CHP'li İnce, Gençler İsterse Bu İktidarı Sandığa Gömer - Son Dakika
Politika

CHP'li İnce, Gençler İsterse Bu İktidarı Sandığa Gömer

CHP\'li İnce, Gençler İsterse Bu İktidarı Sandığa Gömer

Muharrem İnce, AK Parti iktidarında 'girişim dehası' çocukların yerini, şimdi de 'şifreli çocukların' aldığını öne sürerek, gençlerden AK Parti'yi sandığa gömmesini istedi.

26.04.2011 15:10

CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti iktidarında 'girişim dehası' çocukların yerini, şimdi de 'şifreli çocukların' aldığını öne sürerek, gençlerden AK Parti'yi sandığa gömmesini istedi. İnce, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in seçimden sonra görevden alınacağını da iddia etti.

Muharrem İnce bugün ziyaret ettiği CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Sıtkı Gider'le, milletvekili adayları Haluk Ahmet Gümüş, İrfan Barış, Ömür Boyuer de katıldı. Basın toplantısı yapmadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en son Balıkesir'e ne zaman geldiğini merak edip araştırdığını belirten İnce şunları söyledi:

"Başbakan en son 30 Temmuz 2010 tarihinde Balıkesir'e gelmiş. Burada yaptığı konuşmada 'Özürlü kardeşlerimize, yaşlılarımıza şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlere hak ettiği ayrıcalıkları veriyoruz. İşçi kardeşim birden fazla sendikaya üye olabilecek. Sendikal haklar güçlenecek. Memur kardeşim artık toplu iş sözleşmesi yapabilecek. Emeklilerimiz de bu toplu iş sözleşmesinden yararlanacak' demiş. Bu, milleti kandırmak değil de nedir? Ne oldu 7 ayda. Şehitlerimizin, gazilerimizin yakınlarına bir ayrıcalık geldi mi? İşçiler sendikal haklarını daha kolay mı kullanıyor artık? Memurlar grevli, toplu sözleşmeli hakkı aldılar mı? Yine Balıkesir'de '12 Eylülcüleri yargılayacağız' demiş. Aradan geçen 7 ay içinde ne oldu? Ne olduğunu size söyleyeyim. Birincisi Kenan Evren'in maaşına zam geldi. İkinci, Kenan Evren'in avukatının, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Partili Ahmet İyimaya olduğunu kanıtladım, açıkladım. Yani bunlar Evren'in avukatıydı. "

'GİRİŞİM DEHASI BAKAN, BAŞBAKAN ÇOCUKLARI'

Türk Milleti'nin ÖSYM'ye güvendiğini belirten İnce, milletin parasının, sandıktan oyunun, şimdi de sınav sorularının, gençlerin geleceğinin çalındığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede girişim dehası bakan, başbakan çocukları var. Kuyumculuktan, mısır ithalatından anlayan, gemicilik yapan girişim dehası çocuklar var. Bizim çocuklar kendisine sandal alamazken, gemi alan girişim dehası çocuklar var. Sonra KPSS'ye girmeden kamuda ballı maaşla çalışan bakan ve milletvekili çocuklarına da tanık olduk. Şimdi bir de şifreli çocuklar var artık. Yani onların takımının şifreli çocukları. Ama şunu unutmayınız ki bu ülkenin gençleri sandıkta bu hesabı soracaklar. Gençler isterseniz bu iktidarı sandığa gömersiniz. Biz aile sigortası, bedelli askerlik projelerini söylediğimizde Başbakan 'Nereden kaynak bulacaksınız?' diye soruyor ya. Kaynak burada işte. 9 yıldır yedikleriniz var. Çökeceğiz gırtlağınıza bunları geri alacağız. "

12 Haziran'daki seçimler öncesi iddalı konuşan İnce, "Biz AKP'nin telaş içinde olduğunun farkındayız. Biz bu seçimde iktidar olacağız. Tek başına iktidardır hedefimiz. Balıkesir'de de birinci parti olacağımıza inanıyorum. Artık Başbakanlık'ta görüşürüz" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li İnce, Gençler İsterse Bu İktidarı Sandığa Gömer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement