Kilisede Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Kilisede Konser

Kilisede Konser

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde konserler gerçekleşti.

10.05.2011 02:31

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde Aspendos Quartet, Piyonu & Ney konseri gerçekleşti.

Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ndeki konsere Vali Yardımsı M. Suphi Olcay, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ruhani lideri Roberto Ferrari ile sanat severler katıldı. İlginin çok olduğu konserde yer bulamayanlar için koridor aralarına sandalyeler konuldu.

Konserden önce konuşma yapan Roberto Ferrari, Bank Asya 1'inci Liginde Boluspor'u 2-0 yenerek Süper Toto Ligine çıkan Mersin İdmanyurdu'na başarılar diledi. Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, etkinliklere ücret almadan ev sahipliği yapan Latin İtalyan Katolik Kilisesine teşekkür etti. Burakgazi, anısına ise ruhani lider Ferrari'ye bir hediye verdi.

Konuşmaların ardından kemancı Erkin Onay, Ebru Esman Davran, viyolacı Murat Cangal ve viyolonselci Kerem Aykal'dan oluşan Aspendos Quartet sahne aldı. Bilkent Senfoni Orkestrası solo klarnet sanatçısı Nusret İspir'in eşlik ettiği Aspendos Quartet, Mozart'ın eserlerini seslendirdi. Konserin 2'nci bölümünde ise piyanist İlyas Mirzaev ve neyzen Ercan Irmak'tan oluşan Piyano-Ney ikilisi sahneye çıktı. 2 saat süren konserde sanatseverler güzel bir gece yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Kilisede Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement