CHP'li Oran'dan AK Parti'li Babuşcu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP'li Oran'dan AK Parti'li Babuşcu Hakkında Suç Duyurusu

CHP\'li Oran\'dan AK Parti\'li Babuşcu Hakkında Suç Duyurusu

Oran, sosyal medyada, TCK'nın 301. maddesinde düzenlenen, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle Babuşcu hakkında suç duyurusunda bulundu.

19.01.2015 15:19

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, sosyal medyada, TCK'nın 301. maddesinde düzenlenen, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, avukatı Haluk Pekşen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdiğini bildirdi.

Babuşcu'nun sosyal medyadaki paylaşımıyla, "Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini, Cumhuriyet'in bir reklam arası olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu yeniden yaşatılarak, reklam arası olan Cumhuriyet rejiminin son bulacağını dile getirdiği" ifade edilen dilekçede şunlar kaydedildi:

"Her ne olursa olsun, Anayasamızı ve Cumhuriyet'i koruyacağına, hukukun üstünlüğünü sağlayacağına, ülkemizin değerlerine sahip çıkarak, Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eden bir milletvekili tarafından, açıkça Cumhuriyet'i yıkmaya ve yok etmeye yönelik beyanlarda bulunulması, Cumhuriyet yönetimini aşağılar şekilde Osmanlı İmparatorluğu dönemine öykünülmesi ve tekrar bu imparatorluk döneminin başlayacağına inanılması, açıkça anayasal düzeni yıkmaya yönelik bir suçtur." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Oran'dan AK Parti'li Babuşcu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement