Bakandan Ege Üniversitesi Yorumu - Son Dakika
Politika

Bakandan Ege Üniversitesi Yorumu

Bakandan Ege Üniversitesi Yorumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova'da Ege Üniversitesi'nde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

23.05.2014 12:05

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova'da Ege Üniversitesi'nde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Güllüce, yürüyüşlerin kanunlara uygun olması gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Haziran'da yenilenecek seçim öncesi partisinin belediye başkan adayına destek için Yalova'ya geldi. Evvela AK Parti Yalova İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Güllüce'yi Yalova Milletvekili Temel Coşkun, belediye başkan adayı Yakup Koçal, İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile partililer karşıladı.

Güllüce, İzmir Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylar ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Yürüyüşleri demokratik bulduğunu dile getiren Bakan Güllüce, "Demokrasi olan ülkelerde yürüyüşler olur ama yürüyüş karışıklığa sebebiyet vermemeli, kanunlara uygun olmalıdır" dedi.

Belediye başkan adayı Yakup Koçal da ildeki projeler hakkında bilgi verdi. Yalova'da Roman vatandaşların yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesini anlatan Koçal, "1.5 milyon TL'lik kentsel dönüşüm ihalesi bitmek üzere. Yalova'daki en önemli ihale. Yalova'nın uzun yıllardır beklediği bir çalışma. Yalova'ya ciddi katkı yapacağını biliyoruz. CHP bu projeyi yapılmaması için çok ajite etmeye çalıştı ama Roman vatandaşlarımız bunun menfaatleri icabı olduğunun farkındalar" dedi.

Koçal'ın bu sözleri üzerine Bakan Güllüce, "Boğaz Köprüsü'ne karşıydılar. 40 senedir ona aklımız ermeye başladı. Artık alıştık ama burada neden Roman vatandaşların ev sahibi olmasına karşılar, anlayamadık. Onlar da bu ülkenin vatandaşları. Onların hakkı değil mi insanca yaşamak? Bunlar garip gureba insanlar, bırakın ev sahibi olsunlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile müştereken yapılan bu proje dolayısıyla sizi kutluyorum" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakandan Ege Üniversitesi Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement