Yunusemre Belediyesinden Obezite ile Mücadele Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesinden Obezite ile Mücadele Kampanyası

Yunusemre Belediyesinden Obezite ile Mücadele Kampanyası

Yunusemre Belediyesi, obezite ile mücadele ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla kampanya başlattı.

08.09.2014 16:10  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi, obezite ile mücadele ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Botanik Park'ta her sabah beden eğitimi öğretmeni eşliğinde spor yapılacak ve vatandaşlar obezite hakkında bilgilendirilecek.

Yunusemre Belediyesi Manisa'da çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteye karşı mücadele kampanyası başlattı. Planlamaya göre Atatürk Spor Kompleksi'nin yanında 21 bin 900 metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunan Yunusemre Belediyesi Botanik Park'ta spor yapmak isteyen vatandaşlar için kayıtlar başladı. Kayıtlar 14 Eylül'de sona erecek.

Gerçekleşecek etkinlik çerçevesinde vatandaşlar beden eğitimi öğretmeni Güliz Onater eşliğinde her sabah ve akşam egzersiz çalışması, yürüyüş ve spor yapacak. Her yaştan vatandaş kaydını yaptırıp çalışmalara katılabilecek. Ayrıca obezite konusunda vatandaşlar detaylı olarak bilgilendirilecek.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kayıtların tamamlanmasının ardından obeziteyle mücadele programının 15 Eylül'de başlayacağını söyledi. Obezitenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Çerçi, "Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar güzel sonuçlar verdi. Yunusemre Belediyesi olarak biz de obeziteyle mücadele programı hazırladık. Amacımız sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak. Vatandaşlarımızın büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum. İsteyen herkes etkinliğimize katılıp spor yapabilir" dedi.

Botanik park ile ilgili düzenlemelerin devam ettiğini belirten Çerçi, "Parkın tüm vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor. Parka oyun grubu ve kondisyon aletleri kazandırılacak. Botanik parkı güzelleştirme çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesinden Obezite ile Mücadele Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement