Yıldırım Muhalefete Bayram Molası Verdi - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Muhalefete Bayram Molası Verdi

Yıldırım Muhalefete Bayram Molası Verdi

Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partilililerle bayramlaştı.

03.10.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partilililerle bayramlaştı. İzmir'de çoğunluğu CHP'li olan belediyeleri eleştirmeye bayram molası verdiğini belirten Yıldırım, 'Bu kez çakmayacağım" dese de duramadı. Yıldırım, aktarmalı ulaşıma tepki gösterirken sesi kısılınca partili kadınlar naneli şeker verdi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ile il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, kadın ve gençler, kurucular katıldı.

'ÇAKMAYACAĞIM"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın CHP'nin Özel İdare mallarının paylaşımı üzerinden yürüttüğü muhalefeti hatırlatarak başladı ve 'İl Başkanı bana pası attı ama ben çakmayacağım. Bugün bayram arifesi bugün siyaset yok. Bugün onlar rahat nefes alsın bayrama rahat girsinler. Zaten milletvekillerimiz, il başkanımız onlara hayatı yeterince zorlaştırıyorlar" dedi.

'AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN"

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, teşkilatı bayram trafiği konusunda şöyle uyardı:

'Ayağınıza taş değmesin keyifle yolculuk yapın diye duble yollar yaptık. Siz siz olun sevdiklerine ulaşmak için kurallara uyun hız yapmayın. Çünkü bize lazımsınız. Bu ülkenin bu milletin önünde çok büyük hedefler var. Çok güzel günler var. Biz geçmişimizle övünürken geleceğimizi de emin adımlarla inşa ederek gidiyoruz. Geçtiğimiz dokuz ay içinde Türkiye çok şey yaşadı. İki seçim sığdırdık. 30 Mart, 10 Ağustos. AK Parti'nin kurucu liderini Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı yaptık. Türkiye'de demokrasinin yeni bir noktaya gelmesinde en büyük payı olan sizlersiniz. Yeni genel başkanımızı başbakanı belirledik ve dedik ki 'durmak yok yola devam'. 2023 hedeflerimiz var. 2053 rüyamız var. 2071 vizyonumuz var."

'İSRAİL BOMBALARI İNDİRİRKEN 'ÇIT' YOK"

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, sınırdaki gerginliğin bayramı buruklaştırdığını belirterek, Bileşmiş Milletler'e şu sözlerle tepki gösterdi:

'Biz güzel bir bayram karşılıyoruz ama etrafımızdaki insanlar ve bölgemizdeki diğer milletler bayramı aynı şekilde karşılamıyor. Günahsız siviller ölüyor. Ne yazık ki uluslar arası camia BM denen örgüt küresel sorunlara çözüm üretemiyor sadece seyrediyor. İşine geldiği zaman müdahale ediyor işine gelmediği zaman görmezden geliyor. Dünyanın barışının, istikrarının, dünyanın geleceğinin beş büyük biraderin insafına terk edilmemesi lazım. 193 BM üyesi ülke var. İsrail bombaları indirdiğinde 'çıt' yok bir İslam ülkesinde karışıklık oldu mu hepsi ayağa kalkıyor. Artık insanlık uluslararası camia bu çifte standardı bu ikiyüzlülüğü bugün dünden daha fazla sorgular hale geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan mazlumların, mağdurların sesi olarak hep gür sesiyle haykırdı bundan sonra biz de dünyadaki haksızlar için aynı şekilde bağıracağız."

'BİZİ CHP KURULTAYLARINA BENZETTİLER"

Yıldırım, CHP'yi şu sözlerle eleştirdi:

'Liderimiz cumhurbaşkanı adayı olunca ellerini ovalamaya başladılar. 'Erdoğan, gidince AK Parti efsanesi de bitecek' dediler. Bunlar bizi kavgalı gürültülü CHP kurultaylarına benzettiler ama AK parti olgunluğun, erdemin, demokrasinin gereğini yaptı hiçbir söyleme dedikoduya itibar etmeden olağanüstü genel kurulumuzu da yaptık. Önümüzde 2015 seçimleri var. İkinci AK parti döneminin yeni Türkiye yolunda önemli projelerinin gerçekleştireceği yeni bir dönem oldu. Bize düşen görev İzmir başta olmak üzere bu kutlu yürüyüşü kararlılıkla sürdürmektir."

SESİ KISILDI

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, konuşmasının başında yerel yönetimleri bayramda eleştirmeyeceğini söylese de dayanamadı ve aktarmalı ulaşıma tepki gösterdi. Yıldırım, sesinin kısılması nedeniyle konuşmasını daha fazla sürdüremedi.

'Bayramda dolaşmayalım. Bizim dolaşmamıza gerek yok onların ayakları birbirine dolanacak. Altı aydır nasıl yürüyeceklerini bilemediler 'efe yürüyüşü yapalım' dediler, beceremediler. 'Hizmet yürüyüşü yapalım' dediler onu da beceremediler. Biz biliyorduk da İzmirli de biliyor artık. Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 'İzmirli toplu taşımda Çin eziyeti çekiyor' demiş. Eğer siz milletin görüşüne başvurmazsanız beklentisini sormazsanız oturduğunuz yerde karar alırsanız. Burada keselim. Daha fazla zorlamayalım" dedi.

Partililer, sesi kısılan Yıldırım'a su ve naneli şeker verdi. Yıldırım, salondaki yaklaşık 700 kişiyle tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutladı. İsteyenle selfie yaptı, çocukları kucağına alıp sevdi.

İZMİRLİ 'AH ELLERİM KIRILSAYDI' DİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'in yerel seçimde AK Parti'ye oy vermediği için pişman olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

'Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçek dünyadan uzaklaşmış sanal dünyada yaşamaya başlamış. Belediye başkanları arasında birincilik peşinde koşmaya başladı. 11 yıl önceki gibi bu kentin çöp, ulaşım, imar planları altyapısı hepsi yerli yerinde. Şimdi İzmirli 'ah ellerim kırılsaydı da CHP'ye oy vermeseydim de Binali Bey'e oy verseydim' demeye başladı. Emanetinize sahip çıkmaya devam ediyoruz. 1 milyona yakın İzmirli'nin bize verdiği oya sahip çıkmaya devam ediyoruz."

'İZMİR BAŞINA KONAN TALİH KUŞUNU KAÇIRDI"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, teşkilata 'Siyasi akrabalarım" diyerek seslendi. Delican, İzmir'in yerel seçimde başına konan talih kuşunu kaçırdığını öne sürerek, 'İnşallah kendimizi daha iyi ifade edeceğiz, ispat edeceğiz. Biz herkesi kucaklaşacağız. Vatandaşlarımıza kendimizi daha fazla anlatacağız. İnsanlar, ilkelerimizi doğrularımızı biz daha iyi anlatırsak bize oy verecekledir. Maalesef İzmir başına konan talip kuşunu kaçırdı. İzmir ileriki seçimlerde tercihini değiştirecektir" dedi.

Toplantıda partili gençler 'Recep Tayyip Erdoğan", 'Millet, millet milletin adamı, Recep Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

BENZİN DOLU ŞİŞEYLE YARDIM İSTEDİ

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, salondan ayrılırken makam aracının önündeki duvara çıkan Hüseyin Kaymak adlı bir vatandaş, elinde küçük pet şişe içine koyduğu benzinle 'Sesimi duyun, çocuğumu istiyorum. Yoksa kendimi yakarım" diye bağırdı. Yıldırım'ın koruması Kaymak'ı ikna ederek duvardan indirdi. Yıldırım, cinayetten yargılanan 14 yaşındaki oğlunun cezaevinin sık sık değişmesi nedeniyle kendisini göremediğini anlatan Kaymak'ı dinledi ve yardım sözü verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldırım Muhalefete Bayram Molası Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement