırma konusunda hiçbir endişemiz yok. Bölge insanının da böyle bir endişesi olmadığını, Başbakan'a bizler burada, halkın içerisinde, koruma olmadan, halkın sorunlarını dinleyerek gezebildiğimizi ifade ediyoruz. Ama Başbakan yüreği yetiyorsa, hükümet yetkilileri, Bakanlar yürekleri yetiyorsa yanlarında koruma olmadan, yanlarında herhangi bir güvenlik güçleri olmadan, bölgede bir gezsinler bayrak sallasın da görelim" dedi.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Milletvekili Baydar, "Her ne şartta olursa olsun, insan hayatının çok önemli olduğuna dair, temel bir hayat felsefem var. Bununda ötesinde, en ufak bir umut var ise de insan hayatının devam etmesi yönünde, insanın yaşamaya yönelik yemin etmiş bir kişiyim. O nedenle çok önemsiyoruz cezaevindeki açlık grevlerini. Türk Tabipler Birliği'nin açlık grevi ile ilgili olarak, açlık grevindeki kişilerle görüşmesi konusundaki taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından bir an önce doğru bir şekilde kabul edilerek cevap verilmesi, Türk Tabipler Birliği'ndeki yetkililerin açlık grevindekilerle görüşmesi ve görüşme sonucunda belki onların açlık grevini bırakmayı ikna edebileceklerini düşünüyoruz. Tabii bir insanın kendi hayatını hiçe sayacak düzeyde bir eylemde bulunmasını çok anlamlı buluyorum. Sayın Başbakan'ın -sadece bir tane var, onlar açlık grevi yapmıyorlar- tarzındaki gayri ciddi anlayışını da buradan eleştiriyorum. Başbakan Türkiye'deki herkesin başbakanı olamayacağını her defasında gösteriyor, bu şekilde de göstermiştir. Bundan dolayı açlık grevindeki arkadaşları anlamaya çalışıyorum ama onların hayatlarını hiçe sayarak, hayatlarına kast etmeden, bu eylemlerden vazgeçmeleri için bir hekim olarak Türk Tabipler Birliği'nin girişimini destekliyorum. Daha önce buradan il başkanlığı olarak cezaevine verilen dilekçelerimiz var. Bu dilekçelerimiz ile ilgili olarak, yetkililerden bir insan olarak, insan hayatının önemini bilen bir kişi olarak vicdanla davranmalarını rica ediyorum" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Baydar Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement