Uluslararası Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Mezuniyet Coşkusu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 51 ülkeden 420 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi'nde, mezun olmaya hak kazanan 125 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine katılarak, öğrencilerin coşkusuna ortak oldu.

07.06.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 51 ülkeden 420 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi'nde, mezun olmaya hak kazanan 125 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine katılarak, öğrencilerin coşkusuna ortak oldu.

Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine uluslararası düzeyde katılım oldu. Törene, Vali Düzgün'ün yanı sıra Tayland Ankara Büyükelçisi Tharit Carungwat, Somali İçişleri Bakanlığı'ndan Muhammed Muallim Yahya, Somali Kültür Ataşesi Abdullaziz Abdurrahman Hasan, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Düzgün yaptığı konuşmada, mezuniyet törenine katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, pek çok ülkeden gelen öğrencinin aynı ortamda eğitim görmesinin kardeşlik olgusu ve dünya barışına sağladığı katkıya dikkati çekerek, Kayseri'deki lisenin bu açıdan taşıdığı önemi vurguladı.

Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Aynı güneşin altında ısınan, aynı yağmurlarda ıslanan dünyanın çocukları olarak sizlerin 4 yıl boyunca aynı yatakhaneyi paylaşmanız, sınıflarda aynı havayı teneffüs etmeniz, gerçekten çok güzel ve kardeşçe bir durum. Buradan mezun olan gençlerimizin ileri ki yıllarda gerek devlet kademelerinde, gerekse sivil hayatlarında alacakları görevlerde ben bu kardeşliklerin devam edeceğine inanıyorum. İşte bu kardeşliğin devam edecek olması 51 ülkeden 500'e yakın çocuğumuzun aynı çatı altında beraberce yıllarını geçirmesi dünya barışı adına, dünya milletleri arasında kardeşliğin tesisi adına çok güzel bir proje. İnanıyorum ki, bu tür örnekler çoğaldıkça dünya barışına olan katkılar da giderek artacaktır. Bugün aramızda Afganistan'dan, Endonezya'dan, Filipinler'den, Tayland'dan, Somali'den, Gürcistan'dan tam 51 ülkeden 500'e yakın çocuğumuz var. Bu gençlerimizin bahtlarının açık olmasını diliyorum."

Vali Düzgün, öğrencilerin çok büyük bir kısmının yine Türkiye'de bulunan çeşitli üniversitelerde öğrenim görmeye devam edeceğini belirterek, "Bugün mezun olacak olan 125 öğrencimizin neredeyse tamamına yakını da Türkiye'deki üniversitelerde eğitim ve öğretimlerine devam edecekler ve ülkemiz adına biz onları 4-5 yıl daha üniversite hayatları boyunca misafir etmeye devam edeceğiz. İnşallah üniversite bitirdikten sonra dünyanın dört bir tarafındaki topraklara yayılarak insanlığa hizmet edecekler.

Maalesef günümüzde bırakın devletler arasında, aynı millet içerisinde bile bazen gözyaşlarının döküldüğünü üzülerek izliyoruz. Ama aynı ortamı paylaşmış olan bu gençlerimizin gelecekte söz sahibi olduklarında, bu gözyaşlarının dökülmemesi için son derece gayret göstereceklerine inanıyorum. İnsan, Gürcü, Afgan, Türk, Kürt anne babadan olabilir, önemli olan insan olarak bu dünyada yaşamak, insanlık olarak ortak değerlerin etrafında buluşmak. Kimseyi ait olduğu milletten dolayı suçlamak, onlara ön yargı ile yaklaşmak doğru değildir. Kayserimizde ki bu güzel okulda aslında insanlığın kardeşliği adına güzel bir örnek. Ben bu okulu bitiren 125 öğrencimizi tebrik ediyorum. İnşallah gelecekte onları insanlığa hizmet edecek şekilde görmek arzusuyla, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreninde, değişik ülkelerden öğrencilerin hazırladığı tiyatro, skec, şiir dinletisi vb gösteriler davetlilerce ilgiyle izlendi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement