CHP Kars İl Başkanı Bilgir: Karakola Çağırarak Bizi Yıldıramazlar - Son Dakika
Politika

CHP Kars İl Başkanı Bilgir: Karakola Çağırarak Bizi Yıldıramazlar

CHP Kars İl Başkanı Bilgir: Karakola Çağırarak Bizi Yıldıramazlar

Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanlığı, Lojistik Merkezin Kars'a Kurulması İçin İmza Kampanyası Başlattı.

30.12.2010 19:39

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars il başkanlığı, Lojistik Merkezin Kars'a kurulması için imza kampanyası başlattı. İl Başkanı Çetin Bilgir, lojistik merkez için ortaya koydukları tepki ve açıklamalardan dolayı karakola çağrılarak ifadelerinin alındığını belirterek, "Bunlar bizi yıldıramaz" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Kars'a birer gezi düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a parti il binasında düzenlediği basın açıklaması ile seslenen CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, bunun açık bir mektup olduğunu söyledi.

Kars-Tiflis- Bakü tren hattı lojistik köyünün Erzurum'a kurulacağı iddiaları üzerine tartışmaların yoğunlaştığını ifade eden Bilgir, "Erzurum- Kars arasında çatışma var gibi gösterilmek istenilmekte. Kars halkı adına yatırım isteklerimiz bazı çevrelerce çarpıtılarak bu iki kentin eski günlerdeki gibi düşman görünümlü kentler haline getirilmek isteniyor" dedi.

Kars CHP örgütü ve Karslılar olarak komşu kent Erzurum'un bir değil iki gözünün olmasını isteyen anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Bilgir şunları söyledi:

"Lojistik merkezlerin yapımı için Türkiye'de 3 milyar dolarlık ekonomik büyüklükteki, 13 merkezin inşa edileceği, Doğu Anadolu için yapılması planlanan ihalelerin ise 10 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Şimdi soruyoruz, bu 13 lojistik köyden bir tanesi neden Kars'a düşmez. Bu kadar külfete karşın, mezarlıklarımız bile tahrip olunurken, sadece Kars Ardahan ve Iğdır'da araziler yok edilirken neden sadece bir tanesi bile bizim için düşünülmez? İktidar partisi milletvekilleri, Valilik ve bürokratlar siyasi karar mekanizmalarına direnmemişler ve yatırım sürecini takip etmemişlerdir. Son günlerde ortaya koyduğumuz tepkiler nedeniyle karakola çağrılıyoruz. Kimse bizi yıldırmaz. Bu tür baskılar bizi kesmez. Başka yöntemler bulsunlar. Ama biz Kars halkı olarak sadece külfet değil, kamu kaynaklarının eşit dağıtılmasını istiyoruz. Eşitlik, adalet istiyoruz. Bizim derdimiz geçim derdidir. Yoksulumuza iş ve aş derdidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP Kars İl Başkanı Bilgir: Karakola Çağırarak Bizi Yıldıramazlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement