Urla Kızılay'dan Telafer'deki Türkmenlere Yardım - Son Dakika
Yerel

Urla Kızılay'dan Telafer'deki Türkmenlere Yardım

Urla Kızılay\'dan Telafer\'deki Türkmenlere Yardım

Urla Kızılay Şubesi, Irak'ın Telafer kentinde yaşayan Türkmenlere ulaştırılmak üzere 6 koli giyim eşyası yardımında bulundu.

16.07.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Kızılay Şubesi, Irak'ın Telafer kentinde yaşayan Türkmenlere ulaştırılmak üzere 6 koli giyim eşyası yardımında bulundu.

Türk Kızılayı'nın öncülüğünde Türkiye'nin büyük işçi ve memur sendikalarının destekleriyle "Telafer'e el uzat" isimli yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Urla Kızılay Şube Başkanı Nurgül Saltık, bu kapsamda Urla'da yardımseverlerden giyim eşyası toplandığını söyledi. Saltık, toplanan 6 koli giyim eşyasını, Telafer kentinde yaşayan Türkmenlere ulaştırılmak üzere Kızılay İzmir Şubesi'ne gönderdiklerini kaydetti.

Türkiye sınırlarının çok yakınında bir trajedi yaşandığını ifade eden Saltık, "On binlerce Türkmen başta olmak üzere Irak'taki iç karışıklık nedeniyle insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Türk Kızılayı olarak Türkmenlerin yaşadığı acıya anında el uzattık. Kızılay yardım TIR'ları Türkmenlerin sığındığı Sincar bölgesine Türk halkının merhamet elini ulaştırdı. Tıpkı daha önce Körfez Savaşı nedeniyle ülkemize sığınan Kürt kökenli kardeşlerimize de el uzattığımız gibi. Bundan sonra da yardımsever halkımızın desteği ile sınır ötemizdeki kardeşlerimize yardımlarımız sürecek" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Kızılay'dan Telafer'deki Türkmenlere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement