Baykal: 2b Düzenlemesi İçimize Sinmedi - Son Dakika
Politika

Baykal: 2b Düzenlemesi İçimize Sinmedi

Baykal: 2b Düzenlemesi İçimize Sinmedi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2B arazilerinin rayiç bedellerini yüksek bulan hak sahiplerinin taleplerini dinledi.

23.03.2013 18:29

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2B arazilerinin rayiç bedellerini yüksek bulan hak sahiplerinin taleplerini dinledi.

CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut'u Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş ve bir grup partili karşıladı. Parti binasında kısa bir açıklama yapan Baykal, hükümetin 2B yasasını eleştirerek köylüye sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Antalya genelinde çalışmalar yaptıklarını belirten Baykal, "Bütün ilçelere uğradık ama kendi başına müstakil bir ilçe olarak değerlendirilen Alanya'ya yeni geldik. Vatandaşı en yakından ilgilendiren konu, 2B konusu. Antalya'da özellikle çiftçilerimizin tarım ve orman kesiminde yaşayan köylülerimizin en köklü sorunu, 2B sorunudur. Bu sorun için meclisimizde kanunlar çıkarıldı. Tepkiler ortaya koyuldu. AKP'nin getirdiği 2B düzenlemesi içimize sinmedi" dedi.

PİYASA ŞARTLARI DAYATILAMAZ

Toplumsal tepkinin giderek büyüdüğüne işaret eden Baykal, şöyle konuştu:

"Bu konuyu gündemde tutmaya gayret ediyoruz. AKP'nin geçmişte söylediklerini ciddiye alan vatandaşlar şimdi AKP tarafından ciddiye alınmadıklarının farkındalar. Şimdi görüldü ki, 2B denilen konu bir kaç kuşaktır üzerinde yaşadıkları araziyi devletin satın alma zorunluluğunu kabullendirmelerine yönelik bir çalışmadır. Bu arazilerin vatandaşların kendilerinin olabilmesi için çok büyük bir bedel ödemeleri gerektiği ortaya çıktı. Çiftçilerimiz sorunlar yaşarken, mazot, gübre alamaz, tarlasına ilaç atamazken, toprağını da satın al demek kabul edilemez."

İlçe teşkilatındaki toplantının ardından CHP'li milletvekilleri Konaklı Beldesi'nin kuzeyinde yer alan Toslak ve Değirmendere köylerini ziyaret etti.

2B arazilerinde inceleme yapan Baykal ve beraberindekiler, 2B yasasıyla ilgili köylülerin sorunları dinlendi ve merak ettiği konular hakkında bilgi verdi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal: 2b Düzenlemesi İçimize Sinmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement