CHP'li Kadınlardan Arınç'a Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'li Kadınlardan Arınç'a Tepki

CHP\'li Kadınlardan Arınç\'a Tepki

Mersin'de CHP'li kadınlar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya'ya sarf ettiği sözler nedeniyle protesto ederek kınadılar.

18.12.2012 13:27

Mersin'de CHP'li kadınlar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya'ya sarf ettiği sözler nedeniyle protesto ederek kınadılar.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda CHP Milletvekili Nazlıkaya'ya yönelik sözleri ile başlayan tartışmanın yankıları sürüyor. Mersin'de de CHP'li kadınlar, yaptıkları basın açıklaması ile Arınç'ın sözlerine tepki göstererek, Nazlıkaya'nın yanında oldukları mesajını verdiler. CHP İl Başkanlığı'nda toplanan İl ve İlçe Kadın Kollarının üyeleri adına açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, AK Parti zihniyetinin, kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir nesne gibi gördüğünü öne sürerek, bu zihniyetin Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attığını kaydetti. CHP İl Yönetiminin de destek verdiği açıklamada Zaimoğlu, CHP'li kadın milletvekilinin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesinin Meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüştüğünü belirtti. Arınç'ın, genel kurulda konuşan Nazlıkaya için 'Evli ve çocuklu bir kadın böyle konuşamaz, utandım' dediğini anımsatan Zaimoğlu, Arınç'a seslenerek, "Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet, bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı. Evet utanmalısınız. Evet yüzünüz kızarmalı. Utancınız, kadını yok saydığınız, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı" dedi.

Arınç'ın, utandığını ifade ederken söylediği sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile olmadığını, kullandığı dil ve milliyetçi söylemle bu utancı arttığını dile getiren Zaimoğlu, kadınların evde, sokakta, işte şiddetin her türlüsüyle karşı karşıya gelirken, bu alanlara Meclis'in de eklendiğini vurguladı. 'Yüce Meclis' çatısı altında çözülmesi gereken sorunlara yanıt aranması gerekirken, konunun yine kadın bedenine getirildiğini söyleyen Zaimoğlu, Arınç'a tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "konuşulan konu bütçeyle ilgiliydi değil mi? Söyleyecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi kadın, beden, organ, cinsiyet gibi vurgularla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz. Soruyoruz, Yüce Meclis'in cinsiyeti var mıdır? Sine ne milletvekilimizin 'evli ve çocuklu bir kadın' olmasından. Tavrınızı ve bu tavra neden olan zihniyetinizi ülke kadınları adına şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Aylin Nazlıkaya ile onur duyuyoruz ve milletvekilimizin yanındayız."

Zaimoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da yaptığı, "Kuvvetler ayrılığı önümüze engel olarak dikiliyor" açıklamasına da tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın bu söylemiyle yeniden tehlikeli bir girişimde bulunduğunu ileri süren Zaimoğlu, "Yasama, yürütme ve yargının birbirlerinden ayrı ve bağımsız olması demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Ancak Başbakan bundan rahatsız olduğunu açıkça dile getirmiştir. Bu söylem, 'Nasıl olsa Mecliste çoğunluk benim; o zaman yasama, yürütme ve yargıda da tek söz sahibi benim' anlayışını getirir ki, bu da Türkiye'yi otoriter bir rejime götürür. Bu söylem çok yanlış ve tehlikelidir" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında, CHP Milletvekili Aylin Nazlıkaya'nın aylar önce kürtaj tartışmaları yaşanırken sarf ettiği, "Sayın Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın" sözlerini ima ederek, "Evli, çocuğu olan bir bayan milletvekili, kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl yüzü kızarmaz, benim yüzüm kızardı" demişti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Kadınlardan Arınç'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement