Türkiye Medya Eğitimi Programı'nın İkinci Dönemi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Medya Eğitimi Programı'nın İkinci Dönemi Sona Erdi

BYEGM tarafından hazırlanan programa, Moğolistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'dan gelen 15 genç medya mensubu katıldı.

22.07.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından hazırlanan ve Moğolistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'dan gelen 15 genç medya mensubunun katıldığı Türkiye Medya Eğitimi Programı'nın (TÜMEP) ikinci dönemi sona erdi.

BYEGM'den yapılan açıklamada, programın 30 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Katılımcıların, ilk hafta Anadolu Ajansı'nda, ikinci hafta ise TRT'de, ajans haberciliğinden yeni medya uygulamalarına, ileri yayın teknolojilerinden televizyon haberciliğine, birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler aldığı belirtilen açıklamada, tamamlayıcı sosyal faaliyetler kapsamında ise Kapadokya başta olmak üzere birinci ve ikinci TBMM, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir ve Ankara Kalesi gibi tarihi ve turistik mekanları görme fırsatı buldukları ifade edildi.

Katılımcıların ayrıca, TRT Avaz ekranlarında canlı olarak yayınlanan "Avrasya Raporu" adlı programa konuk olarak düşüncelerini paylaştıkları kaydedildi.

TÜMEP katılımcıları, kurum ziyaretleri kapsamında ise TBMM, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret ederek kurumların işleyişleri ve faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.

Ankara programının son gününde BYEGM'yi ziyaret eden katılımcılar, kurumun işleyişi ve faaliyetleri ile ilgili ilk elden bilgi alma fırsatı buldular.

-Başbakan Yardımcısı Arınç, kabul etti

Program kapsamında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılımcıları makamında kabul etti. Arınç, programı başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgelerini verdi.

Katılımcılar programın son bölümü olan İstanbul'da ise NTV, A Haber ve Marmara Medya Merkezi'ne yapılan çalışma ziyaretlerine katıldı, ayrıca Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii gibi tarihi ve turistik mekanları görme fırsatı buldu.

TÜMEP, Türkiye'nin medya alanında sahip olduğu bilgi ve birikimin farklı coğrafyalardan genç medya mensuplarına aktarılması yoluyla ülkenin tanıtımına ve medya alanında işbirliği tesisine katkı sağlamayı, katılımcıların geldikleri ülkeler ile Türkiye arasında iletişim kanalları oluşturmayı hedefliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Medya Eğitimi Programı'nın İkinci Dönemi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement