Zinde Gençlerin Bolu Aladağ Gençlik Kamp, Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Zinde Gençlerin Bolu Aladağ Gençlik Kamp, Devam Ediyor

Zinde Gençlerin Bolu Aladağ Gençlik Kamp, Devam Ediyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü gençlerinin Bolu Aladağ gençlik kampı, heyecanla devam ediyor.

17.07.2014 16:44  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, heyet halinde ziyarete gelerek kampla ilgili bilgi aldı. Kulüp Başkanı Adem Öztürk, İzcilik koordinatörü Adnan Şengül, İzcilik komisyonu üyeleri İbrahim Baysal ve Mehmet Kumcu ile Genel Sekreter Hasan Umut Duyar, gençleri yalnız bırakmayarak hasbihal ettiler.

13 Temmuz 2014 tarihinde başlayıp; Osmaniye, Tokat, Diyarbakır, Malatya, Aydın, İzmir, İstanbul, Aksaray, Kayseri, Tekirdağ ve Adana'dan 405 liseli ve üniversiteli gencin iştirak ettiği kampta, 3 kez Supersport Dünya Şampiyonu olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun gösterisi de, yürekleri ağızlara getirdi.

İlk gün kampa yerleşip gruplara ayrılan gençler, resmi açılış törenine katıldılar. Kampın ikinci gününde, kano, okçuluk, dağ bisikleti, dağcılık, oryantiring,trekking, paintball, gönüllü çalışması, halk oyunları, masatenisi faaliyetlerini gerçekleştiren gençler, üçüncü günde ise Gölcük, Abant, Mudurnu ve Göynük gezileriyle yeni yerler görme ve tanıma fırsatı buldu.

Bolu Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü de, Aladağ Gençlik Kampında 12 ilden gelen gençlere ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Karadaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, kulüp önderi Mustafa Tanrıkulu, kulüp liderlerinden Dr. Ufuk Turan, Kürşat Korkmaz ve Veteriner Hekim Emin Güç de eşlik etti.

AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Karadaş gençlerle, "Genç Olmak Ve Gençlikte Yapılması Gerekenler" konulu söyleşide bulundu.

Alanında uzman katılımcıların seminer verdiği kampta, tarihçi – yazar Talha Uğurluel, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kesik, ilahiyatçı Yunus Özgün gençlerle buluştu.

13 Temmuz 2014 Pazar günü, 3 kez Supersport Dünya Şampiyonu olan Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve 3 kez üst üste Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşçi Taha Akgül gençlerle bir araya geldi. Atv aracıyla gösteri de yapan Kenan Sofuoğlu, Taha Akgül ile düzenlenen panele katıldı.

Panelde gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kenan Sofuoğlu, çok sayıdaki sorulara cevaben şöyle konuştu;

"Benim önümde örnekler yoktu. Bizler de sizin yaşlarınızdaydık. Çok çalıştık.

Uluslar arası müsabakalarda sadece kendimi değil, ülkemi ve Müslümanlığı da temsil ediyorum.
Hayalim dünya şampiyonluğuydu. Bunu başarmaktan başka çarem yoktu. Dünya yarışına başladığımda ilk abimi kaybettim. 2008 yılında ise Sinan abimi kaybettim. Ama yılmadım. Spora sarıldım, Türk Bayrağını pistte dalgalandırdığım o an, ülkemi temsil ettiğimin farkına vardım. Artık sadece kendim için değil ülkem ve Müslümanlık için başarımı korumalıydım. Amacım orada bu sorumlulukla hareket eden tek kişi olarak mücadeleye devam etmek. Bırakmak istesem bile yerimi bırakacak kimse olmadığı için, çocukları kendi yerime yetiştirmeye başladım. Şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu sayımı üç yıl içerisinde 5'e yükseltmek ve jübilemi yapmak"dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle sporun her alanında büyük atılımlar yaşandığını ifade eden Milli Güreşçi Taha Akgül ise; "Gençliğimizde güreş eğitim merkezi sınavlarını kazanmak ve bu spora başlamak çok zordu. Şimdiyse spor yapmak isteyenlerin önünde hiçbir engel bulunmuyor. Bu sizler için büyük avantaj" dedi.

Şampiyon sporcular daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirerek, kamp alanını gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zinde Gençlerin Bolu Aladağ Gençlik Kamp, Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement