CHP Milletvekili Baydar: "Avrupa'da Türkiye'ye Bakış Açısı Değişmiş, Türkiye'yi Model Olarak... - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Baydar: "Avrupa'da Türkiye'ye Bakış Açısı Değişmiş, Türkiye'yi Model Olarak...

CHP Milletvekili Baydar: "Avrupa\'da Türkiye\'ye Bakış Açısı Değişmiş, Türkiye\'yi Model Olarak...

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Avrupa’da Türkiye’ye bakış açısının değiştiğini belirterek, türkiye’yi artık model olarak gördüklerini söyledi.

11.03.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Avrupa'da Türkiye'ye bakış açısının değiştiğini belirterek, türkiye'yi artık model olarak gördüklerini söyledi.

Sık sık yurtdışına çıktığını belirten Baydar, "Daha geçenlerde Paris'teydim. İnanın Paris sokaklarında elinde silahlarıyla askerler var. Dünyada demokrasinin beşiği denilen Fransa'da insan hakları askıya alınmış. Diyorlar ki, olağanüstü durum var. Biz de kendilerine 30 yıldır biz bu belayla uğraşıyoruz, 'Günaydın!' dedik. Özellikle Paris'teki saldırılar sonucu Fransa'nın ve diğer Avrupa ülkelerinin bakışı değişmiş durumda. Türkiye'yi model olarak görüyorlar" diye konuştu.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti kongresinde seçilerek geçtiğimiz şubat itibarı ile göreve başlayan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener'i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Metin Lütfi Baydar, başkan nezdinde tüm Aydın gazetecilerine başarılar diledi.

Ziyaretin yurt dışı çalışmalarından dolayı biraz gecikmeli olduğunu ifade eden Baydar, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da değerlendirdi. Baydar konuşmasında, "Nereye gidersem hep bir karamsarlık hakim. Yaşanan olaylardan dolayı insanımızda bu karamsarlık hakim. Oysa durum hiç de öyle değil. Ben görevlerim dolayısıyla sık sık yurt dışına çıkıyorum. Daha geçenlerde Paris'teydim. İnanın Paris sokaklarında elinde silahlarıyla askerler var. Dünyada demokrasinin beşiği denilen Fransa'da insan hakları askıya alınmış. Diyorlar ki, olağanüstü durum var. Biz de kendilerine 30 yıldır biz bu belayla uğraşıyoruz, 'Günaydın!' dedik. Avrupa'da Türkiye'ye bakış değişmiş durumda bunu net görüyoruz. Türkiye, laik yapısıyla öne çıkmış durumda. Düne kadar ılımlı islama sıcak bakan Avrupalılar, hatta her yerde Atatürk heykel ve resimlerinin olmasından rahatsız olanlar, bugün laik Türkiye'nin kurucusunun ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Neden? Özellikle Paris'teki saldırılar sonucu Fransa'nın ve diğer Avrupa ülkelerinin bakışı değişmiş durumda. Türkiye'yi model olarak görüyorlar. Bu modelin mimarını da yeniden keşfediyorlar. Bakın buradan açıkça ifade ediyorum, çok kısa bir süre içerisinde Türkiye, Avrupa Birliği'ne katılacaktır. Çünkü AB'nin başka yolu kalmamıştır. Mesele AKP meselesi değildir. Davutoğlu meselesi değildir. Avrupa; Türkiye'yi, Atatürk'ü, CHP'yi yeniden önemsiyor. Yeniden değerlendiriyor. ve bize ne kadar önemli olduğumuz vurguluyor. Onun için diyoruz ki yeni bir anayasa yapmaya gerek yok. Zaten AB'ye uyum için gerekli olan uyum yasalarını çıkaracağız. Anayasayı AB'ye uyumlu hale getireceğiz. Yani, zaten anayasayı değiştireceğiz" dedi.

Vatandaşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa vurgusunu anlamakta zorlandığını ifade eden Lütfi Baydar, "Asıl kayyum Cumhurbaşkanlığına atanmalı. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin en önemli görülen iki meselesinde de vardır. O halde asıl Cumhurbaşkanlığına kayyum atanmalıdır. Asıl baş sanık o. Her iki sorunda da baş sanık o olduğuna göre tekrar ediyorum; Asıl, Cumhurbaşkanlığına kayyum atanmalıdır" şeklinde konuştu.

AGC BAŞKANI ŞENER, GAZETECİLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı Şener mesleki sıkıntılara değinerek " Gazeteciler olarak umudumuzu hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz. Basın camiasındaki sorunlar son zamanlarda tavan yapmış durumda ancak biz bunları ümit ediyorum ki bertaraf etmeyi başaracağız. Meslektaşlarımın aynı kararlılık ve dik duruşla yollarına devam etmesi gerçekten çok sevindirici bir durum. Milletvekillerimizden de gazetecilerimizin sorunları hakkında desteklerini isteyeceğiz" diyerek ziyaretlerinden ötürü Lütfi Baydar'a teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Baydar: 'Avrupa'da Türkiye'ye Bakış Açısı Değişmiş, Türkiye'yi Model Olarak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement