AK Parti ve DSP Heyetlerinden CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika
Politika

AK Parti ve DSP Heyetlerinden CHP'ye Bayram Ziyareti

AK Parti ve DSP Heyetlerinden CHP\'ye Bayram Ziyareti

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti ve DSP heyetleri CHP’yi ziyaret etti.

05.10.2014 11:53

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti ve DSP heyetleri CHP'yi ziyaret etti.

CHP'den siyasi partilerden gelenlerle bayramlaşanlar, CHP'nin kadın yöneticileri oldu. CHP'nin siyasi partilerle bayramlaşması AK Parti ile başladı. Seyhan Erdoğdu, Gaye Usluer, Zeynep Altıok, Ezgi Akar ve Saliha Sera Kadıgil CHP'yi ziyaret eden siyasi parti heyetlerini konuk etti.

CHP adına heyet olarak AK Parti heyetinin bayramını kutladıklarını belirten Erdoğdu, "Bu bayram bizim açımızdan bir birlik, dayanışma, kardeşlik günleri olması gereken bir bayram. Bayramlarımız hep böyle ama ne yazık ki ülkemizin ve Ortadoğu coğrafyasının içinde bulunduğu durumda aynı zamanda acılarla geçirdiğimiz, hüzünle geçirdiğimiz bir bayram. Çünkü bizim gerek IŞİD terör örgütünün katliamları karşısında gerekse ülkemizdeki bunun yansımaları karşısında kaygı duymamamız mümkün değil. Çok derin bir kaygı duyuyoruz" diye konuştu.

"BİR KAN GÖLÜNE DÖNEN ORTADOĞU COĞRAFYASINA TÜRKİYE'NİN SÜRÜKLENMESİNİ İSTEMİYORUZ"

CHP'nin birleştirilmiş Irak, Suriye tezkeresine aleyhte olumsuz oy verdiğini hatırlatan Erdoğdu, "Bu da kaygılarımızın bir yansıması. Bir kan gölüne dönen Ortadoğu coğrafyasına Türkiye'nin sürüklenmesini istemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk; 'Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' demişti. Şöyle düşünüyoruz; bu Ortadoğu savaşının içerisine Türkiye'nin sürüklenmesine yol açacak böylesine her şeye imkan veren bir torba niteliğindeki tezkere böyle bir cinayetin yolunu açabilir. Bunun için çok kaygılıyız. Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimiz için de çok kaygılıyız. Önümüzdeki günlerde tartışılan kara harekatına askerlerimizin dahil edilmesi tehlikesi konusunda da çok kaygılıyız. Onun için bayramımız biraz acılı ve kaygılı geçiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, savaşın içerisine sürüklenmeme becerisini göstermek gerektiğinin altını çizerek, başka ülkelerin iç işlerine Türkiye'nin karışmaması gerektiğini ifade etti. Erdoğdu, "Kendi ordumuzun, kendi askerlerimizin canını böyle bir maceraya konu etmemek gerekir" dedi.

"TEZKEREDE ÖNCELİKLİ OLAN DIŞARIDAN GELECEK OLAN TEHLİKELERE KARŞI VATANDAŞIMIZI KORUMAK"

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise önceki bayramda da Filistinli mazlum halkın ölüm haberlerinin alındığına değinerek, şunları söyledi:

"Bu bayramlarda umut ve temennimiz bundan sonra bu coğrafyamızda bu kanın durması, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin oluşması, tesis edilmesi. Bizim Türkiye olarak AK Parti Hükümeti olarak da bugüne kadar olduğu gibi Türkiye'yi yine güvenli bir ada halinde devam ettirmek ve bu güvenli adayı yanı başımızdaki diğer ülkelerde de diğer coğrafyada da kardeşliği tesis etmek üzere gereken hukuk çerçevesinde sorumluluğun yerine getirilmesidir. Hemen Kobani'de IŞİD örgütünün bir kasabayı işgal altında tutması ve mazlum insanın bayramı evinde değil, bayramı bile akıllarına gelmeyecek pozisyonlarda yaşıyor olması bu hepimizin yarası. Ümit ederiz ki bir an önce bu coğrafyada artık kardeşlik tesis edilsin. Tezkerede bizim öncelikli olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dışarıdan gelecek olan herhangi bir bu terör örgütü olabilir, sadece ve sadece elimizi güçlü tutmak ve gelecek olan tehlikelere kendi vatandaşımızı öncelikli elbette ki korumak."

Ana muhalefet ve diğer muhalefetin eleştirileriyle de katkıda bulunduğunu söyleyen Özdemir, "Böyle milli meselelerde Türkiye'nin güvenliğini önceleyen meselelerde elbette ki milli ortak mutabakatın oluşması çok çok daha önem arz edecek. Çünkü Suriye ve Irak'ın birleştirilmesiyle beraber Türkiye'nin güvenliği, önceliği her ne kadarsa da yanı başımızda Kobani'deki Kürtler Esad diktatöryasından kaçıp geldiler" diye konuştu.

"ÜLKENİN CİNAYET SAYILACAK BİR SAVAŞA SÜRÜKLENMESİNİ ENGELLEMEK. BU TARİHİ BİR GÖREV"

Erdoğdu, IŞİD katliamlarına değinerek, "Televizyonlarda her gün izliyoruz. Bazen başka bir zaman dilimini izliyormuşuz gibi geliyor bana. Buna sosyal bilimciler yeni ortaçağ diyor. Yeni bir ortaçağ dönemini yaşayan ve bunu yaşatmaya çalışan siyasal güçler var coğrafyamızda. CHP'ye ve TBMM'deki bütün milletin vekillerine büyük görev düşüyor. Sadece CHP milletvekillerinin değil, diğer bütün milletvekillerinin temel görevi ülkenin cinayet sayılacak bir savaşa sürüklenmesini engellemek. Bu tarihi bir görev. Ben partimizin bu tarihi görevi yerine getirdiği kanaatindeyim. Bu kadar geniş çaplı bir tezkere yetkisinin çok sıkı takipçisi olmak durumunda" diye konuştu.

"BURADA CANLARINIZ GİDERSE BUNUN YERİNE HİÇBİR ŞEY KONMAZ"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ise şunları dedi:

"Temennimiz ülkenin menfaatine barış, huzur, refah seviyesinin yükselmesi yönünde ama günden güne kötüye bir gidiş olduğunu görmemek mümkün değil. Biz de üzüntü içindeyiz. Bu gidişat çokta hayra gösterge vermiyor. Bu tezkere meselesinde önceliğiniz nedir? Ülke menfaatleri olmalı. IŞİD ile mücadele ediyoruz derken iktidarın saplantısı haline gelmiş bir Esad meselesi gündeme getiriliyorsa bakış açısı yanlış zaten. Önceliğiniz bu olmamalı. Burada canlarınız giderse bunun yerine hiçbir şey konmaz. Şimdi sınırlarımız yok gibi bir şey. Kara harekatını bize yaptırmak istiyorlar. Bir hava operasyonuyla orada neticeye ulaşamayacağını ABD de biliyor. Terör örgütlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bu coğrafya arınmadığı sürece bu anlamda bir bataklık kurutulmadığı sürece arkası gelecek." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti ve DSP Heyetlerinden CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement