Başbakan Yardımcısı Arınç, Tiflis'te - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç, Tiflis'te

Başbakan Yardımcısı Arınç, Tiflis\'te

Kurbani Geyik - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile Gürcistan'nın iki dost ve komşu ülke olduğunu belirtti.

31.05.2012 15:03

Kurbani Geyik - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile Gürcistan'nın iki dost ve komşu ülke olduğunu belirtti.

Arınç, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ali Fuat Bilkan ile Gürcistan Başbakanı Nika Gilauri'yi ziyaret etti.

Gürcistan Başbakanı Gilauri, heyetler arası görüşmede, Türkiye temsilcilerinin yaptığı her ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye ile ilişkileri hem ekonomik hem politik açıdan önemsediklerini dile getiren Gilauri, Türkiye'nin her düzeyde Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü savunmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Özellikle NATO olmak üzere uluslararası alanda Gürcistan'a yönelik destekleri için Türk yetkililere teşekkür eden Gilauri iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin son derece iyi durumda olduğunu kaydetti.

Gilauri, "Türkiye, Gürcistan'ın en büyük ticari ortağıdır, Gürcistan'ın en büyük yatırımcısıdır ve Gürcistan'a gelen turistlerin büyük kısmı Türkiye'den geliyor. Bu bağlamda ekonomik açıdan Türkiye, Gürcistan için çok çok önemli olmaktadır. Ziyaretinizin, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesine vesile olacağından eminim" dedi.

-"Sayın Başbakanımızın da selamlarını iletmek istiyorum"-

Başbakan Yardımcısı Arınç da Gürcistan Başbakanı Gilauri'nin Türkiye ile ilgili sözlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu nazik sözleriniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Türkiye'den değerli heyetle geliyoruz" diyen Arınç, "Sayın Başbakanımızın da selamlarını ayrıca iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi İstanbul'da iki ayrı önemli toplantı var. Komşu ülkelerin, bazı ülkelerin devlet başkanları, İstanbul'da toplandı. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Türkiye-Gürcistan, iki dost ve komşu ülkedir" diye konuştu.

İki ülke heyetleri arasındaki görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

- TİFLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç, Tiflis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement